Recenzie "26 Kisses și un Happy- End" de Anna Michels / Books

    Pentru unele persoane vara este anotimpul cel mai prielnic pentru a citi acel gen de cărți supra numite mamuți sau monștrii care au peste 500 de pagini și o acțiune complexă, intrigă și suspans, dar eu nu mă încadrez aici. Eu prefer ca 80% din lecturile mele de vară să fie cărți ușurele, cu un subiect simplu, plăcut și o acțiune dulce și puțin hilară, chiar dacă mai am parte și de situații clișeice, eu una nu am probleme. Vreau să nu îmi încarc foarte mult psihicul pe timpul vacanței de vară, ci să mi-l destind.
    Astfel că am descoperit o nouă carte, recent apărută la editura Epica, care se încadrează perfect pe dorințele mele. "26 Kisses" este un roman ideal pentru serile lungi de vară când nu ai chef să ieși cu prietenii sau în oraș.
    Da, da, știu că vara este pe sfârșite, ce să fac și eu dacă abia acum am pus mâna pe carte? Totuși, cred că v-o pot recomanda și pentru zilele și serile de toamnă, asta ca să rămâneți în vibe-ul de vacanță ceva mai multă vreme.
    Deși nu este o capodoperă literară eu una am prins drag de acest roman și am adorat-o pentru că m-a făcut să râd cu poftă la fiecare capitol.

Produs publicat in 2018 de Epica
Data aparitiei: Iulie 2018
Format: 135x200
Numar pagini: 320

    Veda a început vacanța de vară cu stângul. Doar ce a fost părăsită de iubitul ei și tot ceea ce simte este durere și umilință. Astfel, misiunea ei devine cea de al uita pe Mark, însă pare că acest plan nu va funcționa cu adevărat, asta până când acceptă o provocare cu adevărat incitantă.
    Veda trebuie să sărute 26 de băieți. 26 de nume pentru 26 de litere ale alfabetului. Astfel vara ei ajunge să fie o continuă goană după senzații de neuitat și săruturi, toate acestea pentru al uita pe cel care i-a frânt inima.

"Reguli de respectat pentru Maratonul de Săruturi al lui Vee din această vară.
Trebuie să sărute (sau să fie sărutată de) douăzeci și șase de tipi, câte unul pentru fiecare literă a alfabetului, până la sfârșitul verii."

    Oriunde s-ar afla Veda profită de orice ocazie pentru a aduna săruturi și băieți pe listă, iar după câteva litere, suferința de la începutul vacanței pare să nu mai fie la fel de intensă și nici sentimentele sale pentru Mark nu mai sunt ce au fost odată cu fiecare nume tăiat de pe listă.

"[...] poate că s-a întâmplat treptat, iubirea dispărând puțin câte puțin [...]"

   La început, Veda este o protagonistă tipică romanelor pentru adolescenți. Îndurerată din cauza băieților și neavând nici cea mai vagă idee ce să mai facă cu viața ei. Totuși micuța provocare oferită de cea mai bună prietenă a ei, Mel, reprezintă reîmprospătarea ființei sale.

"Că cel mai important lucru pe care poți să-l faci este să te iubești pe tine însuți, iar ceilalți oameni îți vor urma exemplul."

    Sceptică în primă fază Veda refuză, și pe bună dreptate! Eu una nu aș fi în stare să mă avânt într-o asemenea provocare doar pentru a uita de sentimentele pentru un fost iubit, dar ea în cele din urmă o face și parcă atunci apare o nouă versiune a ei, una pe care îți e greu să nu o îndrăgești.


    Situațiile și deciziile pe care le ia sunt de-a dreptul hilare, în majoritatea cazurilor, ajungând foarte repede să te întrebi dacă fata chiar vorbește serios sau dacă ea tocmai a facut asta. Însă exact acesta este farmecul și atracția romanului.

 "Trebuie să spun că, în pofida agitației din stomac, o mini gogoașă (sau patru) sună destul de bine acum."

    Protagonista noastră nu e cu nimic mai diferită față de o adolescentă din viața reală, doar că vânătoarea de săruturi o transformă, realizând că lumea nu se sfârșește cu o relație eșuată, o despărțire și câteva lacrimi. Cele mai frumoase momente sunt cele spontane, încercările nebune și memorabile (logic că în limita legalului).

"În viață e mai important să te reinventezi decât să cauți să te refaci."

    Cei 26 de băieți ce trebuie să fie sărutați de Veda conferă situații delicioase cu replici de toată frumusețea. Unele romantice, altele ipocrite și altele după care să te prăpădești de râs.

"Fiindcă poți să fii transpirată și plină de mâlul de la râu și tot cred că ești cea mai frumoasă fată pe care am văzut-o vreodată."

   Nu am să vă spun mai mult de atât pentru că deja mă mănâncă degetele în a vă da un mega spoiler, astfel zic să trec direct la încheiere pentru a-mi salva pielea de vocile furioase ale poporului care a primit spoiler.


  Eu una sunt conștientă că această carte nu revoluționează lumea, dar este o carte simpatică, foarte amuzantă, ce nu necesită prea multă concentrare...mai exact este o carte pentru a te relaxa și destinde și în cazul meu și-a atins scopul. 
    Așadar, i-am acordat nota maximă de 5 steluțe pe Goodreads și mă bucur că interiorul a fost la fel de simpatic precum exteriorul. 


   

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram