Recenzie "Verity" de Colleen Hoover / Books

   Am făcut deja o tradiție din a recenza cărțile lui Colleen Hoover și intenționez să o mențin cât de mult cu putință și de acum înainte sau cel puțin până mi se va acri de romantism, asta dacă se va întâmpla vreodată, bineînțeles, deși la cum scrie femeia asta, presimt că o să suspin după romanele ei și la 35 de ani. Așadar zic viață lungă să i se dea și tot atâta inspirație că nouă ne cam place de dânsa.
  Din câte cărți sunt apărute la noi eu am citit 5 din 7, dar urmează cât de curând și celelalte că mi-a revenit apetitul pentru stilul lui Colleen. Spre rușinea mea în anul 2019 nu am citit nici o carte de la această autoare, ultima fiind undeva prin octombrie/noiembrie 2018 și aceea a fost "Ugly love". Nu am de gând să mai comit așa crima pentru suflet, deci una pe an de la ea e bătut în cuie de acum.
  Pentru 2020 deja am bifat această cerință cu romanul "Verity" care a fost cu totul diferit și fantastic de bun. *M-am dat deja de gol că o să fie o recenzie pozitivă prin care tot ce îmi doresc este să vă corup să citiți cartea aceasta, dar hai să ne prefacem că voi nu știți de intențiile mele. Ok?*
  Înainte de a vă vorbi despre personaje, acţiune şi de a face un scurt rezumat, vrea să că spun că această carte a fost mai presus de orice o experienţă nouă pentru mine în ceea ce priveşte stilul lui Colleen. Dacă până acum am crezut că este o maestră în ale romance-ului şi o fiinţă ce adoră orice tip de artă într-atât de mult încât să o introducă în toate cărţile sale şi logic, o sentimentală care vrea cu orice preţ să scoată lacrimi de la cititorii ei, ei bine romanul "Verity" mi-a demonstrat că scriitoarea, dacă ar vrea, ar putea scrie şi thrillere incredibil de bune. Romanul acesta a avut un suspans şi mister care vă jur că până la ultima pagină m-a învârtit de la 0 la 180 de grade şi apoi la 360. Nimic nu e ceea ce credeți în paginile sale. Explicaţiile din încheiere o să vă lase mască mai ales după ce aţi stat sute de pagini cu sufletul la gură într-o atmosferă înfiorătoare şi totodată romantică.

  Lowen este o scriitoare cu foarte mari probleme financiare. Cărţile sale nu sunt printre cele mai vândute, iar medicamentele şi îngrijirea mamei sale pentru ultimele luni a stors şi ultimii bani din contul său bancar. Tocmai din acest motiv acceptă propunerea lui Jeremy.

"Am îngrijit-o în apartamentul meu, în ultimul an. Astăzi este prima dată când ies din casă, după săptămâni întregi."

  Lowen trebuie să finalizeze o celebră serie de romane a căror autoare este Verity Crawford, soţia lui Jeremy, imobilizată la pat în urma unui accident de maşină.

"Oare numai trupul ei a supravieţuit după accident? E ca un ou spart din care conţinutul s-a vărsat şi n-au mai rămas decât nişte bucăţi de coajă."

  Cu cât petrece mai mult timp la reşedinţa Crawford, cu atât mai terifiantă devine casa şi povestea ce se ascunde în spatele acestei familii distruse.
  Fiecare colţişor are amprenta lui Verity, care după cum descoperă Lowen, nu a fost tocmai o femeie stabilă psihic sau o mamă în adevăratul sens al cuvântului.

"Cu toate astea, dacă există un singur lucru pe care eu îl ştiu şi Jeremy nu... este acela că el nu o cunoaşte deloc pe Verity."

  Jeremy şi Verity au avut 3 copii. Un băieţel şi două gemene ce nu au apucat să se bucure prea mult de viaţă, iar vină e posibil să îi aparţină înseşi celei care le-a dat viaţă.

"[...] am iubit pe cineva atât de mult, Jeremy. Pe tine. Timp de patru ani. Mulţumesc că ai observat."
 
  Ştiam deja că genul de povestire tip retrospectivă îi este caracteristic lui Colleen, dar a fost interesant să văd prezentul prin ochii protagonistei şi trecutul prin ai lui Verity. Parcă am avut două personaje principale care sunt totodată două femei care l-au iubit sau au ajuns să îl iubească pe singurul bărbat din peisaj, Jeremy. Şi această dragoste a adus cu sine întuneric în gânduri. Prima dată pentru Verity, care veţi descoperi că a avut o iubire obsedantă faţă de soţul său, ori în fine, aşa ne este prezentată situaţia până spre final. Cât despre Lowen, adaşarea ei pentru acest bărbat căsătorit aduce cu ea divulgarea celor mai sumbre secrete ale familiei Crawford.
  Printre altele, aceasta este şi prima carte de la Colleen a cărei protagonistă nu am simţit că a creat o conexiune cu mine, mai degrabă cu Verity, chiar dacă este oaia neagră a poveştii.

"Nu eram vitează. Nu eram simplă. Eram dificilă. Un puzzle complicat din punct de vedere emoţional."

  Lowen se vrea a fi un fel de Sherlock al acestui roman. Intră fără voie într-o familie a căror spini negri îi pătrund în suflet şi îi întunecă raţiunea. Deşi pare că dreptatea şi dovezile se află la ea, adevărul este că mai mult decât ceea ce are în faţă nu cercetează, iar realitatea pe care protagonista o vede ca fiind corectă, ar putea fi de drept şi de fapt deformată. 

  Colleen Hoover a îmbinat mai toate genurile în cartea aceasta, pentru ca la final să crezi în continuare că ceva lipseşte, că finalul în cauză nu are cum să fie doar atât şi să speri la o a doua carte care să îţi ofere perspectiva de viitor pe care tu o consideri ca fiind ideală.
  O poveste extrem de tristă privită în ansamblu în primele 100 de pagini. O romanţă întunecată pentru următoarele 100. O enigmă şi o nouă iubire pătimaşă pentru alte 100 şi pe final, aproximativ 30 de pagini care sunt mai ceva decât un duş cu apă rece. Realitate şi adevăr sau ficţiune şi minciuni? Pe cine ar trebui să crezi?

  Nu, nu am cum să vă spun mai multe fără să dau din casă informaţii esenţiale. Aşadar, vă las pe voi să o descoperiţi de aici. Sper doar că am reuşit să vă stârnesc puţin interesul faţă de ea sau faţă de orice de la această autoare. Găsiţi în continuare ataşate link-urile către recenziile de la Hopeless, Confess, Slam şi Ugly Love.
  Prin urmare, romanul "Verity" a primit de la mine 5 steluţe pe GoodReads plus multă adoraţie sufletească şi logic, este disponibil pe Cartepedia.ro unde nu uitaţi să urmăriţi promoţiile lor lunare atât la cărţi cât şi cele de transport gratuit.


Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram