Recomandări de filme - La ce ne uităm în nopțile calde de vară / Movies & Series

    Știu că practic mai este o lună de vară, însă teoretic, dacă ești student vara se termină abia la final de septembrie, deci situația e mai mult după cum o percepe fiecare. Lăsând învârteala asta cu lunile, am pentru voi câteva recomandări de filme numai bune de văzut în nopțile calde ce vor urma. O combinație între comedie, acțiune și romantism plus un strop de amintiri din copilărie. 

Ce-și doresc bărbații
   O comedie numai bună de văzut cu iubitul, sora sau cele mai bune prietene ale tale. Știu că l-am ratat atunci când a apărut la cinema în primăvara acestui an, dar mă bucur că l-am găsit online acum.
   Toată povestea se învârte în jurul lui Ali care este un manager sportiv de succes, dar și una din puținele femei din cadrul agenției la care lucrează. Astfel, sexul frumos se află în minoritate, iar bărbații sunt greu de înțeles în general pentru ea.
   După o noapte de distracție cu cele mai bune prietene, o ședință de ghicit în cărți și o micuță vizită la spital, Ali se trezește având o nouă putere stranie și surprinzător de ihh. Aude gândurile bărbaților din jurul ei! 
   Bumm!! Ce să vezi că de acum fata este într-o continuă competiție cu aceștia. Ascultând tot ceea ce gândesc și făcând exact ceea ce se așteaptă bărbații. Totuși, oare aceasta este adevărata metodă de cunoaștere și înțelegere a masculilor? Uitați-vă și veți afla. 
   Apropo, nu prea rcomand filmul sub 14 ani, dar acum depinde de mentalitatea fiecăruia, eu doar am ținut să vă anunț.

The last summer
   Practic, avem un film de vară foarte evident și din numele acestuia. Adolescentin, romantic, super ok pentru toate vârste și ideal de savurat cu un suc rece.
   De data aceasta avem mai mulți tineri care doar ce au terminat ultimul an de liceu, iar de acum facultatea și viața de adult le stă pe umeri. Așadar ce altceva poți face mai bun cu ultima ta vară de licean decât să te distrezi? Ei știu. Să intre în belele amoroase, despărțiri, situații complicate și griji legate de bani și viitor.
   P.S. Avem parte și de unul din actorii din serialul Riverdale și unul din Teen Wolf.
   P.S.S. Melodia de la început este GENIALĂ!

Detective Pikachu
   Pentru aceia dintre voi care aveți minim 17-18 ani și ați prins anime-ul Pokemon, ei bine, acesta e un film pentru voi. Eu una am iubit, adorat și divinizat acel anime la cei 6 (cred) anișori ai mei când mă uitam zi de zi la noile episoade pe Animax. Nu sunt sigură dacă acesta e numele corect al canalului TV, sper să nu greșesc, dar cert e că acum Pokemon nu se mai difuzează. Însă, pentru cei mai mici zic să căutați anime-ul online pentru că e tare drăguț.
   Revenind la film, toată acțiunea se învârte în jurul unui tânăr care într-o lume unde jocurile sunt atât de îndrăgite, iar oamenii colecționează pokemoni, el nu e capabil nici să treacă pe lângă unul fără să îl înfurie. Pokemonii nu sunt de el. Asta până când face cunoștință cu Pikachu.
   Un pokemon extrem de inteligent, care culmea, vrea să devină detectiv, este un mare iubitor de cafea, e galben și adorabil și numai bun de strâns în brațe (scuze, deja am plecat pe câmpii la vânătoare de Pika) și mai au și o conexiune instantă ăștia doi.
    Un fel de desene/film de acțiune bun de văzut cu familia sau prietenii alături de multe gustări. 

Miss Bala (varianta 2019)
   Probabil filmul care mi-a atras cel mai mult atenția încă de când am văzut niște secvențe în reclamele de la cinema undeva prin ianuarie cred. În orice caz, eu am apucat abia în iunie să îl văd, dar doamne ce super feiminist și fantastic e. Coloana sonoră de la final e obsedantă, actrița se numără printre preferatele mele (mai exact cea din serialul Jane the virgin) și îl super recomand pentru toate fetele în principiu, dar și pentru băieți e bun, că doar e un film de acțiune.
   Filmul urmărește povestea unei tinere pe nume Gloria, care dintr-o scurtă vizită la cea mai bună prietenă a ei ce locuiește în Mexic, ajunge să facă parte dintr-o rețea periculoasă de criminali. Fără voia ei este obligată să le facă jocurile, ajungând chiar în situații critice de viață și de moarte, asta doar pentru a spera că la final cel ce i-a promis că o va ajuta să își găsească prietena răpită se va ține de cuvânt.
   E un film mai mult despre curajul unei femei, despre a nu mai subestima sexul frumos, despre faptul că iubirea pentru cei dragi poate duce departe și despre cum o minte ageră te ia prin surprindere precum un glonț.

Swipe (sau în română: Lipeală pe net)
   Primul film în care unul din actorii mei preferați, adică Noah Centineo nu mai este băiatul timid sau mega popular, dar totuși dulce. Nu nu, aici am fost aproape convinsă că îl urăsc. Însă filmul este bun, amuzant, perfect pentru adolescenți.
   James doar ce a intrat în primul an de facultate, se pricepe la programare și a creat deja zeci de aplicații pentru telefoanele mobile.
   Colegul său de cameră, ei bine, nu are nici o treabă cu orice ține de școală, dar se pricepe le întâlniri. Mă rog, nu genul acela de întâlnire dintre o fată și un băiat pe care ne-am închipui-o cu toții, ci mai mult genul de fără prea multe cuvinte și informații, doar "fapte". V-ați prins, nu?
   De aici pornește o "strălucită" idee de a crea o aplicație de întâlniri, doar că fără compromisuri. O aplicație destinată în principiu băieților, iar fetele, evident, sfârșesc în lacrimi și prea puțini sunt cei cărora le pasă.

   Cam acestea sunt recomandările mele pentru moment. Voi reveni peste câteva săptămâni cu un alt articol din această categorie, însă probabil ceva legat de seriale, nu de alta dar le-am cam marginalizat de la o vreme.

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram