Tartă cu nectarine / Food

   Zilele trecute zici că m-am transformat în Lara Jean din Tuturor băieților pe care i-am iubit pentru că am stat doar pe lângă cuptor și am gătit de la pui cu legume, la plăcintă cu brânză, dar ceea ce v-a atras vouă atenția pe Insta, și rețeta care este totodată și o premieră pentru mine, este Tarta cu nectarine.
   Am vrut ceva nou, o mică provocare în ale gătitului așa că am făcut ceva cu mai puțin aluat și mai multe fructe, iar aparent mulți dintre voi v-ați auto-invitat la o felie acasă la mine în urma unei postări de pe pagina mea de Instagram, care de altfel a adunat și un număr destul de wow de aprecieri și salivări.😂
    Habar nu aveam ce fel de aluat trebuie să fac, ce ingrediente îmi trebuie... tot ce știam este că aveam 3 nectarine și nu știam ce să fac cu ele. Am cerut părerea mamei și aparent am găsit și o soluție bună de aluat destul de simplu de făcut. Hai că deja mă lungesc așa că voi trece la ingrediente și la modul de preparare.
Ingrediente:
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • o cană de apă minerală
  • 7 linguri de ulei
  • o linguriță de sare
  • 2 ouă
  • 3 nectarine
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet
Mod de preparare:
   Într-un bol, spargeți ouăle peste care adăugați zahărul, sarea, uleiul și apa minerală. Mixați bine totul și în același timp adăugați mici bucățele de unt până se încorporează și acesta. Atenție, nu topiți untul, ci pur și simplu tăiați cu un cuțit bucățele din pachet până când știți că ați adăugat gramajul precizat. 
   Între timp într-un pahar puneți o linguriță de bicarbonat de sodiu peste care turnați tot o linguriță de oțet și amestecați în pahar. Turnați și acest mix peste compoziția inițială, iar de acum vine partea ceva mai grea, care necesită făină prin toată casa. 
    Peste compoziție începeți să presărați treptat făină și amestecați cu mâinile totul până când ajunge să devină un aluat tare, mai ceva ca cel de la pâine sau cozonac. 
    Când acesta e gata rupeți jumătate din cantitate și întindeți-o frumos pe o masă cu sucitorul (Așa se spne prin toate părțile la chestia aia pentru aluat? Jur că nu am idee cum i s-ar zice altfel.😂) Dacă se prinde sau se rupe presărați puțină făină peste. Această fășie de aluat trebuie pusă într-o tavă rotundă de preferat, dar e ok și în altă formă, însă țineți minte, practic duplicați tava pe dinăuntru din aluat. 
    În mijloc așezați feliile subțiri de nectarine trecute deja prin puțin zahăr și peste acestea puneți alte fâșii de aluat, dar mai subțiri ca și cum ați creea o plasă.
    La cuptor trebuie să stea între 30 și 40 de min la foc mic, până când aluatul capătă o nuanță ușor maronie. După ce o scoateți, o "ningeți" cu zahăr pudră și gata desertul zilei. 
 

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram