#Maraton de filme și seriale? / Movie & Series

   Iar nu am mai postat de o bună bucată de vreme, aproape 2 luni și o scuză întemeiată nu prea am. Am fost ce e drept ocupată în ultima vreme, adică pentru cine nu știe deja de pe contul meu de Instagram, la începutul lunii iunie m-am mutat, iar împachetarea și transportarea lucrurilor, curățenia și aranjarea au fost o serie de activități pe care nu aș mai vrea să le repet pentru următorii 2 ani. (Sfat util în viață, nu vă mutați mai sus de etajul 3 într-un bloc fără lift dacă aveți multe haine și/sau cărți, ori mobilier propriu decât dacă chemați minim 4 ajutoare, că altfel o să vă tremure genunchii o săptămână întreagă.)
  După toată faza cu mutatul a intervenit și o activitate tare "dragă" mie, o serie de programări la dentist. (Mi-am simțit și ochii anesteziați.) Iar în restul timpului am fost ori cu mintea la canicula de afară, ori prin cărți sau filme. Deci se poate spune că deși nu am mai postat, eu am lucrat sub acoperire în adunarea de materiale pentru acest articol. Sunt iertată dacă ofer lumii recomandări de maratoane nocturne cu popcorn și înghețată? 

  Prima dată vreau să vă vorbesc despre o serie de filme și un serial alături de care am făcut eu și iubitul meu nopți albe cam de când a început vara.

1. Fast and Furious

  A auzit toată lumea, și garantat și voi, de această saga a filmelor cu mașini și curse la mare viteză. O serie de filme ce a avut debutul la începutul anilor 2000, iar anul acesta (în iunie și practic la 20 de ani de la apariția primului film) s-a lansat cea de-a noua parte la cinema. 
  Garantat nu era genul meu de producție, dar trăiesc cu unul dintre cei mai mari fani a lui Toretto în casă și practic vibra de nerăbddare să meargă la avampremiera noului film. Și cum la cinema mergem doar împreună, decât să mă duc la filmul 9 și să fiu paralelă cu subiectul, am preferat să facem maraton nocturn acasă cu toate celelalte părți ca să fiu la zi. Ce să vezi, după 4 filme am ajuns la fel de obsedată că el și puținn mai documentată într-ale mașinilor. Așadar, doamnelor și domnișoarelor, dacă aveți îndoieli asupra seriei, zic să vi le agățați în cui, să apăsați play și să faceți vrum vrum alături de restul împătimiților.

2. The 100

  Eu mă număr printre oamenii care au descoperit foarte târziu acest serial, mai exact prin aprilie anul acesta, dar luna iulie a fost plină de nopți albe cu dânsul. 2 sezoane jumătate într-o lună, mai aveam 4 sezoane văzute din aprilie până la final de iunie, deci printr-o ușoară ecuație îmi dau seama că mai avem un sezon jumătate și terminăm serialul. 
  Ne-a surprins foarte plăcut pe amândoi ideea serialului sau mai bine spus a seriei de cărți ce stă la baza acestuia. Din păcate nu am citit volumele și de acum sigur nu o voi mai face. Îmi e suficientă povestea din serial mai ales când am sute de romane ce așteapă să fie citite. Ne-a prins pe amandoi și deși în unele sezoane am observat spații lipsă în scenariu în ceea ce privește o oarecare logică, le-am ignorat și am continuat să apăsăm pe "episodul următor". 6 din cele 7 sezoane se găsesc la acest moment pe Netflix și reprezintă o opțiune foarte bună pentru maratonul suprem al acestei veri.

3. Cruella

  Probabil este cel mai bun film pe care l-am văzut anul acesta, până acum cel puțin, și știu că părerile la adresa lui au fost împărțite în online imediat după premiera din cinematografe de la începutul lunii iunie, dar eu personal am adorat tot. Povestea și readaptarea ei, actrița principală care a jucat DIVIN, costumele au fost fabuloase de îți venea să plângi de dorința de a avea o astfel de ținută în garderobă. Replicile poetice și răsturnarile de situație, șocul resimțit la unele scene... ce să mai spun, a reprezentat unul din filmele pe care le așteptam cu nerăbdare, după After 3 (pentru care număr zilele) și nu m-a dezamăgit deloc.

4.  Sex Life

  Sau mai bine spus poziția nr. 1 în topul celor de la Netflix timp de 3 săptămâni la rând.
  Am impresia că cei de la Netflix au vrut să repete istoria pentru că dacă îmi aduc eu bine aminte, anul trecut cam tot pe vremea aceasta lansaseră filmul 365 de zile care a fost un fel de fenomen ca longevitate în top, cred că a depășit o lună pe prima poziție. Totuși, deși mi-a plăcut ideea serialului și erotismul din el, povestea dintre Laura și Massimo a fost mult mai top.
  Nu e un serial rău, chiar deloc, altfel nu mi-aș fi petrecut o zi din viața mea ca să-l dau gata, dar protagonista mi-a trezit destule repulsii. Foarte indecisă femeia, nu a învățat-o nimeni că în viață nu le poti avea chiar pe toate. Adică și familia perfectă și soțul grijuliu și casa visurilor tale, dar și partidele de sex din tinerețe.... păi duduie, așa nu mege treaba. Totuși, vorbind doar de vizual, ei bine acesta e un serial pentru femei, clar nu de vizionat alături de un bărbat, dar musai cu o limonadă cu muuuuult gheață. Deci dacă ai peste 18 ani și ești fată, cheamă-ți bff-ul pentru o noapte albă pe "dimensiunile" serialului. (vezi minutele19-21 din episodul 3 și ai să înțelegi ce vreau să spun)

5. Work it

  Schimbând puțin foaia față de serialul de mai sus, aici avem un film adolescentin, dar pe ritmuri de dans și ce mai dans. Pfff clar e cel mai bun film de acest gen pe care l-am văzut vreodată și eu când e vorba de această artă a corpului vizionez tot ce se găsește. 
  Coloana sonoră e genul care dă dependentă, actorii principali sunt superbi, nu doar fizic, dar și prin modul cum și-au interpretat rolurile și cum se potrivesc. Ea este cântăreață în viața reală, ba chiar câteva din piesele din film sunt ale ei, iar dânsul (care e divin, am crash pe el) chiar e coregraf și dansator de profesie, se și cunoaște după complexitatea mișcărilor. 
  L-am mai recomandat ce e drept pentru că nu e recent văzut, dar se află în strânsă legătură cu următoarea, dar și ultima recomandare de astăzi. 

6. Into the beat - Inima-ți dansează

  Tot un film pe ritmuri de dans, dar de data aceasta o combinație dintre balet și hip-hop, o producție germană care e drept că nu mi-a plăcut la fel de mult precum anteriorul, dar mișcările și muzica au fost splendide și aici. Personajele totuși nu prezintă o conexiune tocmai reală în ochii mei, iar protagonista puțin inexprresivă, dar cred că a fost printre primele sale roluri, deci e cu iertare. Merită oricum văzut dacă vreți ceva relaxant și plăcut pentru suflet.

  Și cam aici se încheie de data aceasta lista de recomandări, dar pentru cei care ați vizionat deja o mare parte dintre acestea puteți căuta restul articolelor de acest gen de pe blog. Până data viitoare vă urez vizionare plăcută.

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram