Tort de ciocolată cu mascarpone și afine / Food

  Nu am mai făcut de multă vreme un articol cu rețete, dar de când cu pandemia și izolarea am gătit și experimentat mai mult ca oricând, iar instagram-ul a fost muza mea. Inspirație peste inspirație de la cele mai faine profile de instagram de pe aria aceasta de food, dar ca să nu vă mint, am mai furat câteva idei și de pe youtube, e adevărat. Promit, pe cuvânt de cercetaș, că voi face săptămânile viitoare și un articol cu recomandări de oameni faini din online care pot trezi aptitudini de mare bucătar chiar și din persoanele total neexperimentate și un articol cu preparate simple și foarte ok ca mic dejun sau gustare pe care le-am învățat chiar de la ei. Acum totuși, hai se ne întoarcem la dulciurile noastre, mai exact un super tort a cărui rețetă a fost mega cerută în comentarii și mesaje pe insta la momentul la care am postat fotografiile. Să nu vă speriați de numărul mare de ingrediente, el e foarte ușor de făcut.
Ingrediente

 • 185 g făină
 • o lingură de praf de copt
 • 30 g cacao
 • 250 g unt
 • o lingură de lichior (merge și fără)
 • 180 g zahăr alb sau brun
 • o tabletă de ciocolată Nestle Dessert Noir 52% cacao
 • 300 ml apă fierbinte
 • o lingură de cafea măcinată
 • 2 ouă
 • 250 g afine proaspete / zmeură / mure / căpșuni
 • 200 g mascarpone / cremă de brânză
Mod de preparare
  Într-o cratiță se pune untul la temperatura camerei, tăiat cubulețe, ciocolata mărunțită, lingurița de lichior, zahărul și apa fierbinte amestecată în prealabil cu o lingură de cafea. Totul se pune la foc mic și se mestecă de câteva ori până se crează un lichid omogen.
  Într-un bol de dimensiuni mari se pune făina alături de cacao și praful de copt conform gramajelor mai sus menționate și se amestecă bine. Compoziția ce a stat la topit pe foc se toarnă peste așa fierbinte și se amestecă din nou. Cele două ouă se adaugă de asemenea, câte unul în compoziția finală amestecându-se foarte bine după fiecare. 
  Dacă doriți, puteți adăuga fructe și în interior, nu doar deasupra peste cremă, astfel în cazul acesta tăvăliți câteva afine sau zmeură sau ce fructe doriți voi prin făină, nu foarte multă, și le adăugați în compoziția finală. 
  Totul se toarnă într-o tavă a căror margini se pot detașa ulterior și bineînțeles, tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute, urmând ca apoi să stea la temperatura camerei cam tot atâta timp. Atenție, interiorul tortului trebuie să fie mai moale, deci să nu vă speriați că pare necopt, așa și trebuie.
  Cât se coace tortul se prepară rapid crema ce poate fi făcută atât cu mascarpone sau cremă de brânză, cât și cu frișcă lichidă. Eu am optat pentru mascarpone, așadar, 200 de grame se mixează cu 2 linguri de zahăr pudră simplu sau cu aromă de rom ori citrice, ce vă place. Crema se adaugă peste tortul răcit și scos din formă, iar la final nu vă mai rămâne decât să decorați după bunul plac și cu ce fructe doriți. Eu am presărat niște afine. Poftă bună. 

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram