Blogging-ul este despre comunitate! / Tips & Tricks / Books

  Scriu pentru că iubesc să fac asta. Scriu pentru că mereu am avut o oarecare fascinație pentru cuvintele ce spun mai mult decât lasă să se vadă. Scriu pentru că acesta este un nou stâlp de sprijin în viața mea. Scriu pentru că mereu mi-am dorit asta, iar acum însfârșit mi-am dat seama cum să îmi valorific visul. Scriu pentru că am ceva de spus la fel cum prin fotografie am ceva de arătat. Sunt aici, acum și cel mai probabil voi fi aici și peste încă 3, 4, 5 sau mai mulți ani. Fac asta pentru că blogul mă definește, este parte din mine, este lumea mea, platforma mea și vreau ca și voi să faceți parte din ea. Pentru că da, după cum spune Zoella în seria "Girl Online", blogging-ul este despre comunitate.
  Începi unul pentru că îți dorești să dai într-un fel glas trăirilor și părerilor tale, dar când ajungi să ai alături oameni care trec prin aceleași situații, au aceleași gusturi în materie de cărți sau seriale, oameni care se regăsesc în tine și în articolele tale, atunci știi sigur că nu mai este doar o simplă pasiune a ta. E ceva măreț, ceva în care nu mai ești singur, ești tu și comunitatea ta de cititori.
   Nu mai scriu doar pentru pura mea plăcere și dorință, acum scriu și pentru plăcerea urmăritorilor mei, cei care îmi sunt aici de la început, cei care se tot alătură pe parcurs, scriu ca apreciere pentru toate încurajările, cuvintele frumoase, iubirea și devotamentul lor.
  Bloggingul este ceva cu adevărat fantastic atunci când scrii din plăcere, pui suflet, muncești și încerci să evoluezi constant, dar cel mai important, blogging-ul contează doar dacă faci asta pentru tine și pentru cititorii tăi. Dacă întenționezi să îți deschizi o astfel de platformă doar gândindu-te la colaborări, lucruri gratis și la cum să câștigi bani, atunci îți voi spune cât se poate de direct: Nu ai ce căuta în această arie. Este cât se poate de evident atât pentru cititori cât și pentru brand-ul sau editura pe care îți dorești să o ai ca sponsor când creezi contend din plăcere și când e făcut la mișto, doar cât să fie. Oamenii nu sunt proști, văd calitate sau potențialul. Chiar dacă ești la început și încă nu ai un stil al tău, original sau cea mai bună exprimare în ceea ce prezinți, dacă pui suflet se observă. Sunt mult mai apreciați și remarcați cei care încep de jos și depun un efort cu fiecare articol, cei care încearcă să se perfecționeze treptat și își conștientizează greșelile făcute acum o lună poate, încercând să le redreseze pe parcurs. Pași mici, dar siguri, în cazul în care vrei să transformi o pasiune de acest gen într-un mini job. Pentru că este cât se poate de normal să îți dorești să fii remarcat sau să obții câte ceva din activitatea și munca depusă. Nu este rău să îți dorești să primești o carte nou apărută, pe care mai apoi să o prezinți publicului tău. Rău este să aștepți lucruri gratis fără ca tu să oferi ceva în schimb.
  Eu nu am început acest blog în fuga după colaborări, ci pentru că mereu mi-a plăcut să scriu. Când eram mică aveam clasicele jurnale, apoi mi-am creat un cont de wattpad unde scriam fără ca lumea să știe cine sunt sau cum mă numesc în realitate, iar în final am realizat că defapt vreau ca lumea să afle ce am de spus. Vreau să arăt oamenilor ceea ce îmi place să fac fără să îmi fie teamă de posibilele critici. De asta mi-am deschis un blog. Admiram curajul Zoellei de a se expune pe tot felul de platforme, dar și talentul ei. Admiram felul ei de a fi, felul cum vorbea cu oamenii din comunitatea ei, practic era prietena tuturor.
  Dacă ești la început de drum în mediul online sau dacă te gândești de ceva vreme să îți deschizi un blog, un canal de YouTube sau un simplu cont de Instagram, îți recomand cu dragă inimă să citești seria Zoellei. "Girl Online" nu este doar o poveste girly de iubire tipică unor romane YA, ci sunt sfaturi, experiențe, sugestii și recomandări cu privire la înființarea unui blog, la calitatea unui articol și la relație dintre tine, ca redactor al materialului online și cititorii tăi. Și chiar dacă nu te gândești să activezi în această arie, tot îți recomand să citești cărțile pentru celelalte sfaturi, cât se poate de bazate pe realitate, cu privire la anxietate și la atacuri de panică. Poate tu crezi că nu ai nevoie, că nu suferi de așa ceva, dar ai fi surprins să afli că majoritatea dintre noi am avut parte de măcar un atac de panică fără să conștientizăm ce este de fapt sau ce trebuie făcut în astfel de situații.
   Romanele sunt publicate de către Editura Epica și se găsesc atât în librăriile online cât și în cele fizice.
 Pentru cărți la prețuri extrem de accesibile comandă de pe Elefant.ro, iar pentru o gamă și mai variată intră pe Cartepedia sau Libris.
 Pentru cărți în limba engleză și o ambalare spectaculoasă a acestora comandă de pe Okian.ro sau Books-Express.ro
 Pentru a precomanda noutățile editoriale intră pe site-ul celor de la Nemira, Humanitas, Trei și Litera.
 Dacă vrei produse de make-up accesibile la preț intră pe paginile celor de la 1001 cosmetice, Aoro.ro, Melkior.ro și PinkPanda.ro, iar pentru produse high end încearcă site-ul Marionnaud.
 Pentru haine faine și pantofi mișto vizitează site-urile dyFashion.ro, StarShiners, Tezyo.ro, Answear.ro, Aldo.com.ro, Kalapod.net, BenVenuti.ro și Originals.ro. Și pentru că ai nevoie și de accesorii fabuloase pentru ca ținuta să fie completă îți recomand să intri pe pagina celor de la Meli Melo.ro, Yvy.ro și UrbanBag.ro.

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram