Restaurante / Cafenele / Localuri - Unde se poate mânca bine în Suceava / Food

   Acesta este un articol promis de ceva timp, dar mi-au mai trebuit niște săptămâni pentru a apuca să ajung să mai testez ce și cum stă treaba cu un nou local deschis în oraș.
   Ideea cu acest post a venit din obsesia mea pentru un mic restaurant care probabil vara viitoare voi putea spune că mi-a marcat studenția, dar în sensul bun. Prețuri ok, mâncare bună într-un loc simpatic și micuț. Practic am ajuns să am un restaurant la care atunci când mă duc mă simt ca ăia din serialele americane, un sentiment al naibii de ciudat, dar e foarte fain să ai ceva, ca un loc al tău, o opțiune mereu favorabilă. Cum e Pop's în Riverdale.
   V-am menționat deja de la ce a pornit articolul în cauză, dar zic să mai dezvolt puțin introducerea că să fie clar ceea ce vrea eu să fac prin intermediul tastaturi în momentul de față.
   Atunci când vizitez câte un oraș nou pe o durată de mai mult de 12 ore e logic că ajung să testez și un local sau mai multe, că doar omul mai trebuie să și mănânce ceva, orice, asta dacă nu vrea ca peste ceva timp să se transforme într-un monstruleț fără chef de viață.
   Așadar, în mod normal merg pe principiul ce e mai aproape, dar totuși arată interesant ca și concept sau aspect din exterior, ori după meniu, asta dacă e expus pe un stand în față ca să văd și eu dacă aș avea ce comanda pe placul meu. Însă, mai există situații în care văd un anume loc pe Instagram la cineva sau îl văd menționat într-un articol și încerc, dacă se poate, să îl introduc ca posibilă oprire în drumețiile de genul. Deci, ceea ce vreau eu să fac prin acest articol este să vă enumăr niște recomandări de locuri faine de mâncat, băut, pozat și simțit bine pentru momentele când poate veți fi în trecere prin Suceava.

Bistro Forest
   Am zis să încep cu favoritul meu, cu acel loc care e mereu cea mai bună opțiune, Bistro Forest.
E un local micuț, cu 6-7 mese în interior, dar cu o terasă mare și plăcută pentru serile călduroase de vară. Acum că vine iarna, ne mulțumim cu spațiul din interior. Acolo știu mereu că am opțiuni mega delicioase în meniu, la prețuri ok și știu că pot vorbi, râde și sta cât doresc eu fără să mă simt ciudat. Acest local l-am descoperit în primul an de facultate alături de colegele mele de cămin de pe atunci și eu una am rămas clientă fidelă Forest până în prezent.
   Acum ca să vă zic tot ce e în meniu nu pot și nu ar avea rost, dar vă pot recomanda câteva chestii încercate de mine care sunt mega bune. În primă fază, pentru micul dejun clasicul Latte Macchiato alături de o omletă simplă, cu cașcaval sau cu bacon merg perfect și garantez că mănânci pe săturate și totul e super bun și bine combinat. Vă las mai jos o poză cu omleta în cauză ca să băliți și voi nu doar eu în timp ce scriu. Alt lucru bun de care m-am îndrăgostit cu totul sunt cartofii prăjiți. În viața mea nu am mâncat undeva cartofi prăjiți mai dolofani și delicioși ca aici. Nu are rost să mergi la Forest fără să ceri și o porție de cartofi.
   Pe partea de fast food, dar unul de calitate și cu gust, vă mai pot sugera Sandwich-ul kebab, Sandwich-ul cu pui și cascaval, Burger-ul Halloumi care de altfel este și vegetarian, Pita forest (dar asta doar dacă ai un stomac uriaș că sngur nu se poate mânca atâta) și Nuggets. Foarte bun și revigorant merge și o salată clasică cu o limonadă cu mentă.
Ceainăria Sakura
   După cum îi zice și denumirea aici nu e un loc de mâncat (bine, poate doar bunătăți dulci) ci un loc de băut și stat pe îndelete. Localul acesta este atât de călduros și primitor, mega liniștit și plăcut pentru serile lungi de discuții cu prietenii sau persoana iubită, cred cu tărie că e super ok de mers și cu părinții aici.
   Este decorat în stil asiatic, japonez dacă e să fiu mai precisă, iar meniul este constituit dintr-o sumedenie de ceaiuri cu denumiri și ingrediente și povești care mai de care mai interesante, cu tot felul de ciocolate calde, cafele clasice sau cine mai știe cu ce ingrediente neașteptate. În principiu, băuturi, de tot soiul și câteva sortimente de prăjituri că doar un ceai nu se dă pe gât singur, nu?
   Revenind puțin la decor, pentru cine mă urmărește pe instagram sigur a mai văzut pe la mine fotografiile în cauză și nu numai, pentru că vorbim aici de localul a cărui paznic este un urs panda uriaș, super pufos și foarte prietenos care abia așteaptă să fie drăgălit. Nu ratez vreo ocazie să îl iau la masa mea și pe dânsul.
   Cred că acesta este un loc ideal mai ales pentru toamnă-iarnă pentru calmul și starea pe care ajungi să o ai acolo, pentru decorul care mai ales de Crăciun este superb și pentru muzica ce se potrivește ca o mănușă cu tot ce am menționat mai sus.
   Recomandări personale din meniu: aș zice să nu treceți pe acolo fără să încercați cafeaua în 4 culori sau ciocolata caldă cu portocale.
Pizza Sempre
   (Aici lipsește poza pentru că de fiecare dată am uitat sau nu am apucat să fac una.)
   Dacă despre cele 2 de mai sus am avut multe de spus tocmai pentru că am mers de multe ori și am încercat o parte din meniu s-au am ales să mă reîntorc acolo datorită modului în care m-am simțit, de acum lucrurile nu mai sunt chiar așa.
   Sempre este un restaurant care după cum e deja evident, este axat pe pizza în cea mai mare parte și cum asta nu îmi doresc chiar de fiecare dacă când ies în oraș, nu ajung să merg foarte des acolo, dar cert este că restaurantul arată tare bine, ba chiar e renovat de câteva luni astfel că aspectul lui a devenit unul modern, plin de culoare și de citate pe pereți. Pizza de altfel ai de unde alege și e chiar foarte bună, într-o mărime mâncabilă chiar și pentru mine care din 3 felii mari deja simt că mor și că nu mai am nevoie de mâncare o zi întreagă.
   Recomandarea mea ar fi pizza Margherita cu bordul umplut. Așa un miros și un gust bun ce are, doamne.
Nevada
   Din nume deja reiese stilul american al localului care de altfel e destul de mititel și eu una nu mă pot pronunța bine la partea cu mâncarea că nu am fost de tare multe ori, însă ca aspect mi se pare simpatic și pozabil. Totuși îngerașii pufoși îmi sunt martori când vă zic că wafe mai bune ca acolo nu am mai gustat. Cele cu ciocolată albă și vișine sunt un amestec de dulce și acrișor de te lingi pe degete. Observați și în fotografie că arată tare bine. Apropo, și cele cu banane și ciocolată sunt tare bune, însă combinația zic eu că nu e chiar diferită, nouă sau ieșită din comun ca să mă dea pe spate.
   Nici pizza nu e rea, chiar deloc, doar că pe mine deja o pizza nu prea mă mai impresionează cu totul, însă am văzut că au și niște burgeri care arată foarte bine, însă păcat că toți sunt cu vită, iar pe mine una acest detaliu mă împiedică să fiu dornică să îi testez.
Mannschaft Omlette
   Acesta este localul nou deschis de care vă ziceam mai sus, cel al cărui meniu încă nu am apucat să îl testez în profunzime, dar vă garantez că o să mai auziți de el pe contul meu de instagram pentru că ceea ce mă atrage pe mine și ceea ce face până la urmă acest loc diferit și de apreciat este faptul că mâncarea e puțin mai pe healthy. Cred că mai înțeleasă mă fac dacă vă zic că acolo găsiți varianta aia instagramabilă de mâncare sănătoasă, unde aproape fiecare preparat conține avocado (doamne mulțumesc că m-ai ascultat și ai adus așa ceva la mine în oraș - obsedata de avocado aici prezentă). Burger cu chifle formate din două jumătăți de avocado sau cheesecake cu avocado sunt doar două din multele preparate mai diferite din meniu.
   Momentan am încercat salata Mannschaft și e mega bună și sățioasă (și plină de avocado să știți).
   Ca și aspect, din nou, nu e foarte mare, dar cu un aer modern și foarte colorat, dar în același timp minimalist.
   Un lucru îl pot spune drept și fără ocolișuri, este diferit ca și concept, e ceva nou pentru orașul în care stau eu, iar personal sunt tare încântată de acest lucru și curioasă de preparate, dar în același timp este și ceva mai sus ca preț comparativ cu restaurantele obișnuite și cu preparatele bine cunoscute.
   Când am fost acolo am văzut și persoane mai înaintate în vârstă ca mine cu tot cu prichindei, dar mi-am dat seama că aceștia nu se așteptau la un astfel de meniu. Viziunea lor probabil era tot ceva pe pizza și fast food, iar dacă mi-am dat eu seama că oamenii aceia erau oarecum dezamăgiți de ce au găsit și nu reușeau să priceapă ce fel de preparate sunt cele menționate pe foaie, atunci îmi e oarecum evident că acesta e un restaurant mai mult pentru tineret, la drept, pentru generația instagram, însă sper să prindă totuși ideea inițiatorilor ca oamenii să poată avea mereu și o opțiune puțin mai diferită.

   Pentru moment, cam astea ar fi sugestiile și recomandările mele.

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram