Să te închizi în tine nu este o metodă de apărare, ci de exilare. / For soul

  Am auzit de zeci de ori cuvintele "Nu vreau să sufăr.", "Nu vreau să fiu rănit/ă.", " Dacă se termină rău?" și nu doar acestea. Multe alte enunțuri similare de la prieteni din offline și online, pentru că, după cum știți, încerc să țin legătura și să comunic cu oricine dorește, cuvinte pe care eu nici acum și nici atunci nu am reușit să le înțeleg.
  Logic că stiu ce înseamnă, dar sensul lor nu se pupă deloc bine cu ceea ce vrea persoana să spună de fapt.
  Nimeni nu vrea să sufere. Nimeni nu își dorește să fie rănit și toată lumea vrea un final fericit când vine vorba de o poveste de iubire. (Da, astăzi filozofăm împreună despre dragoste sau, mă rog, eu o iau pe câmpii și voi citiți și luați aminte.)
  
  Dacă un om ți-a călcat inima în picioare odată... Dacă o poveste cândva frumoasă s-a lăsat cu un final în lacrimi, ce crezi că poți face? Ce crezi că mai poți schimba? Să te închizi în tine pentru a evita alte posibile dezamăgiri nu este o metodă de apărare, este o metodă de exilare proprie. 
  Da, este adevărat, toți avem nevoie de o perioadă de refacere, de uitare, dar nu la infinit.
  Nu te poți ține la distanță de oameni, nu îți poți pune inima într-o cușcă crezând că ea e fericită doar pentru că ție îți este teamă. Și să nu îmi spui că nu e teamă, că doar vrei să fii sigur, să îți dai timp de gandire...Hai, pe bune? 
  Gândește-te la termenul de stres post traumatic. Ceva sau cineva te-a afectat într-atât de tare prin faptele sale, încât mintea ta a ridicat bariere, dar problema este că tu uiți să le mai cobori când altcineva vrea o șansă de a te reface, de a-ți arăta contrariul. Există oameni și oameni. Unii știu să te aprecieze, să te înțeleagă, să te iubească. Aceia sunt oamenii ce se gândesc la ambele părți implicate, se gândesc la un termen comun. Bineînțeles, există și persoane ce nu vor altceva decât să se distreze, iar sufletul tău este jucăria lor. Dar uite problema, că dacă nu exista ea lumea ar fi mult mai fericită: nu poți știi niciodată care îi sunt intențiile unui om. 
  Nu spune nimeni să deschizi larg ușile sufletului tău dând voie lumii întregi să intre, dar nu o încuia măcar. Dă o șansă acelei persoane ce nu a intrat încălțată și pus pe scandal. Sper că mi-ai înțeles metafora, dacă nu, atunci dă-mi voie să fiu mai explicită, dar nu garantez că o să îți placă enunțarea mea directă.
  Aruncă-te spre necunoscut, speră că de această dată va fi mai bine și crede în șansa pe care ai acordat-o. 
  Cineva mi-a spus odată că închizându-te în tine și analizând inexistentul în speranța unui răspuns concret poți risca să dai cu piciorul acelei povești sincere, perfecte la care visezi de atâta timp. 
  Nu poți știi de dinainte, dar poți risca. Dacă te înșeli din nou, crede-mă, inima ta se poate reface oricând și mereu ai ceva de învățat, chiar și dintr-un final prost. Și dacă se dovedește a fi basmul de care ai nevoie, gândește-te cum ar fi fost să treci pe lângă el, doar pentru că îți era teamă să te avânți spre necunoscut.
 
  

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram