Recenzie "Prințesă sub acoperire" - Vol. 1 din seria "Cronicile Rosewood" de Connie Glynn / Books

 O recenzie mult așteptată atât de voi cât și de mine spre a fi scrisă, deoarece vreau să vă recomand, din nou, o carte absolut fantastică.V-am menționat-o pe Instagram ca fiind o proaspătă apariție și achiziție de la Bookfest 2018 și nu am cuvinte de laudă mai mari decât: Felicitări editura Litera pentru această publicație incredibilă!
  Nu exagerez, cartea chiar m-a cucerit. Coperta este mai mult decât superbă, sinopsisul mi-a făcut cu ochiul și unde mai punem și faptul că este cu prinți și prințese? Obsesia mea literară clar este pe domeniul "regesc". Am achiziționat-o de la târg și bine că nu am renunțat la ea pentru că ratam o poveste pentru suflet.
  Deși se află la categoria de copii, eu nu am simțit nici o clipă că aș citi un roman scris într-un mod simplu, cu o acțiune nu foarte complexă, ba din contră, am avut senzația că autoarea, care de altfel este o youtuberiță din UK, dar despre asta povestim un pic mai târziu, mi-a adus în față cea mai sinceră și frumoasă poveste a conceptului de "prietenie".
  Acest prim volum al unei serii pe care cu siguranță o voi urca în topurile preferințelor mele, îți arată atât dăruirea și pasiunea autoarei pentru a pune pe hărtie ceva ce și-a dorit să o reprezinte, cât și imaginea unei prietenii adevărate deasupra claselor sociale, a diferențelor de mediu și trai, o prietenie ce invocă onestitatea, curajul, devotamentul și forța a două protagoniste ce îți vor intra la inimă.
 Connie Glynn aparent, căci nici eu nu știam, este o tânără iubitoare a poveștilor disney, care în timpul facultății a pus bazele unui canal de YouTube (Noodlerella) care a fost extrem de remarcat și apreciat în Marea Britanie. Dragostea ei pentru povești a fost imboldul ce a făcut-o să scrie propria ei serie de romane, ce merge pe aceleași principii de basm, dar cu un strop de modernism și realitate. Primul volum al seriei "Cronicile Rosewood" are o magie aparte, una care nu apare atunci când agiți prin aer o baghetă, ci atunci când două fete ce provin din lumi diferite și ele ca personalități sunt diferite, reușesc totuși să fie de nedespărțit.

" O poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin."

  Am să vă spun o poveste cu prinți și prințese. Un basm despre prietenie și magie.
  A venit timpul să aflați povestea lui Lottie și a lui Ellie.
  Lottie Pumpkin, o copilă orfană dintr-un orășel de provincie, îndrăgostită de basme, a visat din totdeauna să fie o prințesă bună. Și-a promis sie însăși și mamei sale înainte de moarte că va crede și va trăi pe cele 3 principii ale unei prințese adevărate.

 "Voi fi bună, voi fi curajoasă, voi fi de neoprit!"

  În contradictoriu și la celălalt capăt al Europei, Ellie Wolf, cunoscută și ca prințesa rebelă a Maradovei, ai crede că trăiește visul oricărei tinere. Rochii, coroane, baluri somptuase și un întreg palat primitor și totuși gol în ochii și inima tinerei prințese reprezintă viitorul ei incontestabil. 
  Singura moștenitoare a tronului își împarte timpul între plictiseala vieții de la palat și escapadele sub acoperire în lumea adolescenților obișnuiți. Până în prezent și-a respins îndatoririle de prințesă astfel că nu a fost anunțată public ca moștenitoare. Așadar, nimieni nu cunoaște cu adevărat înfățișarea prințesei Ellie.

"Tot ce mi-am dorit vreodată a fost să nu mai fiu prințesă"

  O altă promisiune făcută de Lottie mamei sale a fost că va munci îndeajuns de mult cât să obțină o bursă de studii pentru cea mi prestigioasă școală din Anglia, Rosewood Hall.

"Tu poți să faci orice îți pui în minte, mica mea prințesă!"

  Pe cele două fete destinul le aduce în aceeași cameră de cămin. Una dintre ele este o prințesă sub acoperire care în sfărșit are libertatea să trăiasă ca o adolescentă obișnuită, iar cealaltă este întruchiparea unei "Barbie girl" ușor de confundat cu o adevărată prințesă.

"- Eleanor Prudence Wolfson, a spus ea liniștită. Ăsta e numele meu adevărat. Nu-l știu prea mulți."

  Între ele se naște o prietenie frumoasă. Tinerele se completează una pe alta, iar bărfele și secretele din spatele porților de la Rosewood nu fac decât să le apropie și mai mult. Ele sunt singurele ce cunosc povestea din spatele lor, iar avantajele unui schimb de roluri par de la sine înțelese.

"Putem realiza lucruri uimitoare când ne ridicăm de la pământ una pe alta."

  Pentru prințesele din viața reală lucrurile nu sunt precum în basme. Făt Frumos este doar atât: frumos și în nici un caz nu salvează domnițele aflate la ananghie, ba din contră. Balaurul cu 7 capete și vrăjitoarea cea rea probabil că ar fi tare invidioși dacă ar vedea metodele de a face rău din realitate. Deci viața unei prințese nu e pe atât de roz pe cât ne-o imaginăm noi, cât și Lottie. Realitatea este dificilă, iar datoria și prietenia față de Ellie cere sacrificii și schimbări considerabile.

"- E sigiliul Casei Wolfson, a spus Ellie absentă. Și are pe el semnul morții."

  Lottie este o iubitoare de basme, îndrăgește culoarea roz din cale-afară și adoră ca totul să fie perfect aranjat și frumos decorat. O tânără mai mult decât muncitoare care a reușit să pună pe picioare marele ei vis și una din dorințele mamei sale, cea de a studia la o școală de elită din Anglia.
  Se motivează constant să respecte deviza unei bune prințese, să muncească pentru locul pe care l-a câștigat la acea școală și să fie o prietenă incredibilă pentru Ellie. Pe lângă toate acestea, Lottie mai are pe umeri și datoria față de adevărata prințesă a Maradovei, o datorie pe care și-a asumat-o cu bună știință, dar care pare să fie mai dificilă și primejdioasă decât s-ar fi așteptat.

"Trandafirii sunt roșii,
Violetele sunt albăstrii.
Păzește-ți spatele, prințesă,
După tine voi veni."

  Personal, am adorat evoluția lui Lottie pe parcursul acestui volum din serie. Dacă la început era sceptică cu privire la lumea total diferită în care va pătrunde odată cu mutara la Rosewood Hall, cu oamenii pe care îi va cunoaște și cu privire la forța ei de a se adapta la această schimbare și de a putea fi din nou fericită cum era înainte de a-și pierde mama, spre final am văzut deja o altă față a adolescentei. Hotărâtă să își îndeplinească datoria absolut perfect. Curajoasă în ce privește înfruntarea situațiilor tensionate și a scăpărilor sale emoționale. Stăpână pe sine și cu fruntea sus în fața oamenilor și gata să fie o prietenă și o prințesă fără cusur. Forța ei a început de la o diademă cu simbolul semilunii, o moștenire de familie, și continuă prin magia și sinceritatea ce vin la pachet alături de prietenia ei cu Ellie.

"Lottie se simțea ca și cum i se îngăduise să arunce o privire într-o lume căreia, de fapt, nu-i aparținea."

  Ellie este adevărata prințesă din povestea noastră, închisă într-o colive a îndatoriilor sale viitoare față de regatul Maradoviei. Visează la o viață normală, o viață în care Eleanor Wolfson nu există. 
O persoană extrovertită, lipsită de inhibiții și fără limite atunci când vine vorba de ea și de noua ei prietenă, Lottie. 
  Relația dintre cele două fete reprezintă prietenia ideală și incontestabilă ce în realitate mai rar găsești. 
  Diferite din toate punctele de vedere și totuși ajung de nedespărțit. 

"- E ca noi două, a spus Lottie, zâmbindu-i lui Ellie.
Ellie a părut nedumerită.
- O diademă cu o semilună și o cutie cu soare. Total opuse, dar împreună, a explicat ea."

  Secretele și amenințările împletite cu lecțiile de dans, balurile regale și cursurile de la Rosewood reprezintă acum lumea celor două prietene. O lume pe care te invit și pe tine să o descoperi. 

"Ne vedem la balul verii, prințesă."
                   xx

  Oficial mai am încă o serie la care mor de nerăbdare să citesc continuarea. Din păcate mai am ceva timp de așteptat, probabil până în iarnă. Totuși până atunci aveți și voi timp să descoperiți adevărata magie din romanul lui Connie. 
  Am oferit 5 steluțe acestui volum pe Goodreads și dacă aș fi putut i-aș fi dat și mai multe.
  →Achiziționează cartea de aici la un preț foarte bun!←
 Pentru cărți la prețuri extrem de accesibile comandă de pe Elefant.ro, iar pentru o gamă și mai variată intră pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.
 Pentru cărți în limba engleză și o ambalare spectaculoasă a acestora comandă de pe Okian.ro sau Books-Express.ro
 Dacă vrei produse de make-up accesibile la preț intră pe paginile celor de la 1001 cosmetice, Aoro.ro și PinkPanda.ro, iar pentru produse high end încearcă site-ul Marionnaud.
 Pentru haine faine și pantofi mișto vizitează site-urile dyFashion.ro, StarShiners, Tezyo.ro, Answear.ro, Kalapod.net, BenVenuti.ro și Originals.ro. Și pentru că ai nevoie și de accesorii fabuloase pentru ca ținuta să fie completă îți recomand să intri pe pagina celor de la Meli Melo.ro, Yvy.ro și UrbanBag.ro.

Comentarii

  1. O recenzie minunata! Abia astept sa citesc și eu cartea <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea poate fi comandata și online? Am încercat site-ul Litera și îmi tot apar advertismente legate de viruși și ferestre de genul 'pop-up':((As dori sa o comand,dar îmi este imposibil!
    ~Minunata recenzia și foarte bine scrisa! ❤
    Ps: foarte frumoase pozele!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram