Nici măcar răul nu e trăit fără folos / For soul

   Oamenii ce ți-au greșit sunt meniți să îți fie lecții de viață și parte a trecutului, iar cei îți aduc fericirea sunt meniți să îți dăruiască momente, amintiri și un viitor. 
   Există persoane care te învață cum să zâmbești, să râzi, să te bucuri de lucrurile mărunte și să trăiești frumos și la fel de bine există persoane care îți arată doar de ce fel de oameni trebuie să te ferești pe viitor. Ambele categorii vor trece prin viața fiecăruia dintre noi, e imposibil să nu fie așa, dar cei dintâi sunt cei ce contează cu adevărat, deoarece ei reprezintă mai mult decât trecutul și prezentul, ei sunt viitorul.
   E adevărat, însă, că de la fiecare ai ceva de învățat pentru că în viață nici măcar răul nu e trăit fără folos. 
   Prin unii vezi cum ar trebui să arate o prietenie adevărată și una falsă. Prin alții descoperi cum o iubire poate fi toxică și alta înfloritoare. Unii oameni îți arată cum să iubești și să respecți pentru a primi și tu la rândul tău aceleași sentimente înapoi, iar alții te fac pe tine să oferi totul în schimbul la nimic.
   Noi ca oameni suntem orbi, inima noastră este oarbă, iar judecata ei este înnegurată atât de ușor. Suntem maleabili, influențabili, unii mai mult ca alții, dar la un moment dat, toți realizăm că ceva nu este bine. Atunci este momentul în care știi sigur că trebuie să închei un capitol din viață, să îl lași în urmă și să mergi mai departe.  
   Uneori, poate trăgeai de oameni doar pentru ai păstra alături de tine, deși începeai să vezi că nu îți fac bine. Uneori, poate te puneai pe tine pe plan secund doar pentru a-i face fericiți pe alții, dar știi și tu că nu e bine. Toți o conștientizăm, dar ne este atât de teamă de o posibilă perioadă de singurătate încăt ne deschidem ochii mult prea greu. 
   Ascultă la mine, singurătatea nu este eternă dacă ești un om bun. Un suflet frumos nu are cum să trăiască în singurătate, iar o perioadă în care ești doar tu cu tine însăți îți va face bine, crede-mă.
   Cei ce ți-au greșit, să știi că, oricum, într-o bună zi își vor da seama de ce au făcut și au pierdut...sau poate nu, dar pentru tine oricum nu mai contează. Ei poate că vor regreta sau vor fi în continuare nepăsători, dar tu vei știi că ai ales bine. Trecutul nu îl poți schimba, dar îi poți permite să îți fie o lecție, cum s-ar zice pe românește, învățătură de minte. 
   Trăiește clipa și aspiră la ziua de mâine, dar nu te mai gândi la ce a fost, la ziua de ieri, la ce ai ales să lași în urmă pentru că dacă ai întors spatele cuiva este pentru că așa ai considerat tu că e mai bine.
    "Numai oamenii cu adevărat puternici sunt capabili să aleagă ce e bine să păstreze în suflet și ce trebuie să trimită la dracu'. Doar oamenii cu un suflet cu adevărat frumos au înțeles că trebuie să învețe din greșeli, din rău și din lacrimi..."
   
 

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram