Cine am fost și cine sunt acum / StoryTime

   Școala generală este o ceață totală plină de critici la adresa mea pe care mă bucur să am putut să o îngrop adânc în întunericul minții mele acum mult timp, dar perioada liceului încă este acolo. Nu văd doar părțile nașpa care au fost, nu pot nega că nu am avut parte și de experiențe faine, discuții și râsete prin pauze și pe ici pe colo câteva ore chiulite pentru a ieși cu fetele la cafea, dar asta nu înseamnă că aș mai vrea să mă întorc în trecut, că îmi e dor de colegi sau că era mai bine atunci decât la facultate. Doamne, nu, sub nici o formă. Facultatea e de departea cea mai faină perioadă.
   Liceul mi-a dat ocazia să văd zeci de tipologii umane, personalități și temperamente și totodată, evoluția celor din jurul meu. Însă pe când eu priveam cum alții fac schimbări minore chiar, eu nu făceam nimic. Până în clasa a 12-a nu am făcut nimic pentru mine, pentru dorințele mele, defapt, cred că nici nu aveam ceva ce îmi doream cu adevărat pe atunci. În capul meu nu exista decât un gol imens și stupid.
   Am acceptat să mă las pe mine în favoarea altora prea mult timp. De ce? Nu știu exact nici acum. Am înghițit critici, priviri ciudate, comentarii și reproșuri fără să spun mai nimic, fără să îmi fac vocea auzită, fără să îmi permit să am o opinie proprie și să pun un stop mare în fața mea. Până când ceva s-a rupt în monotonia realității de atunci și am văzut ceva de genul unui semn mare și roșu pe care scria: Ești și poți mai mult de atât. Mai ai un an și tu habar nu ai ce e cu tine, ce vrei de la tine, de la viață nici nu mai zic.
   O profesoară mi-a spus odată că nu sunt capabilă să scriu o frază calumea, că nu voi lua bac-ul la română. Persoane care nu știau nici măcar care îmi e numele îmi spuneam că sunt grasă. Persoane de care eram apropiată îmi spuneau că sunt satanistă pentru că ascult rock. Oameni care se credeau tare cool îmi reproșau că arunc banii pe cărți, că nu am o viață, că sunt tocilară și plictisitoare pentru că citesc în loc să ies în cluburi și să mă distrez. Și multe alte porcării de genul: ”Nu știi să te îmbraci."  "Ești paralelă cu machiajul.” Toate astea s-au adunat în timp și deși am tăcut o bună vreme, să nu creadă cineva vreodată că nu mi-a păsat. Că totul în viața mea era roz și că mă durea în cot de ce ziceau ei. Pe naiba. Unele lucruri nu le voi spune aici vreodată, pentru că e mai bine să nu transmiți tristețe în social media, dar persoanele ce îmi sunt apropiate acum îmi cunosc povestea și durerea care, da, exista.
   Când am început să mă aleg pe mine? Începând de la o greșeală pe care atunci am regretat-o, dar acum mă bucur că am făcut-o, iar asta a dus la decizia de a face ceva pentru mine. Primul pas. Am slăbit în jur de 20-22 de kg în 5 luni. Am văzut că pot așa că am mai ales câteva lucruri pentru mine. Am ales să fiu egoistă, mai exact, să fac totul de atunci doar pentru mine și să pot să arăt că sunt și am fost mereu mai mult decât au văzut cei din jur. Am ales să mă exprim prin cuvinte și imagini, să îmi urmez și latura artistică pe care o dețin și ei bine, să îmi deschid acest blog, să investesc în el muncă, timp și bani, să evoluez pe instagram, să fotografiez tot ceea ce mă reprezintă, m-a ajutat să recapăt lucrurile pe care am uitat că ar trebuie să le mai fac. Să fiu directă și sinceră. Să cred în propria opinie și să o susțin. Să zâmbesc, să râd și să mă bucur de alegerile mele, bune sau rele, oricum ar fi, mă simt bine știind că sunt ale mele și le fac pentru mine.
   Lumea online a devenit locul meu de liniște pentru că știam că este doar al meu. De când am blogul acesta am uitat cum e să fiu introvertită, am uitat cum e să mă simt singură, deși nu am foarte mulți prieteni nici acum, dar am ceva ce mi-am dorit mereu. M-am făcut auzită și remarcată. Poate sună absurd, dar partea online din viața mea pentru mine a reprezentat o mână de ajutor pentru a-mi forma mentalitatea cu adevărat, pentru a înțelege ce vreu de la mine și pentru a pricepe cine am fost cândva și cine pot fi de acum înainte.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram