Să privim înapoi către un an al schimbărilor - 2019

   Deja a devenit o tradiție să fac acest gen de postare la finalul fiecărui an, un fel de retrospectivă la ce a fost și la ce îmi doresc pe viitor. În mod normal mă lungesc destul de mult cu aceste postări, dar anul acesta mi-am setat un număr maxim de paragrafe și știu exact ce vreau să scriu. Dacă postarea de anul trecut s-a întâmplat să fie ceva mai sentimentală din anumite circumstanțe, cea de anul acesta e mai bine punctată și precisă.

   2019 a fost un an bun pe partea offline a vieții mele și unul pe o linie dreaptă pe partea online. De ce formularea asta? Ei bine, mă pot lăuda cu faptul că anul acesta m-am mutat, în chirie, ce e drept, într-o garsonieră, dar pentru început și la acest moment sunt fericită că pot numi ceva locușorul meu sau mă rog, al nostru pentru că îndată o să mă corecteze iubitul meu cu faptul că "hmm știi că locuim amândoi aici nu?" Nu e mult spațiu, nu e ceva ce vreau să dureze prea mulți ani și cu siguranță nu e wow, dar e decent, drăguț, când știi cum să mai adaugi un pic de decor pe unde se poate, deci pentru moment e bine.
   Știți că eu sunt o împătimită a excursiilor, în special dacă sunt prin orașe faine, pentru că dacă ajung prin pustietate, nu garantez că se va citi fericire pe chipul meu. Așadar, pot nota în agendă și faptul că în 2019 m-am reîntors la Brașov pentru câteva zile, un oraș care mie îmi place tare mult, însă nu pot zice să a fost cea mai bună excursie posibilă, ci mai mult una cu peripeții, nervi și asezonată cu cea mai acră limonadă pe care am băut-o în viața mea. Cine a preparat chestia aia sigur a făcut-o cu multă ură.
    Am ajuns din nou la târgul de carte Bookfest, o experiență care este fantastică și de neratat dacă te numeri printre iubitorii de lectură. Totuşi se putea să fie aceasta o excursie fără peripeții? Povestea e lungă, dar mai pe scurt, un telefon și ceva apăsat greșit poate să îți strice toată starea de bine și să știți că nu este deloc ușor să refaci niște poze pe care le-ai mai făcut deja odată, au ieșit bine, dar nu mai ai de unde să le scoți pentru că universul a avut chef de dat lecții de viață.
În 2019 am fost pentru prima dată (cred) la Piatra Neamț, în trecere ce e drept, însă am apucat să ne dăm cu telegondola (sper că aşa se numeşte) înainte să ne îndreptăm spre Lacul Roșu unde farmecul pe care îl avea acel loc în copilărie nu prea mai exista. Voi fi rea acum, dar doar pentru că este un obiectiv turistic nu văd de ce ar fi atât de scump totul, până și un magnet de frigider. Ori de ce comercianții de la standuri erau de oricare altă naționalitate numai români nu. Serios, trebuie să facă alții bani pe seama unui peisaj din Romania? În fine...
    M-am reîntors și la Sibiu, la Târgul de Crăciun, unde am ales aceeași pensiune de anul trecut pentru că m-am simțit prea bine și da, o recomand cu mare drag. Korona se numește, e și pensiune și restaurant, și ce mai restaurant încă. Pui învelit în susan cu piure de cartofi ai zice că este o mâncare banală, dar dacă apuci să mănânci acolo aşa ceva îţi schimbi cu siguranţă opinia.
   Târgul a fost şi de această dată o încântare. Plin de bunătăţi şi decoraţiuni, patinoar, magazinaşe peste magazinaşe, oameni cu sutele şi cel mai probabil de toate naţionalităţile plus o roată mare în care am crezut că voi muri dacă mă dau, însă ce să vezi, nu a fost aşa. Foarte fain să vezi bradul şi perdeaua de stele (instalaţia) de la înălţime, dar îţi creşte şi pulsul la 150 sigur când te uiţi în jos.
   Nu cred că se pune ca excursie și județul Botoșani unde am mers de foarte multe ori anul acesta, dar asta mai mult pentru că am fost acasă la George, totuși eu am să înserez câteva poze pentru că tare îmi plac cum au ieșit și Lacul Mihai Eminescu nu am ce zice, e un background al naibii de bun.
   La categoria excursii mai semnificative urmează încă una acum pe final de an, la Cluj, acolo unde ne vom petrece Revelionul. Nu am mai fost de foarte mulţi ani acolo. Să zic drept, cred că eram un copilaş de până în 10 ani atunci când am fost ultima oară.
   Tot în 2019 am ajuns să cunosc majoritatea jucăriile existente pe piaţă mai ceva decât copii ce şi le doresc. De ce? Pentru că lucrez într-un magazin cu şi despre jucării. Voi aveţi idee cât de fain este Lego? Doamne, de ce nu exista aşa ceva când aveam eu 5-6 ani?
   Pe partea online a vieţii mele lucrurile au rămas pe o linie dreaptă. Anul 2018 a fost mult mai productiv pe această arie, dar nu pot să mă plâng. Persoanele care mă urmăreau şi îmi apreciau pozele atunci o fac şi acum. Ce e drept, nu mai postez cum o faceam atunci, câte una sau chiar două, trei poze pe zi, dar pe lângă facultate, job şi viaţă personală, ar fi imposibil la momentul actual să revin la acel ritm de pozat, editat şi postat. Poate pe viitor, când voi termina măcar cu facultatea şi se vor mai pune lucrurile în ordine în viaţă o să realizez mai multe fotografii. Până atunci, sunt recunoscătoare celor ce au rămas pe contul meu de instagram şi pe blog, unde să fiu dreaptă, nu o să existe niciodată un program clar de postat. Aici e după cum îmi vine şi prefer să rămână aşa. Subiecte diverse şi postări realizate atunci când există material.
   Numărul cărţilor citite în 2019 nu a fost atât de mare pe cât a fost în anii trecuţi, dar nu îmi pare rău, ba chiar mă bucur că majoritatea au fost lecturi de calitate şi pe subiecte diverse. Ce regret e că nu am avut timp să lecturez 2-3 cărţi ce fac parte din nişte serii tare dragi mie, anume: "Eliberarea Ţinutului Oz", "Destinul Reginei" şi "Regatul spinilor şi al trandafirilor". De acum asta e, am timp şi anul viitor pentru ele.
   Cu această ocazie aş vrea să le mulţumesc şi colaborărilor ce au continuat parteneriatele cu mine anul acesta, celor alături de care am semnat contracte mai mult sau mai puţin serioase de noi proiecte şi postări în 2019, celor ce mi-au oferit diferite oprtunităţi pe moment... mai exact, tuturor celor care au considerat că merit să fiu una din vocile ce vorbeşte oamenilor despre produsele şi serviciile oferite de aceştia.
 Una peste alta, a fost un an tare diferit de restul. Eu m-am schimbat, modul meu de a trăi s-a schimbat dat fiind că locuiesc cu iubitul meu ceea ce a fost un lucru nou, dar în acelaşi timp nu prea. Cred că de la câte luni am convieţuit împreună în acelaşi cămin şi făcând naveta între camera lui şi a mea nu ni s-a mai părut atât de wow, diferit sau nou mutarea aceasta la o garsonieră doar a noastră.
    E ciudat şi melancolic să nu mai ajung atât de des pe acasă la ai mei, dar în acelaşi timp ştiu că acest lucru s-ar fi întâmplat oricum. Mai devreme sau mai târziu tot ar fi trebuit să îmi iau cumva "zborul' cum s-ar zice. La momentul acesta e aşa, ca şi cum aş sta încă la cămin, doar că nu mai merg în fiecare week-end acasă cum o făceam în anul 1 şi 2 de facultate.
   Lucruri ce nu s-au schimbat şi sigur nu se vor schimba nici pe viitor, blogul o să rămână alături de mine (am plătit deja drepturile asupra domeniului pe încă un an de zile deci ar fi şi culmea să mă las). Glumesc, fac asta din plăcere de aproape 3 ani deci nu o să pun punct prea curând.
   Şi contul de instagram rămâne un lucru prioritar pe care îl voi îndrăgi cred că până o să moară cu totul aplicaţia asta şi voi posta atât cât voi putea ani la rând. Şi când o să fiu o doamnă de 35-40 de ani promit că tot voi pune poze pe insta.
   Nici gusturile în materie de cărţi nu se vor modifica prea devreme. Ficţiune şi romance o să citesc până o să îmi vină cu rău de la atâtea clişee sau până o să expire toate subiectele ce mă intrigă pe mine.
   La categoria ce îmi doresc eu pentru 2020, să finalizez facultatea şi licenţa cu bine ca să scap odată de un stres. Să citesc ceva mai mult decât anul acesta şi să merg într-o excursie în Londra sunt cele 3 lucruri esenţiale de bifat de pe listă, restul, vom trăi şi vom vedea. 

   Bine, hai gata că am zis la început că nu mă lungesc şi uite că nu m-am ţinut de cuvânt. 
   2020 ai face bine să fii un an bun, productiv, liniştit şi fără tristeţe, plin de iubire şi remarcabil din punct de vedere al amintirilor ce mi le vei crea. Sper ca atunci când voi privi înapoi la final, exact cum fac acum cu 2019, să nu am motive de a fi dezamăgită sau mai ales, de a vărsa vreo lacrimă de regret.
   Un an nou fericit, plin de împliniri şi amintiri tuturor! De asemenea, sper că ați avut parte de un Crăciun magic și liniștitor. Ne auzim la anul de acum!


 
   

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram