Ce citim în luna Decembrie / Christmas2018

  Să dăm startul sărbătorilor de iarnă și aici pe blog cu o mică serie de articole Crăciunistice și sper eu utile pentru voi.
   Acum câteva săptămâni v-am întrebat pe Instagram dacă ați vrea să vă recomand niște cărți bune de citit în luna decembrie, înainte de Crăciun stând sub bradul frumos împodobit alături de o ciocolată caldă și multe, multe mandarine/portocale/clementine (fără ele nu se poate!) Ei bine, voi ați fost chiar foarte entuziasmați de propunerea mea, ba chiar mi-ați sugerat să vă recomand și niște filme de Crăciun faine și cum eu am văzut toate filmele existente pe această temă, de ce nu? Chiar este o idee minunată. Așadar astăzi vorbim despre cărți și în următorul articol din serie discutăm despre filme.

  Am multe recomandări pentru voi, dar vă spun de pe acum că eu nu le-am citit pe toate, astfel că la unele nu mă pot pronunța cu o părere, ci doar din ce am auzit și eu la alte persoane. Plus, am să vă las mai multe link-uri la fiecare pentru a fi mai ușor să le găsiți și poate să le achiziționați cât mai repejor pe unele.

 • "Crăciun la New York" de Lisa Neischlang și Lars Wentrup
   Probabil cartea mea favorită de sărbători pe care o utilizez cu mare drag în fiecare an. Este o frumusețe la exterior ce dă bine în poze, dar la interior este și mai magică. Conține câteva povești de Crăciun spuse de oameni simpli și zeci de rețete de dulciuri, mâncăruri și băuturi de inspirație americană numai bune de pregătit pentru sărbători. Sunt chiar foarte simple unele dintre ele, îți pun și imaginația la muncă, iar pe lângă toate astea, cred că această carte ar fi un cadou bun și pentru mama sau mătușa ta.
   O puteți achiziționa de pe următoarele site-uri: Libris și Librărie.net.
 • "Cordially Invited" by Zoe Sugg
   Dacă vă descurcați cât de cât la engleză această carte este un must have pentru biblioteca voastră. Zoella este pentru mine un model de urmat, dar acum vorbind strict de cartea aceasta, recent publicată, ei bine este o minunăție numai bună pentru toate anotimpurile anului. Este plină de recomandări de filme, seriale, melodii, rețete de mâncăruri mai simple și mai complexe, de băuturi, de sugestii de cum să îți decorezi casa cu ocazia fiecărei sărbători în parte, cu scurte povestioare și vorbe din partea autoarei...Chiar merită achiziționată. Eu deja am citit toate paginile dedicate anotimpului Toamna și mă pregătesc să dau gata și paginile pentru Iarnă.
   O puteți achiziționa de pe următorul site: books express
 • "Lumina Iubirii" de Jay Asher
   Este o carte apărută acum 2-3 ani în colecția Leda Edge a editurii Corint, dar eu am lecturat-o în vară. Da, știu, ciudat moment mi-am găsit, dar atât de tare m-a introdus în spiritul Crăciunului atunci că mai că am vrut să scot decorațiunile și bradul artificial ca să mă apuc de împodobit în august :)))
   E o cărticică destul de subțirică cu o poveste simplă, adolescentină, dar foarte drăguță despre magia sărbătorilor, despre familie, tradiții, prietenie și despre prejudecățile oamenilor. Despre iertare, înțelegere și a doua șansă. Chiar v-o recomand.
    O puteți achiziționa de pe următorul site: Librărie.net
 • "O zi de decembrie" de Josie Silver
   Este o lansare recentă a editurii Nemira care pe mine una m-a cucerit cu totul. Ce e drept în primele 100 de pagini nu eram sigură dacă îmi place sau nu, dar mai apoi am început să o îndrăgesc și să savurez poveștile de iubire, de viață, neașteptate și sincer, deși inițial pare puțin clișeică, credeți-mă, vă garantez că mai apoi o să rămâneți mască la cât de mult se schimă totul. Nimic din ce puteți să vă așteptați nu e realizabil. Dragostea este complicată, prietenia pare a fi fragilă, iar viață e plină de obstacole, însă este bine să crezi că magia Crăciunului își face mereu simțită prezența. Acesta cred că este un roman care poate fi citi și la 13-14 ani, dar și la 25.
   O puteți achiziționa de pe următoarele site-uri: Nemira, Elefant, Libris și Librărie.net.
 • "Hygge" și "Lykke" de Meik Wiking
   Acestea sunt cele două volume ce nu pot să lipsească din casa voastră. Sunt plinde de sugestii, sfaturi, recomandări de lucruri pe care le poți face ca să te simți mai fericit, să preiei ceva din bucuria ce pare să îi caracterizeze atât de mult pe danezi. Cărțile conțin și rețete, povești, sute de imagini superbe, de recomandări de activități de făcut cu familia și prietenii...Ce să mă mai lungesc, aceste cărți sunt bune pe toată perioada anului, dar de sărbători sunt exact ce trebuie.
   Puteți achiziționa cărțile de pe următoarele site-uri: Librărie.net și Libris
 • "Un crăciun de neuitat" de Mary Carter și Terri DuLong
   O cărticică mică și drăguțică ceva mai veche, dar pe care eu abia aștept să o citesc sărbătorile acestea pentru că nu de mult am achiziționat-o. Din câte am înțeles conține 2 povești care ajung să se unească. Ceva despre iubire și prietenie...exact ce trebuie.
     O puteți achiziționa de pe următorul site: Librărie.net
 • "Un băiat numit Crăciun", "Fetița care a salvat Crăciunul" și "Eu și Moș Crăciun" de Matt Haig
    Trei volume crăciunistice despre care am auzit doar de bine și pe care vreau cu ardoare să le lecturez și eu, totuși nu cred că apuc anul acesta să pun mâna pe vreunul din volume pentru că mai am o frumusețe de la Nemira pe care îmi doresc ceva mai multe să o citesc sărbătorile acestea. (următoarea mențiune). Totuși am auzit iarna trecută la foarte multe persoane cuvinte de laudă despre primele două cărți, iar anul acesta editura Nemira ni-l dăruiește și pe al treilea frumos tradus și numai bun de citit.
   Puteți achiziționa cărțile de pe următoarele site-uri: Nemira, Elefant, Libris și Librărie.net
 • "Crăciunul în cele mai frumoase povestiri"
    Salivez după această care încă de iarna trecută pentru că, din câte am auzit, e plină de nuvele, schițe și alte povestiri scurte, magice, de basm ce ar merge citite câte un picuț în fiecare zi de Crăciun, iar pe lângă asta, coperta și interiorul arată divin. Dacă pun mâna pe ea vă țin la curent pe instagram cu părerile mele.
    O puteți achiziționa de pe următoarele site-uri: Nemira, Libris  și Librărie.net
 • "Dragostea mea mi-a dăruit"
   Nici pe aceasta nu am apucat să o citesc până acum, deși este apărută de 2-3 ani buni la editura Epica și deși am citit ediția de vară ce merge tot pe aceeași idee precum aceasta, nu îmi explic cumde nu am lecturat-o încă. Totuși, sunt sigură că o să îi vină ei rândul pentru că vreau să descopăr cele 12 povestiri din ea și să aflu care este magia din spatele fiecăreia.
    O puteți achiziționa de pe următorul site: Librărie.net
 • "Zile de Crăciun" de Jeanette Winterson
   Aceasta este o altă carte ce conține 12 povestiri crăciunistice pentru 12 zile de iarnă. Ce este drept eu personal nu știam de existența ei până acum câteva zile, când am descoperit-o într-o librărie și m-a făcut tare curioasă. Bineînțeles, am făcut și o scurtă căutare pe google despre ce și cum stă treaba și ei bine, părerile în cea mai mare parte sunt foarte bune.
    O puteți achiziționa de pe următoarele site-uri: Librărie.net și Libris.
 • "Spărgătorul de nuci" de Valeria Docampo și George Balanchine
    Cărticica aceasta a apărut anul trecut în colecția Nemi a celor de la editura Nemira și eu cum sunt o mare fană a basmelor și poveștilor vechi, acestea care e imposibil să își piardă farmecul și frumusețea în timp a fost inevitabil să nu o citesc, chiar dacă cunosc bine povestea de când eram mică. 40 de pagini de magie copilărească și absolut adorabilă ce te unge la suflet mai ales dacă o citești în noaptea de Ajun.
    O puteți achiziționa de pe următoarele site-uri: Nemira și Librărie.net.
 • "24 de povești de citit înainte de Crăciun" de Brigitte Weninger și Eve Tharlet
    Tot o carte de copii, dar să fim serioși, de sărbători toți suntem copii, așadar e bună pentru oricine zic eu. Nu am lecturat-o încă, dar mi se pare adorabilă, mai ales după ce am văzut-o și la câteva prietene.
    O puteți achiziționa de pe următoarele site-uri: Nemira, Librărie.net și Libris

   

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram