Pandișpan cu vișine / Food

  Vă jur că pe tot parcursul lunii iunie am văzut pe Instagram, pe YouTube, pe Facebook, peste tot doar prăjituri cu vișine. Bineînțeles că m-am conformat și eu, că doar nu aveam să las sezonul vișinelor să treacă pe lângă mine fără să pun de o prăjitură, așadar exact asta am făcut, m-am pus pe treabă și am încropit un fel de "tort" cu vișine care în mod normal trebuia să fie total altceva. 
  Am pornit de la o rețetă de pandișpan sugerată de Oana de la @book.lover24, dar în cazul meu a fost un fail total din cauza cuptorului. Aluatul ar fi trebuit să crească în timpul coacerii și să fie mega pufos, dar nu s-a întâmplat deloc așa, ci doar s-au lăsat la fund vișinele și s-au înmuiat până la stadiul de gem, iar aluatul nu a mai crescut de nici un fel. Totuși am improvizat mai apoi toată treaba într-o tentativă de tort, care deși nu arata wow, la gust a fost fantastic. 
  Așadar am să vă las și vouă mai jos rețeta și ingredientele folosite, poate puneți de ceva dulce zilele astea și poate voi aveți mai mult noroc la un aluat pufos.
Ingrediente:
  • 8 ouă
  • 8 linguri mari de făină
  • o linguriță de esență de vanilie sau rom
  • 8 linguri mari de zahăr
  • 1 vârf de sare
  • 800 g de vișine fără sâmburi
Mod de preparare:
  Se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri mari. Albușurile se bat la mixer alături de zahăr până când se ajunge la o spumă densă. Peste gălbenușuri se adaugă esența de vanilie sau rom și puțină sare, iar apoi se mixează totul. Adăugați gălbenușurile peste spuma creată și amestecați cu o lingură, iar făina se adaugă în ploaie treptat peste compoziție în timp ce mixați. La final vă mai rămân doar vișinele ce trebuie adăugate în compoziție, fără sâmburi. Amestecați cu o lingură puțin și turnați totul într-o tavă peste care ați pus deja o foaie de copt. Se lasă la cuptor în jur de 30-40 de minute la 180 de grade sau mai exact la foc mediu.

  Dacă la voi o să crească frumos aluatul totul e perfect, dar dacă pățiți ca și mine, iar acesta numai nu vrea să fie pufos vă recomand să lăsați prăjitura cât este necesar la cuptor, apoi o scoateți și o feliați în porții egale și cu o spatulă puneți 2-3 bucăți una peste alta, ca niște turnulețe. Le lăsați în tavă în acea formă și le mai puneți 3-5 minute la cuptor la foc mic pentru a se prinde una de alta și gata tentativa noastră de tort. 
  Este gustos chiar dacă nu arată fenomenal, iar înainte de servire puteți pune deasupra niște zahăr pudră și poate niște fructe proaspete cum ar fi căpșuni sau zmeură.

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram