Recenzie "Prințesa de Cenușă" de Laura Sebastian / Books

  Eu am o nelămurire și încă una mare. Cum este posibil ca din câte cărți am citit până acum de la editura Storia, să nu fie nici măcar una care să nu îmi placă? Și treaba mai serioasă e că acum am 2 cărți, pardon, serii pentru care am făcut o obsesie. Două de la o singură editura, asta e ceva nu glumă.
  De "Prințul Nemilos" sigur vă amintiți. Cartea aia cu zâne pe care am divinizat-o și ridicat-o în slăvi din aprilie 2018 încoace. Pe lista de minunății literare mai adăugați și "Prințesa de Cenușă" de acuma pentru că romanul acesta a fost pur și simplu perfect și la egalitate cu zânuțele de mai sus. 

Produs publicat în 2018 de Storia Books
Data aparitiei: Noiembrie 2018
Tip copertă: Brosata
Număr pagini: 448

   Theodosia deși era o prințesa și viața îi sortea un tron, o coroană și un popor iubitor, asta nu a durat prea multă vreme. Avea doar 6 ani când țara ei a fost invadată și mama sa , Regina de Foc, a fost ucisă chiar sub ochii ei.
   Conducătorul invadatorilor, Kaiserul, i-a luat Theodosiei totul. Țara, familia, coroana, viitorul, libertatea, chiar și numele.
   Păstrată pe post de trofeu și încoronată drept Prințeșa de Cenușă, izolată și pedepsită constant la curtea dușmanului, Thora, căci acesta a devenit numele ei după invazie a îndurat suficient. Timp de 10 ani a trăit cu speranța că cineva o va salva, dar a venit vremea să facă ea însăși ceva.
  Timp de 10 ani Prințesa de Cenușă își vede țara prădată și poporul înrobit. Dar totul încetează acum. 

"Cuvintele Păzitorilor îmi răsună în minte, dându-mi spranța necesară pentru a păși într-un viitor mai sigur. Chiar este fata lui Ampelio. Arăți ca mama ta. Și vorbești ca ea. Viață lungă Reginei din Astrea."

   Thora/Theo/Theodosia, trei nume, aceeași persoană, dar trei personalități și roluri aparte.
   Thora este sclava cuminte și supusă ce trăiește de atâția ani la mila dușmanului ce i-a luat totul. Pentru ea nu contează nimic altceva decât să supraviețuiască. Dacă va respecta batjocura Kaiserului, dacă va fi o domniță asultătoare acesta o vă păstra în viață.
   Theo este copila de altădată ce colinda pasajele secrete din străfundurile palatului. Prietena ce își fugărea colegul de joacă prin grădina regală. Fiica ascultătoare ce tânjea după atenție, iubire și aventură. Fetița ce trăia ca într-o poveste plină de liniște și pace cu un viitor clar și gata să fie îmbrățișat cu speranță la momentul potrivit.
    Theodosia este o regină sau trebuia să fie... sau poate că în cele din urmă își va revendica tronul de drept.

"Să nu-l mai văd vreodată pe Kaiser, să nu mai fiu biciuită, să nu mă mai aplec niciodată la picioarele lui. Să nu mai stau vreodată cu frica în sân, întrebându-mă dacă aceasta este ziua în care mă va distruge o dată pentru totdeauna."

   Într-o societatea a brutalității, a sclaviei, printre oameni ce au invadat zeci de țări, ce au secătuit pământuri și au lăsat în urmă doar o istorie sângeroasă, protagonista noastră este o învingătoare încă de mică. A reușit să supraviețuiască atâția ani, dar probabil aceasta a fost cea mai mare greșeală a dușmanului. Au lăsat în viață o inimă ce a sălășluit destul în cenușă, iar acum focul din sufletul Theodosiei, dorința ei de răzbunare este intensă în ciuda compasiunii pe care o are față de câteva persoane.
   Puterea nu se câștigă întotdeauna pe câmpul de bătălie. Uneori cea mai puternică armă este mintea umană, iar Theo știe asta. Mintea ei ascuțită acționează mai bine decât o sabie, iar rezultatul ar trebui să fie dezastruos.

"Poate că te-au frânt în mii de bucăți, dar așa ai devenit o sabie  și mai ascuțită. Și e momentul să lovești."

  Un roman incredibil cu o poveste ce se dezvoltă odată cu maturizarea protagonistei. Practic cartea asta are tot ce vrei. 
  Intrigă și puțin mister pentru că mintea Theodosiei este ageră, iar planuril ei au fost țesute cu mare grijă din momentul în care a decis să nu mai fie jucăria ascultătoare a Kaiserului. 
  Dragoste și prietenie, sentimente ce nu ar trebuie să îi fie permise unei regine ce vrea să își recapete poporul și coroana de drept.
   Replici savuroase, tuneluri secrete, baluri extravagante, pedepse crunte, pasiune, durere, teamă și o afurisită de coroană de cenușă. 

"Am fost o prințesă făcută din cenușă. În mine nu a mai rămas nimic care să ardă.
Acum este vremea să se ridice o regină."

    Mai are rost să spun ceva? 5steluțe fără nici o obiecție și vă rog frumos, volumul doi să vină la mine cât mai curând!

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram