5 sfaturi esențiale de la un suflet către altul / For soul / About me / Tips & Tricks / Five Things

  Pentru articolul de astăzi am ales să mă îndrept puțin către o altă arie, ceva mai profundă și realistă. Am ales să vă vorbesc despre câteva lucruri pe care noi, ca oameni, le repetăm în mod inconștient, fără a realiza de fapt cât de mult rău ne fac nouă, psihicului nostru și cât de mult ne degradează respectul față de sine. Vă voi da 5 sfaturi esențiale pe care le-am învățat și eu pe propria piele. 

1. Dacă îți dorești ceva cu adevărat nu lăsa totul doar la stadiul de dorință.
  Acesta este un lucru pe care l-am învățat odată cu înființarea blogului. A fost ceva ce mi-am dorit de multă vreme, dar niciodată nu m-am considerat destul de bună cât pentru a încerca măcar. Mi-a plăcut mereu să scriu, nu conta despre ce, atâta timp cât puteam să mă folosesc de imaginație și să îmi pun amprenta de originalitate pe orice. Însă am realizat că dacă îmi lăsam dorința doar la acel stadiu, de a visa cu ochii deschiși, nu aș mai fi fost acum aici pe această platformă. Am decis atunci că trebuie să fac mai mult decât să sper că visul meu va prinde contur peste noapte. Am lăsat teama și reținerile deoparte și am mers înainte fără să mă intereseze părerile celor din jur. Acesta este și sfatul meu pentru tine: Dacă îți dorești ceva cu adevărat, pune-ți în aplicare planul de reușită. Nu contează cine te va critica și cine nu, tu trebuie să știi doar atât: Orice ai face, fă-o pentru tine, pentru propria-ți satisfacție sufletească.

2. Nu acorda nimănui privilegiul de CEL/CEA MAI bun/ă prieten/ă.
  Crede-mă că oamenilor chiar li se urcă la cap acest rang și nu are cum să iasă nimic bun.
Cu 2-3 ani în urmă, ca o liceană visătoare ce eram, m-am amăgit singură că poți avea mai multe persoane care să îți fie cele mai bune prietene. Gașca ta care te-ar fi ascultat mereu, te-ar fi sfătuit la greu și la rândul lor ți-ar fi apreciat sfaturile...dar știți ce s-a ales de toate aceste fantezii copilărești? S-au distrus, au dispărut, exact ca prieteniile respective. De ce? Pentru că eu am acordat acelor persoane acest titlu de ”Cele mai bune prietene” și aș fi făcut orice ca să respect armistițiile și obligațiile care vin la pachet cu astfel de prietenii, dar eram singura care depunea acest efort. M-am  îndepărtat și am renunțat atunci când am văzut că nu mai are rost. Când am șimțit că sunt luată în derâdere, că nu îmi sunt respectate opiniile, am rămas la stadiul de cunoscuți care se salută pe stradă, cu unele nici măcar atât pentru că legăturile nu au fost rupte în relații bune. Nu regret și nu o voi face vreodată. Au fost niște decizii ce mi-au facut bine mie și m-au ajutat să conștientizez că este suficient să ai prietenii în care să nu te implici sufletește prea mult, ci doar atât cât este pur normal din respect și empatie. 

3. Respectă-te pe tine și respectă-ți opiniile tale.
  Mai exact, spune mereu ceea ce crezi indiferent cine este de aceeași părere cu tine și cine nu. Oamenii gândesc diferit și așa ar trebui să rămână. Efectul de "turmă" trebuie să dispară din peisaj pentru că dacă tu ca persoană alegi să ai aceleași opinii și valori ca alți 10 oameni, chiar dacă nu crezi în acele lucruri, atunci înseamnă practic că tu nu crezi în modul tău de a gândi și că nu te respecți îndeajuns de mult încât să ai curajul să le spui oamenilor verde în față opiniile tale. Să lăsăm la o parte situațiile de genul: dacă spun ceva și restul colegilor mei sunt de altă părere o să fiu criticat/ă și o să se supere. Hai serios! Nu e sănătos pentru tine să ascunzi cine ești tu și care îți sunt alegerile doar pentru că s-ar supăra cineva. 

4. Nu mai fugi după oameni în încercarea de a-i ține lângă tine.
  Dacă cineva alege să nu-ți mai fie prieten sau renunță la orice tip de relație ar fi fost între voi, nu te întrista, nu te închide în tine și nu îți vărsa lacrimile degeaba. Gândește-te mai întâi dacă ai greșit tu cu ceva față de acea persoană, cere să ți se explice care îi sunt motivele îndepărtării de tine, dar fă-o cu bun simț și calm.  Dacă vina chiar îți aparține, cere-ți scuze și lasă omul să aleagă mai departe. Nu poți ține pe nimeni cu forța lângă tine. Fiecare alege cu cine vrea să își petreacă timpul și fiecare are motivele sale de a renunța la orice tip de relaționare. Decât să finalizați o prietenie cu ură și dușmănie, nu mai bine vă comportați ca doi oameni raționali și comunicați ca de la egal la egal și vă cereți scuze atunci când este cazul? Astfel încât atunci când vă intersectați pe stradă nu veți fi nevoiți să vă prefaceți că nici nu vă cunoașteți. Oamenii vin și pleacă. Nu merită să faci din toate astea o dramă. Ceea ce merită cu adevărat este să închei fiecare capitol cu demnitate, respect, cu fruntea sus și pentru persoanele care merită, cu o lacrimă vărsată.

5. Alege-i pe cei pe care îți dorești să îi ai în jurul tău și alege-i bine.
  Mai pe românește, nu îți pierde timpul și energia și nu îți irosi personalitatea pe oameni care nu te apreciază, care te pun într-o lumină proastă, care nu au o influență bună pentru tine și valorile tale și care nu dau doi bani pe ceea ce crezi tu. Nu te lega de oamenii care nu știu să te aprecieze, nu intra în anturaje periculoase doar pentru a dovedi celor din jur că poți fi și tu cool și nu sta pe lângă oamenii care îți critică pasiunile și dorințele. 
  Acest sfat este mai mult ca o concluzie ce le înglobează pe toate cele menționate mai sus și o rugăminte de la mine către voi toți: nu faceți aceste greșeli la nesfărșit. Greșești o dată ca tot omul și înveți din fapte și ți le asumi, dar mai apoi trebuie să vezi ce e bine pentru tine și ce nu.
 Pentru cărți la prețuri extrem de accesibile comandă de pe Elefant.ro, iar pentru o gamă și mai variată intră pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.
 Pentru cărți în limba engleză și o ambalare spectaculoasă a acestora comandă de pe Okian.ro sau Books-Express.ro
 Dacă vrei produse de make-up accesibile la preț intră pe paginile celor de la 1001 cosmetice, Aoro.ro și PinkPanda.ro, iar pentru produse high end încearcă site-ul Marionnaud.
 Pentru haine faine și pantofi mișto vizitează site-urile dyFashion.ro, StarShiners, Tezyo.ro, Answear.ro, Kalapod.net, BenVenuti.ro și Originals.ro. Și pentru că ai nevoie și de accesorii fabuloase pentru ca ținuta să fie completă îți recomand să intri pe pagina celor de la Meli Melo.ro, Yvy.ro și UrbanBag.ro.

Comentarii

  1. Genial articolul! M-am regăzit mult în ce ai spus şi chiar ai dreptate cu " Cele mai bune prietene", nu există aşa ceva .. Mă bucur mult că ai scris asta, felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Collins speaks to iGB about GiG’s current acquisition with Sportnco, and how reaching over 35 markets with an end-to-end solution has positioned GiG in the business. Sports betting has become a high-profile part of of} the rugby league’s earnings and branding. Fantasy sports started as a distinct segment interest for statistically inclined sports fanatics. But, with the web, it has developed right into a multi-billion-dollar business. Gambling has impacts on many aspects of life – including employment, earnings and wealth. The launch of HILDA’s newest survey supplies extra evidence to 클레오카지노 assist inform selections on playing policy.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram