Peste 20 de filme romantice pe care e musai să le vezi / Movies & Series

  Ce am observat eu este că articolele legate de filme sau seriale prind extrem de bine la vizualizări pe acest blog. E drept că nu le fac extrem de des pentru că nici nu mă uit 24-24 pe netflix sau la cinema, dar cred că în fiecare lună vizionez alături de iubitul meu măcar 8 filme şi câteva episoade din diferite seriale. Astăzi totuşi, vreau să vă vorbesc despre genul meu de filme, acel gen pe care iubitul meu nu îl prea înţelege dacă e să mă pronunţ aşa, anume, filmele de dragoste. Siropoşeniile sentimentale la care trebuie să te pupi cu tristeţea şi lacrimile dacă eşti fată. Dacă eşti băiat, cel mai probabil, moţăi la ultima parte pentru că într-atât de tare te-a prins acţiunea. În fine.
  Hai să trecem la enumerat că am nu mai bine de 20 de filme romantice care mie una mi-au înmuiat inima. Nu o să fie vreun top, menţiunile o să le fac total aleatoriu şi voi încerca să spun câteva cuvinte despre fiecare, aşa ca să vă faceţi o idee de ansamblu.
  
If I Stay
   Probabil filmul meu de suflet, nu pentru că ar fi cel mai romantic dintre toate, dar l-am văzut acum câţiva ani, am citit şi mini seria de cărţi şi practic mi-a intrat la inimă încât nu a existat de atunci an în care să nu îl revăd şi inevitabil, de fiecare dată să plâng la el. Muzica din film transmite totul şi am adorat cât de frumos este îmbinată povestea cu această artă. Link către trailer aici.  


After
  Acesta e ceva mai recent, a apărut anul trecut şi dacă este să vă spun sincer, nu care cumva să citiţi seria de cărţi pentru că nu o să mai vreţi să vizionaţi filmul. Bine, acum nici acesta nu este wow, dar ştiţi, e aşa pe gustul fetelor într-un mod involuntar. Plus, anul acesta, chiar în aprilie apare şi partea a doua. Link către trailer aici.

Midnight Sun
  Ei, aici vă avertizez că e printre puţinele filme cu un final destul de tragic, unul care o să scoată garantat lacrimi de la orice fată, poate chiar şi băiat. Când am fost la cinema să îl văd, toţi care erau în sală au ieşit cu ochii roșii, iar aici vreau să vă spun că erau şi persoane de 40 de ani. Deci da, chiar a fost pe sentimental rău de tot. De asemenea, avem şi cartea publicată la noi în ţară, dar despre ea nu mă pot pronunţa pentru că încă nu am citit-o. Link către trailer aici.

The Kissing Booth
  Unul dintre cele mai hazlii şi drăguţe filme siropoase pe care eu le-am văzut. Nu e cu lacrimi, dar e de râs şi multe cu săruturi. Există şi carte tradusă la noi şi din ce am aflat, va exista o continuare atâtt la carte cât și la film, destul de curând. Link către trailer aici.


The Last Song
  Un film destul de vechi aş zice, la care ştiu că este şi carte tradusă la noi, pe care nu am citit-o, e drept, dar parcă filmul l-aş mai revedea. Actriţa principala este Miley Cyrus, iar povestea este o romanţă în stil western. Link către trailer aici.

Forever My Girl
  Cam în acelaşi stil precum cel de mai sus, avem o poveste romantică ce pare desprinsă din anii 90, dar are şi un iz modern şi cred eu că e foarte ok şi pentru cei ce sunt ceva mai sus de vârsta adolescenţei. Ca şi până acum, este o readaptare a unei cărţi care din fericire este tradusă şi la noi, ba chiar şi volumul 2, iar prima carte este artă romantică pură. E magic modul cum a fost descrisă iubirea în carte. Totuși vă avertizez că filmul și cartea nu sunt trase la indigo. Link către trailer aici.

Every Day
  Un pic ciudăţică ideea de la care porneşte filmul şi povestea de iubire totodată, care într-adevăr aici nu este extrem de scoasă în evidenţă, dar în orice caz, e diferită şi e greu să nu îţi placă. Logic, avem şi cartea tradusă. Hahah, toate filmele bune sunt ecranizări ale cărţilor. Link către trailer aici.

Me Before You
  Mă îndoiesc că există fată pe planeta aceasta care să nu fi văzut acest film. Mediatizat chiar şi acum la câţiva ani de la apariţie, lăudat, îndrăgit şi comentat de oricine, filmul acesta cred că a rupt topurile când a apărut. Vinovată este şi cartea de la care a pornit, tradusă în extrem de multe limbi şi cu o notă foarte mare pe GoodReads. Povestea este una emoţionantă şi controversată care îţi lasă loc de alegeri şi subiecte de gândit, însă finalul te omoară sufleteşte. Link către trailer aici.

Five Feet Apart
  Un film lacrimogen cu adolescenţi bolnavi, o iubire ce înfloreşte între zidurile unui spital şi bucuria de a lua înapoi de la viaţă ceea ce ţi-a fost răpit, feiricirea şi iubirea, indiferent de costuri. Din nou, avem carte, avem şi film, unul care se potriveşte la fix pentru serile cu prietenele, când parcă ar merge un moment de lacrimi şi bocete alături de o cutie de îngheţată. Link către trailer aici.

To All The Boys I Loved Before & P.S. I Still Love You
  Ajungând la concluzia desăvârșită că mai toate filmele bune au la bază cărți la fel de bune sau chiar și mai și, ajungem la cele mai adorabile, comice și girly filme posibile. Povestea începe practic de la câteva scrisori de dragoste care nu ar fi trebuit să ajungă la destinatari, dar cumva se întâmplă și vă dați seama cum s-ar putea continua totul. Râsete și iubire, zâmbete și siropoșenie, cam tot ce trebuie pentru a mulțumi o fată. (Asta în caz că nu știi la ce film să te uiți cu iubita ca să fie mulțumită. Cu plăcere!) Link către trailer aici.

Love Rosie
  Foarte comic și acesta, o romanță care după părerea mea ar fi apreciată și savurată chiar și de femeile măritate, nu doar de adolescente. Avem așadar o iubire din trecut, reclădită în prezentul filmului, dar ambii parteneri trec prin multe încercări mai sentimentale sau mai hilare, iar rezultatul final, mna, e de la sine înțeles. Link către trailer aici.

The Fault In Our Stars
  Bine, acum, eu stau și mă gândesc dacă mai are rost să vorbesc de acest film? Adică are câțiva ani de când a apărut și mă îndoiesc că există vreo fată, pardon, persoană care să nu îl fi văzut. Totuși, dacă e cineva pe aici în categoria aceasta, doar atât vă zic, carte - film - bax de șervețele. Link către trailer aici.

Dear John
  Personaj masculin după care să suspini, bifat. Carte ce stă la baza filmului, bifat. Romantic de îți dai ochii peste cap, bifat. Bun pentru orice categorie de vârsta, garantat. Link către trailer aici.

The Notebook
  Probabil unul din filmele la care s-a plâns ca la Titanic, de asemenea fiind bun pentru toate categoriile de vârstă, deci dacă vrei să faci o noapte albă alături de mama ta și o cutie de înghețată, ar putea fi una din cele mai bune variante. Link către trailer aici.

The Sun Is Also A Star
  Toată acțiunea filmului cât și a cărții cu același nume se derulează pe o singură zi, iar pentru unii acest lucru poate fi puțin deranjant, cum a fost și pentru mine, dar povestea de iubire practic se înfiripă în câteva ore, nu e neapărat una profundă, nici nu are cum, dar e una ce ajută la conștientizarea altor aspecte ce țin de importanța mărunțișurilor vieții, dar care aduc fericire în momentele de cumpănă. Link către trailer aici.

Everything, Everything
  Am fost mega entuziasmată când a apărut acest film, am fost entuziasmată și de carte și aș minți dacă aș spune că nu mi-au plăcut ambele, dar îl văd bun doar până la 19-20 de ani, după cred că o să ți se pară un pic prea clișeic sau cel puțin am ajuns eu acum să îl văd cu alți ochi. Avem povestea unei fete ce suferă de o boală rară care nu îi permite să iasă afară și un nou vecin tare curios și simpatic. Ce poate ieși din asta? Link către trailer aici.

The Bright Places
  Acesta este foarte recent, e un pic greu de înțeles dacă ești genul de adolescentă petrecăreață, mega extrovertită care nu ai avut vreo întâlnire cu depresia reală sau cu stări de anxietate ori atacuri de panică. Are și un final ce te lasă să inventezi tu propria variantă de sfârșit, dar oricum o dai, e tragic, e pe realitate și e greu de înțeles de oricine. Și să o zic pe drept, dacă ești mega pe credință ai să vezi finalul ca pe un gest inacceptabil și decât să critici filmul, mai bine nu. Practic avem o poveste de iubire în care amândoi încearcă să se repare sentimental unul pe celălalt, dar problemele psihice, trecutul și durerea dau mari bătăi de cap relației lor. Există și o carte, logic care la noi se numește "Toate acele locuri minunate" și recomand ca mai întâi să o citiți și apoi să vedeți filmul că pricepeți mai ușor. Link către trailer aici.

Irreplaceable you
  Tot din categoria filme de plâns aici avem o poveste de iubire sinceră unde soarta a vrut să pună bețe în roate, iar acum dragostea cât și viața atârnă de un fir de ață. Un film care te învață să prețuiești persoana care te iubește și îți este alături. Link către trailer aici.

The Last Summer
  Nu e chiar romanță, dar avem câțiva adolescenți care încearcă să profite din plin de ultima lor vacanță de vară înainte de facultate. Iubire, certuri, prietenie, trădare, multă distracție, dar și gânduri de viitor. Tot ce îți mai trebuie ar fi o limonadă sau o cola. Link către trailer aici.

Sierra Burgess Is A Loser
  Un film pentru adolescente, pentru genul de fete care iubesc romanțele puțin clișeice, cu un pic de dramă pe ici pe colo și ideal de văzut de către domnișoarele care au complexe asupra fizicului lor și o opinie generală că nimeni nu o să le iubească sincer vreodată.  P. S. Un actor superb la orizont! Link către trailer aici.


The Perfect Date
  Mai pe modern și hilar este acest film a cărei acțiune se învârte în jurul unei aplicații ce îți conferă partenerul ideal la orice tip de întâlnire ai nevoie. Party pe plajă, petrecere ofice, partener pentru nunta surorii sau chiar pentru o înmormântare, că de ce nu, totul este aranjat cu această aplicație. Ar fi interesant așa ceva și în viața reală. O, și să nu credeți că nu există și romantism pe bune aici, pentru că este. Link către trailer aici.


Falling in Love
Un film ceva mai nou apărut pe Netflix, despre cum visele proprii trebuie urmate, despre cum oameni pe care ai alături îți influențează viață în a fi sau nu fericit, mai concret, despre libertatea de a fi tu, de a alege, de a risca și de a iubi. Romantic, puțin amuzant și hai, bine, poate un pic clișeic, însă e bun. Link către trailer aici.


Cel mai lung drum
  Unul din acele filme pe care probabil nu le voi uita prea devreme, genul de romantism pe gustul meu și genul de poveste simplă și emoționantă. Există și carte pe care din păcate încă nu am citit-o, dar cu siguranță nu voi mai amâna mult. Plus, avem un personaj masculin demn de pus în vitrină. Link către trailer aici. 

  Probabil dacă mi-aș mai stoarce creierii câteva zile mi-aș mai aminti măcar încă jumătate din numărul acesta de filme, dar deja mi-a luat foarte mult timp să finalizez acest articol deoarece, dacă vă vine să credeți e super greu să îmi amintesc care și cum era acțiunea pentru fiecare film și nu de puține ori le-am și încurcat. Așadar, numim acest articol prima parte pe anul acesta și promit că mai fac una, în vară cel mai probabil, cu alte recomandări romantice. 


Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram