Recenzie "Ugly Love" de Colleen Hoover / Books

    Nu e nici o noutate că sunt fană romance și mai ales, fană Colleen Hoover.
   Continui să cred că această autoare este mama romance-ului contemporan pentru că până acum absolut niciun titlu de-al ei nu m-a dezamăgit. Ba din contră, toate m-au făcut să trec prin zeci de stări, de la fericire la disperare și apoi totul până la lacrimi.
   Puține cărți mă fac să plâng, deși găsesc multe scene emoționante prin în majoritatea romanelor pe care le citesc, însă ceea ce scrie Colleen Hoover iese din tipare. Vreau nu vreau, mă apucă bocetele garantat la finalul fiecărei cărți scrise de aceasta.
   E evident deja că asta o să fie o recenzie pozitivă, chiar de ridicare în slăvi a celui mai bun roman de dragoste pe care l-am citit în viața aceasta. Așadar, tobele, vă rog.... "Ugly Love" de Colleen Hoover.

   *Atenție, aceasta este o carte pe care nu o recomand celor sub 14 ani în niciun caz. Scenele erotice sunt prea constante și ar putea fi percepute greșit. Aceasta este o carte ce trebuie citită la o vârstă la care ești capabil să diferențiezi unele aspecte, nu să iei ca atare fiecare replică și scenă mai incitantă ca pe o secvență din Fifty Shades of Gray.*

Produs publicat în 2016 de Epica
Data apariției: Ianuarie 2016
Tip copertă: Brosata
Număr pagini: 352

   Tate Collins nu are timp de iubire. Are un loc de muncă solicitant și un master de terminat.
  Miles Archer nu este în cautare de iubire. Ceva din trecutul lui a format un zid între el și posibilitatea unei relații.
   Așadar, de ce există totuși o atracție între cei doi?

"Nu știu ce se întâmplă cu mine, dar ceva se schimbă. Ceva se topește. Ceva dur sau rece sau îmbrăcat în propria mea armură se transformă în lichid, acum, când realizez ce a însemnat, de fapt, acel sărut."

    Atunci când cei doi se întâlnesc este evidentă existența unei atracții fizice, dar Tate este conștientă că nu poate numi asta dragoste la prima vedere, iar el nu vede nici măcar posibilitatea unei relații de prietenie.
    Deci, limitele au fost stabilite, regulile au fost impuse și verdictul este mai mult decât evident.

"Știu că sunt atrasă de el și nu mă pot gândi la nimeni altcineva din viața mea cu care mi-ar plăcea să fac sex, ocazional, fără complicații, decât la vecinul meu, pilot de avion, care-și împăturește singur rufele."

    Avantajul lor ar fi extrem de satisfăcător. O relație fără alte implicații decât dorințele trupești pare ceva extrem de simplu în primă fază. Ei cred că se pot descurca, dar atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă.

Inimile sunt invadate.
Promisiunile sunt încălcate.
Regulile sunt spulberate.
Iar iubirea devine urâtă.

   Tate este de acum adult și încearcă să își contureze un viitor stabil. Are licența obținută și lucrează ca asistentă medicală, iar în același timp încearcă să își termine și masterul în asistentă medicală anestezistă. Doar ce s-a mutat alături de fratele său mai mare care este pilot, de altfel ca restul bărbaților din familia ei, și încearcă să economisească pentru un apartament propriu.
    Cu un program așa de încărcat, o poveste de iubire ar fi greu de întreținut, dar ce te faci când vecinul și prietenul fratelui tău arată atât de bine și totodată este atât de misterios? Pare o provocare care fără să își dea seama a accepta-o cu prea multă dăruire sufletească, iar trupească nici nu mai spun.

"Acum, am devenit un program. Nu vreau să devin un program. Vreau să fiu un plan. O hartă. Vreau să fiu harta viitorului său."

   Miles este pilot, dedicat total carierei pentru că asta este tot ce îl mai ține ocupat și îl mai distrage de la trecutul său plin de goluri. O negură i-a acoperit sufletul acum mulți ani, iar orice dorință de a mai iubi a pierit alături de tot ce a iubit cândva.

"Pentru mine, deznodământul unei relații nu merită efortul de a începe una."

   Atunci când vezi cum o poveste de dragoste frumoasă, sinceră și reală se destramă ca o bucată de material vechi, cum să mai vrei să încerci și a doua oară? Cum să speri că de această dată finalul va fi altul?

"-Presupun că, dacă un om a cunoscut cea mai urâtă față a iubirii, e posibil să nu mai vrea să o trăiască a doua oară."

   Încă prins în trecut, trăind cu o vină ce nu îi aparține și suferind constant, Miles și-a jurat că nu va mai iubi, însă atracția fizică față de noua lui vecină sparge câteva cărămizi ale zidului său.
  În primă fază, relația lor se rezumă doar la a fi un fel de prieteni cu beneficii, asta dacă e să acord eu o denumire la tot ceea ce e între ei. Dar lucrurile nu pot fi ținute sub control, oricât și-ar fi dorit. De acum, Tate și-a făcut deja speranțe și lui îi este imposibil să nu o rănească.

"Nu-mi voi permite să mai iubesc pe nimeni, niciodată."

   Relația dintre cei doi este evident și pentru voi că e tare ciudățică și complicată. Nimic serios, fără vreo implicare emoțională sau cel puțin așa se presupunea atunci când au stabilit regulile. Când Miles a stabilit singurele 2 reguli.

"Nu pune întrebări despre trecut. Nu te aștepta la un viitor împreună."
 
    Trecutul lui Miles este o enigmă pentru ea, dar pentru el încă este o tragedie, una pe care eu ca cititor am aflat-o și am simțit-o ca pe o rană proprie, astfel că pot justifica comportamentul și cerințele lui într-o oarecare măsură.

"-Nu am crezut că Dumnezeu ar putea să facă pe cineva să îndure atâta suferință. Nu am crezut că Dumnezeu e capabil să facă pe cineva să treacă prin ceva atât de urât."

    Nici nu aveți idee ce poveste tristă și dureroasă... ce dramă mi-a pus în față acest roman. Jumătate din carte am citit-o printre lacrimi, iar finalul a fost ceva la care fără prea multă tărie sufletească nu ai cum să nu suspini și să te pui iar pe o repriză de bocete.
     Fiecare poveste scrisă de această autoare a fost mereu ceva mai mult decât o simplă fantezie colorată a unei iubiri tipice filmelor în masă. Colleen Hoover este una dintre cele mai bune autoare de romance tocmai pentru că totul este mai mult decât îți dă de înțeles. Cărțile ei îmbină frumosul cu urâtul, arta cu simplitatea și fantezia cu realitatea și cred că tocmai aceste aspecte fac ca romanele ei să fie specială, diferite în cel mai bun sens posibil.

    Zic că ar fi cazul să fac și o încheiere, pentru că am scris multicel, dar sper eu că v-am stârnit interesul cu privire la această carte și nu numai. Toate romanele scrise de Colleen Hoover merită citite, iubite, adorate și păstrate în bibliotecă ca pe niște mici comori. Astfel că este evident că am acordat 5 steluțe acestei cărți și veste bună pentru mine și pentru voi, editura Epica a anunțat publicarea a încă 2 titluri ale acestei autoare, și asta cât de curând.
Puteți achiziționa carte de aici!

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram