Peste 30 de sugestii de seriale / Movies & Series

   În ultima vreme v-am tot recomandat filme prin articolele de pe blog, dar de seriale parcă am uitat cu totul. Ce e drept, la unele nu am apucat încă să finalizez toate sezoanele, iar pe altele le-am abandonat o perioadă și apoi am revenit la ele. E așa un du-te vino la această categorie cam 2 anotimpuri pe ani: primăvara și vara, iar asta pentru că majoritatea favoritelor mele încep toamna, însă pe la jumătatea primăverii se finalizează deja sezonul respectiv. Și uite așa rămân eu să testez diferite recomandări de pe la alții.
   De exemplu acum aștept data de 10 octombrie când apare noul sezon din serialul meu favorit, "Legacies". Practic este al treilea serial din lumea "The Vampire Diaries". Toată lumea cred că a auzit de acel serial cu vampiri și alte creaturi supranaturale, că doar a fost unul din cele mai apreciate și vizionate. Cum a fost cu "GOT" în ultimii 2 ani cred, așa a fost cu "TVD" undeva de prin 2009 când a apărut, până prin 2016-2017 cam așa (serialul având 8 sezoane). Atât de iubit a fost serialul încât după sezonul patru regizorii au împărțit povestea pe două planuri și o parte din personajele secundare devin principale într-un alt oraș, cu o altă intrigă, dar ce continuă începutul a tot. Fiind vorba de "The Originals".
   Cum au fost serialele astea două... Primul avea în prim plan iubirea, al doilea s-a axat pe familie, iar "Legacies" este practic povestea a câtorva adolescenți, copii ai unora din personajele din serialele precedente, dar nu numai, iar aici la bază stă prietenia.
   Deci cum să nu îți placă tot lanțul și amalgamul acesta? Câte episoade, râsete, lacrimi, înjurături, comentarii și nopți nedormite am avut eu de la serialele astea (plus încă câteva ce mi-au marcat zdravăn de tot adolescența). Prea puține o să mai ajungă așa sus pentru mine.

   Ok. Acum după ce am făcut și o istorisire consistentă aici despre favoritele mele, zic să vă vorbesc despre cele pe care le-am văzut în ultimii 2 ani, cam așa, pentru că de când sunt la facultate am testat multe seriale și nu toate au fost wow sau măcar demne să le finalizez. În orice caz, presimt că o să fie un articol lung. Deci o să enumăr din start cele pe care le vizionam sau le-am terminat de vizionat până să încep primul an de facultate că să fie totul concret.
 1. The Vampire Diaries
 2. The Originals
 3. Pretty Little Liars
 4. 13 reasons why
 5. Shadowhunters
 6. Riverdale
 7. Teen Wolf
 8. True Blood
 9. Reign
 10. American Horror Story
 11. Supranatural
 12. Once upon a time
   Și acum serialele testate în 2 ani de facultate și opiniile mele.

13. Victoria
   Un serial inspirat din istorie, ce are la bază realitatea, foarte frumos, liniștitor și realist din punct de vedere al costumelor și al vocabularului, dar extrem de plictisitor. Deși nu e foarte lung, eu după 2 episoade m-am lăsat păgubașă. Totuși mi-am promis atunci că voi reveni cândva la el. Așadar, cine știe, vedem noi când îi mai dăm o șansă.
14.The White Queen
   Alt serial inspirat din istorie pentru că am avut o perioadă când le adoram cu totul datorită marii mele iubiri pentru "Reign". (Da, acesta e unul din serialele ce mi-a marcat adolescența, dar pe care nici în ziua de azi nu l-am terminat pentru că aici mi-am luat un mare spoiler, chiar din povestea reală, și culmea e că serialul o respectă destul de bine, așadar, finalul acestuia, cât și al realității, este unul foarte tragic.)
   "The White Queen" are la bază și romanul cu același nume scris de Philippa Gregory. Cu o poveste captivantă ce îți conferă o viziune cât se poate de autentică asupra realității de demult acest serial, deși e scurtuț, mi-a plăcut la nebunie. Costumele, actorii, intriga, a fost genul de istorie pe care îți e drag să o memorezi. Da, e adevărat că are și ficțiune, dar lucrurile nu sunt departe de adevăr. Numele, anii și multe alte aspecte se potrivesc perfect.
15. The White Princess
   Practic este o continuare a serialului mai sus numit, doar că o altă generație de regi și regine, ceva ani mai târziu, însă tot același fir istoric.
   Foarte bun și el, poate chiar mai bun decât primul dat fiind că au fost realizate în ani diferiți și da, și acesta are la bază un roman scris de Philippa Gregory.
16. Confess
    Un serial făcut după romanul cu același nume a lui Colleen Hoover, care probabil știți că este și autoarea mea de romance favorită, astfel că am găsit încă o ocazie să recomand cărțile ei pe care le găsiți traduse la editura Epica. 
   Cât despre serial, din nou unul foarte scurt, dar care respectă romanul cu sfințenie, lucru care nouă cititorilor ne cam place. Partea proastă cu el e că îl găsiți în online doar în franceză și engleză din ce îmi aduc aminte. Subtitrare în română eu una nu am găsit pentru el, doar în engleză, însă dacă ați citit romanul sau dacă îl citiți înainte o să înțelegeți serialul foarte ușor cu o subtitrare în engleză sau doar cu audio.
   Actorii sunt bine aleși, îi vedeți încă de pe coperta cărții de altfel, povestea este una extrem de emoționantă, dar serialul nu reușește să redea toată măiestria pe care a folosit-o Collen pentru a te face să treci prin zeci de stări cu frazele sale. Probabil a fost un serial cu buget mic, însă nu a ieșit rău deloc. Chiar îl recomand.
17. Salem
   Cu acesta probabil nu m-am nimerit eu bine. Ideea e că e ceva cu magie, vrăjitoare, supranatural, chestii, trestii, legenda despre Salem... Serialul e pe treaba lui. E bine făcut, povestea e faină, ce e drept e cam scârboșel și dă spre horror, dar dat fiind subiectul nici nu te poți aștepta la alt ceva, doar că eu m-am găsit să mă uit la el de Crăciun și vă dați seama că nu merge. 
   Am văzut câteva episoade și sunt de părere că iubitorii de "American Horror Story" ș/sau "Supranatural" l-ar adora, însă eu m-am găsit în prima zi de Crăciun să mă mai uit la un episod, ultimul vizionat de mine de altfel, și scuzați-mi expresia, dar l-am văzut pe dracu la propriu în toată splendoarea lui în câteva scene, m-am speriat și uite de asta, nu m-am mai uitat. Probabil dacă îl începeam și eu undeva prin octombrie când e vibe-ul de Halloween era mai bine, însă cum am spus, nu m-am nimerit cum trebuie. Totuși nu pot zice că nu îl recomand sau că e nașpa.
18. The Shannara Chronicles
   Un serial cu zâne, elfi și alte creaturi mistice care mi-a adus foarte mult aminte de "Prințul nemilos", dar care din păcate am ajuns să îl abandonez după primul sezon pentru că doar acela a fost intereant. S-a dus (naibii) actrița principală și totul a dat-o în prea mult SF. Faza e că oricum are doar 2 sezoane pentru că din ce am auzit serialul ar fi fost anulat și a rămas în stadiul acesta. Pot zice că e ok, primul sezon chiar foarte fain, dar după nu știu dacă mai merită.
19. Dynasty
   Așa un vibe de "Familia Royal" mi-a dat serialul acesta, mai ales cu primul sezon. Deci efectiv l-am devorat pe acela. Are intrigă, întorsături de situație și mulți bani și cifre în peisaj. Îl pot recomanda cu dragă inima, ba chiar merge super bine acum toamna și se apropie și noul sezon. Un sfat util totuși, aveți grija de ce personaje vă atașați.
20. Jessica Jones
   Nu sunt eu mare fană Marvel, dar serialul acesta chiar te prinde pentru că nu e foarte SF, dar nici banal nu e. Atât eu cât și sora mea ne-am uitat în prostie la el în vara lui 2018, iar pentru cine e fan "Riverdale", să știți că și aici găsiți genul acela de narator personaj cum e Jughead. 
21. Containment
   L-am început vara trecută, l-am abandonat atunci și l-am reluat vara aceasta alături de iubitul meu, iar de această dată chiar m-a prins. Din nu, trist e că te lasă cam în plop, ai un singur sezon, iar continuarea a fost anulată că Dumnezeu știe de ce.
   În principiu povestea se învârte în jurul unui oraș contaminat cu un virus letal și se încearcă găsirea unui antidot și în același timp mușamalizarea unor detalii și situații. Eu una zic că merită, chiar dacă nu o să aflați vreodată deznodământul complet.
22. Insatiable
   Un serial al naibii de dubios despre o tipă care era obeză și judecată de toată lumea, dar apoi ajunge slabă și le-o dă peste nas la toți pentru că arată fantastic de bine. Se înscrie la concursuri de frumusețe, e cam nebună de legat, se îndrăgostește de cine apucă și de cine nu trebui.
   El merge așa pe o idee bună, cea de bulling în școli pe baza aspectului, dar deraiază cu totul în nebunie curată și amuzament. Eu una sper la o continuare.
23. Elite
   Un serial spaniol, marca Netflix, care după părerea mea e foarte exagerat din punct de vedere sexual, verbal și al răzvrătirii adolescenților între ei, cu părinții, etc. Clar nu e pentru cei sub 15 ani și o spun eu care sunt totuși conștientă că tinerii de azi știu mai multe decât ne imaginăm. Însă, dă-o în acolo de treabă: droguri, sex cu cine apuci, alcool, bătăi, crime, totul e prea mult pentru niște copii de 16 ani sau cel puțin atâta îmi aduc aminte că se presupunea că au personajele.
   E prea mult și departe de realitate, așadar mesajele transmise sunt negative. Dacă ai totuși o minte mai deschisă și neinfluențabilă, poți să vezi serialul acesta liniștit pentru că prea mult impact asupra ta nu o să aibă. Îl pot asemăna într-un fel cu "13 reasons why", dar mai vulgar.
24. Famous in Love
   Unul din serialele care m-a cucerit și regret din tot sufletul că a fost anulat. M-a lăsat în plop rău de tot după ce 2 sezoane m-a făcut chiar și să plâng.
   O lume a vedetelor, viața de actor de filme, romantism cât cuprinde, intrigă, totul era aproape perfect, zic eu, și apoi s-a dus. Puf!
   Nu e corect. Chiar făcusem și o obsesie pentru una din piesele din coloana sonoră. "California Dreamin`" de SIA mi-a asurzit urechile vreo 4 luni de zile și chiar și acum ador piesa aia.
   Per total, recomand să vedeți serialul și să citiți și romanul care a apărut anul acesta la noi la editura Leda Edge. 
25. Sex Education
   Din nou, un serial care nu e bun sub 15 ani, dar care surprinzător, nu e la fel de vulgar ca Elite, deși titlul nu îți lasă asta de înțeles.
   E vorba de câțiva adolescenți care parcă sunt un pic cam obsedați de viața lor sexuală, dar serialul o dă așa în hilar și nu ai cum să zici că e nașpa, pentru că nici nu se vrea a fi ceva wow. Nu știu neapărat dacă ai ceva de învățat sau dacă influența lui e una pozitivă sau nu, dar eu personal, aștept apariția unui sezon nou.
26. Pretty Little Liars The Perfectionists
   Originalul PLL a fost și o să fie veșnic acolo sus în top. Am avut o vară în care m-am uitat în disperare la serial. Vă imaginați cum în 3 luni de zile, vacanța dintre a11 a și a12 a, am văzut 7 sezoane de PLL? Deși începusem serialul mai demult și aveam vreo 2 sezoane terminate, atunci le-am reluat și pe alea.
   Acum, noul PLL urmărește povestea a unora din vechile personaje, câțiva ani mai târziu de la ultimul sezon din vechiul serial, mergând cam pe aceeași premisă, doar că avem și câteva personaje principale noi (printre care superba de Sofia Carson din "Descendenții").
   Mica mea dezamăgire este că oricât s-ar vrea și s-ar încerca, la fel de palpitant și misterios ca originalul nu are cum să fie. S-au cam terminat ideile pe linia asta pe care au mers regizorii. Totuși eu tot îl recomand.
   Apropo, cei de la Leda Edge au lansat recent și romanul ce stă la baza acestui serial, iar cărțile de la cel inițial tot la ei le găsiți, dar probabil stocul e cam inexistent prin online deoarece au ceva ani de când au fost publicate.
27. Chilling Adventures of Sabrina
   Pot să spun cu mâna pe inimă că am găsit un serial care are tot potențialul din lume să ajungă foarte sus.
   Personajele, povestea, ideea în sine, până și introducerea aia, totul e bine făcut. Eu una am văzut primul sezon prin timpul orelor de curs toamna trecută și garantat era mai interesant ecranul telefonului atunci decât ce spunea profesorul. Acesta e unul din motivele pentru care nu îmi aduc aminte nici care era numele cursului respectiv. Ups.
   Dacă sunteți mega credincioși și nu puteți gusta din ideea serialului care e cu vrăjitoare și cu un cult care se închină și îl divinizează pe diavol atunci nu vă apucați de el. Pentru că la prima replică cu "Slăvit fie Satana!" pe care o veți auzi probabil o să înjurați o bunătate de serial. Zic asta deoarece am și auzit situația prin online. Pe Facebook mai exact într-o postare care spunea că serialul spală mințile credincioșilor și că e făcut de sataniști. Hai totuși să ne deschidem la minte. Ok?
28. La Casa de Papel
   Dacă nu m-ar fi ținut 2 sezoane în interiorul unei singure clădiri și cu o acțiune care practic în serial s-a desfășurat pe 5 zile mari și late, iar pentru mine au fost 20 și ceva de episoade, poate că aș fi spus că sunt obsedată de el. Cum nu a fost așa, nu mă pot număra printre miile de persoane isterice după serial, dar aș fi ipocrită să zic că nu îmi place. Plus, ce n-aș da eu să mă fi aflat pe străzile alea când practic ploua cu bani. Ahh, da. Atât de multe bancnote.
29. Rosewell, New Mexico
   O porcărie de serial. Cine a spus că acesta se aseamănă cu seria "Lux" e clar că nu poate aprecia modul de scriere super bun și detaliat al autoarei. La naiba! În 40 și câte minute avea primul episod s-au băgat situații ca pe banda de alergat.
   Se îndrăgostesc, află aia că el e extraterestru, aproape moare careva, cineva se prinde că lucrurile nu sunt normale prin oraș... Serialul acesta dă pe afară ca un corn cu prea multă cremă. Nu recomand.
30. The end of the f***ing world
   Alt serial fără sens care are ca personaje doi tineri a căror vârstă mai mare de 14 ani nu pare a fi, însă ei se gândesc la relații, sex, fugit de acasă, crime și alte tâmpenii. Am înțeles ideea că producătorii au vrut să fie ceva cu un substrat psihologic, dar dacă nu ești cel puțin major tot ce o să concluzionezi din el e doar faptul că ăia doi sunt nebuni de legat, că e bine să faci toate prostiile alea că oricum nu pățești nimic sau că serialul a fost făcut din lipsă de ocupație și inspirație. Culmea e că se face și sezonul doi, iar eu nu pot înțelege de ce? Nu vă uitați, chiar nu merită. Nu e amuzant sau palpitant, nici măcar puțin romantic, doar foarte dubios.
31. Lucifer
   Sunt una din puținele persoane care atunci când a început acest serial a conștientizat că îi place, dar a ales să nu termine mai mult de un sezon. De ce? Nu vă pot spune, că nici eu nu știu. Serialul e interesant, actorul principal e divin, zici că e Damon din "TVD", dar cred că nu m-a prins pe atât cât și-ar fi dorit creierul meu sau cine știe, o fi din cauza isterie care era în online cu el și practic cred că eram deja sătulă să aud în sus și în jos doar de Lucifer.
32. GOT
   Am început și m-am uitat 2 sezoane la acest serial doar pentru Mama Dragonilor, dar mai mult nu am rezistat. E prea pe fața. Am fost sătulă să îi văd sânii protagonistei, să văd capete tăiate, persoane mutilate și alte chestii ihh. Să fiu sincer, nu am înțeles de ce a fost atâta vâlvă cu serialul, că eu una mai mult de nota 6 (pe o scară de la 1 la 10) nu i-aș acorda.
33. Legacies.
   Nu are rost să mai vorbim, the best, am spus deja mai sus toată povestea, dar îl menționez și aici pentru că așa a fost să fie. Serialul practic a apărut în 2018, chiar la începutul celui de-al doilea an de facultate, așa că trebuia să îl pun pe listă.

   După ce am scris o eternitate, cred că este cazul să mai și postez acest articol. În mod cert, mi-am atins scopul cu vârf și îndesat. Acela de a vă recomanda seriale multe și de toate tipurile.
   Așadar, dacă nu știați la ce să vă mai uitați toamna aceasta, sigur ați găsit în rândurile de mai sus ceva interesant. Spor la vizionat!


Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram