Tort Mouse cu fructe de pădure / Food

 

  Am promis rețeta la acest tort de mai bine de o lună și nu știu cum se face, dar am uitat de ea și nu e ca și cum e super complex de redactat o rețetă. De altfel și prăjitura este foarte simplu de făcut, atâta tot că se încadrează în categoria celor ce necesită răbdare în preparare. Fiind un mouse, din start este un desert ușor, aerat, și fiind făcut cu fructe e și extrem de aromat, nu foarte dulce și ideal pentru vremurile călduroase, însă haideți să vă spun exact care  sunt ingredientele de care veți avea nevoie și modul de preparare.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua (practic doar albușurile)
  • 90 g zahăr
  • o lingură de cacao
  • 70 g făină de grâu
  • o jumătate de linguriță de praf de copt
Pentru mouse:
  • 400 g fructe de pădure congelate (un amestec de afine, mure, zmeură și căpșuni, dare merge foarte bine și doar cu un singur sortiment sau două din aceste fructe, important este să fie congelate)
  • 200 g zahăr alb
  • 400 ml frișcă lichidă (ideală ar fi varianta naturală nu cea vegetală)
  • 100 ml apă rece
  • 15 g gelatină
Mod de preparare:
  Prima dată ne ocupăm de blat, acesta trebuie să fie subțirel, așadar vă este necesară o tavă rotundă detașabilă cu un diametru de minimum 24 cm.
  Prima dată se mixează albușurile cu 90 g de zahăr, undeva la 3-4 linguri, până se transformă într-o spumă densă. Peste aceasta se adaugă în ploaie o lingură de cacao intensă și se amestecă cu o spatulă de silicon sau lemn foarte ușor de jos în sus, ca și cum ați împături acea spumă. În acest mod se încorporează și făina alături de praful de copt. Este esențial să amestecați încet și cu mișcări ușoare pentru a nu scoate aerul din spuma de albușuri.
  Compoziția se pune într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt urmând să stea la cuptorul deja preîncălzit la 180 de grade pentru 12 minute.
  Cât se răcește blatul cu tot cu tavă, pentru că nu trebuie scos din formă, ne apucăm de mouse.
  Fierbem fructele de pădure congelate la foc mic mestecând în ele constant aproximativ 10-15 minute. Lăsam la răcit alte 10 minute și după trecem totul printr-o sită în care pisam bine pentru a scurge toată zeama ca la final să rămână un produs lichid, dar spumos și fin.
  Punem gelatina în 100 ml de apă rece pentru a o activa, cât stă aceasta facem frișca. Foarte important, smântâna lichidă trebuie să fie rece, direct de la frigider scoasă atunci când ne apucăm de mixat. Peste ea punem treptat cele 200 g de zahăr în timp ce mixăm ușor până ajunge la densitatea dorită.
  Ne întoarcem la gelatină pe care o adăugăm peste spuma aceea de fructe și mai dăm totul la foc mic pentru încă 3 minute. 
  Urmează altă parte în care trebuie să lucrăm ușor. Se ia câte o lingură de frișcă și se pune în spuma de fructe amestecându-se ușor, de jos în sus până terminăm frișca. 
  La final turnăm compoziția peste blatul făcut la început și dăm la frigider pentru o oră, după care scoatem și ornăm cu fructe proaspete, orice doriți, dar fără a detașa tava, pentru că urmează alte minimum 4 ore la frigider. Abia după aceea e gata de scos din formă, tăiat și servit. Oh, și logic, de savurat pentru că vă garantez că o să fie ceva de vis. O să se topească în gură la cât de aerat și spumos este acest tort.
  Poftă bună!

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram