Dorește-ți o viață pe care să simți că o trăiești. / For soul

  Este 2019, însă depinde de tine cum îl faci un an special. De fapt, depinde de tine cum îți faci întreaga viață specială. 
  În ultima vreme am început să îmi spun zilnic următoarea frază "Vreau o viață pe care să simt că o trăiesc."
  Nu știu ce îți dorești tu de la viață, dar cert este că orice drum ai alege, nu uita că ai doar o șansă. O singură șansă de a trăi fiecare an ca și cum ar fi ultimul și crede-mă, trebuie să simți că a meritat. Fă ca totul să merite efortul, fă ca la final, când privești în urmă să poți spune că ai trăit la intensitatea pe care o visai. Mai exact, fă tot posibilul pentru a fi fericit/ă!
  Uite aici un prospect "medical" pentru cum trebuie trăită o viață memorabilă.

   Fii tu însuți, nu te schimba pentru nimeni și nimic. Dacă ai de făcut o schimbare în viața ta, o faci doar pentru tine. Păstrează-ți principiile și fă-te auzit/ă, remarcat/ă. Nu îți permite vreodată să trăiești în umbră. Acceptă că toți suntem diferiți, tu ești diferit și astfel fiecare om este unic. 
  Nu renunța la demnitatea ta niciodată, nu ai voie să te înjosești pentru a face pe cineva fericit sau pentru a păstra pe cineva în viața ta. Cei ce vor să facă parte din ea vor rămâne oricum. Nu te lega de oameni ce nu îți fac bine, ce nu te apreciază pentru cine ești. 
  Regretă puține lucruri, nu ai timp de regrete, nu ai timp de pierdut cu fapte ce nu mai pot fi schimbate și cu sigurantă nu ai timp de pierdut cu oameni ce nu te merită. Dacă realizezi că cineva nu ți-a meritat zâmbetele, de ce ți-ar merita regretele și, cu atât mai puțin, lacrimile?
  Iartă mult sau măcar lasă în urmă fapte, oameni, lucruri ce nu merită să îți irosești resursele sufletului încercând să urăști dacă știi că oricum nu mai are rost. Focalizează-te pe tine și pe ce îți face ție bine, pe ce îți dorești tu și pe oamenii pe care îi vrei alături de tine azi, mâine și în oricare altă zi ce va urma. 
  Fă tot ce vrei, ce știi că te-ar face fericit/ă și lasă gura lumii deoparte. Permite-ți să visezi și transformă-ți visele în realitate. Nu uita de unde ai început și privește cu speranță spre punctul în care vrei să ajungi. 
  Iubește-te pe tine însuți mai întâi și apoi iubește pentru a fi iubit, dar iubește sincer, din tot sufletul. Fii mândru/mândră de cine ești, de cine vei ajunge, de deciziile pe care le iei și crede în ele și în tine. Apreciază fiecare lucru și ființă ce te înconjoară.
  Adoptă sinceritatea și politețea. Lasă ura și minciunile deoparte, nu își au rostul în ceea ce se vrea a fi o viață frumoasă.
  Călătorește mult, vezi lumea cât mai poți, cât încă te mai afli fizic aici. Nu te mai gândi cum să faci averi, să ții conturile bancare pline și cum să îți ridici vile fără rost. 
  Trăiește atât de frumos, încât să te alegi numai cu amintiri pe care să-ți fie drag să le povestești. Când o să te uiți în spate, la trecut, trebuie să vezi doar momente care să ateste că ai avut o viață pe care ai simțit cu adevărat că ai trăit-o.
 

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram