Recenzie "Etajul o mie" de Katharine McGee / Books

  Pentru că deja este cât se poate de evident că articolul de astăzi este o nouă recenzie, am să trec direct în a spune câte ceva despre impresiile generale asupra cărții, asta înainte de a vorbi de subiectul și personajele ei.
  E drept că am amânat acest roman multă vreme ținând cont că îl am în bibliotecă de 3 luni, dar recenzia aceasta este realizată tocmai pentru a nu face și voi la fel ca mine. De ce? Pentru că nu am cuvinte cum să vă descriu modul plăcut în care m-a surprins cartea "Etajul o mie". S-a ridicat clar peste așteptările mele. Povestea total aparte, lumea creată de autoare și personajele... vai de acestea e imposibil să nu simți simpatie și ură totodată. 
  Ce pot spune, editura Epica continuă să mă surprindă și să rămână acolo sus, pe primul loc în preferințele mele. 

Produs publicat in 2017 de Epica
Data aparitiei: Noiembrie 2017
Tip coperta: Brosata
Număr pagini: 464

 La o sută de ani în viitor, New Yorkul este un oraș al inovațiilor unde un turn de o mie de etaje străpunge văzduhul. O viziune scânteietoare a unei noi ere, unde orice e posibil - dacă îți dorești îndeajuns.
 Chiar și pentru un astfel de viitor, un lucru a rămas neschimbat, ierarhia socială. Cei bogați se află deasupra tuturor, la propriu și la figurat. Și dacă viața la etajele superioare pare un vis scăldat în lux, pentru cei mai puțin norocoși, etajele inferioare înseamnă doar griji și lipsuri. Însă toată lumea își dorește ceva... și toată lumea are ceva de pierdut.
 În această lume sofisticată, printre inovații tehnologice, cinci adolescenți se luptă să își găsească locul în vârful lumii. Urmați de secrete, atunci când ajungi atât de sus, nu ai unde să mergi decât în jos.

 "Cu cât ajungi mai sus, cu atât mai aspră e căderea."

 Leda Cole pare a avea o viață fără cusur, dar în secret este dependentă de un drog pe care nu ar fi trebuit să îl încerce vreodată și îndrăgostită de un băiat pe care nu trebuia să îl atingă nicicând.
 O fată inteligentă, dar cu o fire impulsivă ai cărei inimi odată cedând va fi de nerecunoscut. Tot ce a fost bun cândva s-a șters, crezându-se trădată de toți cei din jur, dar dacă ar fi ascultat măcar o singură explicație... dezastrul ar fi putut fi evitat.

 Eris Dodd-Radson a crescut într-o lume minunată și lipsită de griji, până când familia ei se năruie. A trăit într-o minciună atâția ani, iar acum a pierdut totul.
 O tânără cu o forță incredibilă, ce nu se lasă doborâtă de situație, își reface viața, ba chiar și-o schimbă, acum văzând și realitatea ce se afla sunt toate bogățiile sale. Noua Eris este rațională, cu o urmă de empatie și un gram de iubire ce înflorește în ea, însă micul ei secret pare că distruge totul.


"Eros [...]
-Zeul dragostei. Mariel râse. Eris, pe de altă parte, este zeița...
-Haosului [...]"

 Rylin Myers este atrasă în lumea etajelor superioare și într-o poveste de dragoste pe care nu și-a imaginat-o niciodată. Dar când vechi prieteni te amenință, recurgi la situații extreme, nu? Dar pentru a păstra tăcerea, oare prețul nu va fi prea mare?
 Cu o situație modestă, dar cu capul pe umeri și luptând pentru sora ei mai mică - așa și-a trăit Rylin viața de la moartea mamei ei încoace. Acum când însfârșit este și ea cu adevărat fericită, destinul o prinde într-o poveste a cărei cale de scăpare este și mai periculoasă.

 Watt Bakradi știe totul despre toți! Un tehnician genial, dar care odată angajat ca și spion de către o fată de la etajele superioare, se trezește prins într-o complicata rețea de minciuni.
 O minte strălucită, poate chiar prea strălucită, dar și el are un secret, modul prin care a aflat adevărul nu este tocmai legal, iar acum libertatea îi este amenințată.

 Avery Fuller este prințesa din turn. Trăind deasupra tuturor, la etajul o mie, fata creată genetic pentru a fi perfectă pare să aibă tot ce își dorește. Frumusețe, inteligență, popularitate, lux, dar ea își mai dorește ceva și acela e singurul lucru pe care nu-l poate avea.
 Cu o sensibilitate aparte, fata perfectă din această carte surprinde total așteptările. Dulce, politicoasă și mereu dispusă să ajute, dar totuși nu reușește să evite minciunile și secretele.


"Am tot sperat că dacă fug destul de departe, în cele din urmă voi găsi o cale să nu te mai iubesc.
-Mă bucur că n-ai reușit.
-Bineînțeles că nu. [...] Era imposibil să reușesc."

  Minciui, secrete, bani, droguri, iubire și gelozie, toate acestea într-o intrigă aparte și trăită la maxim de fiecare dintre personaje, iar dacă la început unele lucruri nu par așa de grave, finalul este tragic și te va lăsa în stare de șoc. Și acesta e doar primul volum al unei trilogii.
  Când am terminat cartea am fost așa distrusă din cauza finalului încât îmi venea să o arunc pe fereastră. Nu insinuez că sfârșitul este groaznic, ci unul care te lasă cu nenumărate scenarii și presupuneri la care aștepți răspunsuri și acelea le primești abia în volumele următoare😭

 În orice caz, primul volum al seriei a primit 5 steluțe de la mine și îl recomand din toată inima dacă sunteți fani ai cărților de ficțiune, dar nu numai. 
  Puteți achiziționa carte de pe Elefant.ro, Cartepedia, Libris și Lbrărie.net.
 Pentru cărți la prețuri extrem de accesibile comandă de pe Elefant.ro, iar pentru o gamă și mai variată intră pe Cartepedia sau Libris.
 Pentru cărți în limba engleză și o ambalare spectaculoasă a acestora comandă de pe Okian.ro sau Books-Express.ro
 Pentru a precomanda noutățile editoriale intră pe site-ul celor de la Nemira, Humanitas, Trei și Litera.
 Dacă vrei produse de make-up accesibile la preț intră pe paginile celor de la 1001 cosmetice, Aoro.ro, Melkior.ro și PinkPanda.ro, iar pentru produse high end încearcă site-ul Marionnaud.
 Pentru haine faine și pantofi mișto vizitează site-urile dyFashion.ro, StarShiners, Tezyo.ro, Answear.ro, Aldo.com.ro, Kalapod.net, BenVenuti.ro și Originals.ro. Și pentru că ai nevoie și de accesorii fabuloase pentru ca ținuta să fie completă îți recomand să intri pe pagina celor de la Meli Melo.ro, Yvy.ro și UrbanBag.ro.
 

Comentarii

  1. Ce tareee sunaa�� am mai citit o parere acum ceva timp despre cartea asta și acolo se spunea ca seamana cu serialul Gossip Girl. Inițial am crezut ca va fi o carte cu niște copii plini de bani�� Dar după recenzia ta, clar o vreau în biblioteca. Suna așa faaain! Lista tot continua :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cu niste copii plini de bani, dar nu numai și merita citită!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram