Cum să înveți mai ușor / Tips & Tricks

  Articolul acesta a fost mai cerut decât ar fi o ciocolată belgiană de câtre o gravidă în pofte și vorbesc cât se poate de serios.
  În peroada sesiunii, cât și a bacului postam foarte multe insta story-uri cu notițele și dosarele mele, astfel că multă lume m-a întrebat cum învăț eu? Care e tehnica mea pentru a învăța mai ușor? Ei bine, acesta va fi subiectul de dicuție al acestui articol. Am să vă prezint metodele și tehnicile abordate de mine, care nu sunt deloc revoluționare sau nemaiîntâlnite, în a memora mai ușor informațiile necesare pentru un test/teză/examen.
  *Mare atenție! Fiecare persoană are un anume mod de a învăța și anumite tehnici care îl ajută, astfel că e posibil să nu se plieze pe toți sugestiile de mai jos, dar acestea sunt metodele folosite de mine, iar articolul a fost mult prea dorit ca să refuz să îl fac.*

ORGANIZAREA NOTIȚELOR

Pasul 1
 Eu personal nu pot învăța dacă notițele mele sunt împrăștiate pe 10 caiete și 100 de foi, dacă sunt scrise în prescurtări, dacă apar mâzgălituri printre cuvinte, dacă pur și simplu nu este frumos ordonat scrisul. Așadar, sugestia mea, lucru pe care îl practic și eu mereu, este să vă așezați pe jos cu toate caietele și cărțile necesre, luați 10 foi albe (pentru o mterie) maxim, un pix / stilou și sintetizați totul pe respectivele pagini. Aveți grijă să scrieți frumos, fără greșeli sau prescurtări și doar informațiile mai importante. Nu transcrieți toate notițele din caiete pentru că nu sunteți imprimantă, ci doar ce vi se pare că este mai esențial în a fi memorat.

Pasul 2
 Fă totul mai colorat. Aici e partea în care scoți jucărioarele marca clasele I-IV și anume pixuri sau creioane colorate, markere, și orice mai vrei tu, pentru că ne apucăm de subliniat și marcat.
 Este bine să îți alegi paleta de culori încă de la început, iar eu îți sugerez să rămâi pe maxim 5 nuanțe pe care le vei folosi în sublinierea, hașurarea sau încercuirea următoarelor lucruri
 • Nuanța numărul 1 Titlul capitolului sau al lecției în cauză
 • Nuanța numărul 2 Subtitlurile lecției
 • Nuanța numărul 3 Termenii cărora urmează să le oferi o definiție
 • Nuanța numărul 4 Principalele trăsături ale unui termen pe care îl definești
 • Nuanța numărul 5 Săgețile, bulinele și alte însemnări de acest gen le vei face cu o sigură culoare
 Prin folosirea culorilor faci ca teancul ăla afurisit de foi să fie mai captivant, să îți atragă privirea, dacă nu informațiile, măcar nuanța mișto de verde pe care tomai ai folosit-o. Dar, lăsând gluma la o parte, e bine cunoscută informația că memoria vizuală dă cele mai bune rezultate în învățare. Fie ele imagini, clipuri sau doar niște liniuțe și cerculețe colorate ce încadrează frumos niște cuvinte nu foarte interesante, creierul are capacitatea să memoreze ceva dacă îi servești datele respective într-un mod mai artactiv.

Pasul 3
  Folosindu-te de niște post-it-uri cât mai colorate și atractive delimitează capitolele deja învățate sau cele care sunt mai importante. Lipește o astfel de hârtiuță pe marginea foii și scrie titlul de capitol pe ea, exact cum ai marca un citat într-o carte.

PREGĂTIREA TERENULUI


Pasul 1
 Închide datele mobile sau wi-fi-ul la telefon și pune-l la măcar 5 metri distanță de tine. Nu cumva să îl mai atingi până nu iei pauză. 😂

Pasul 2
 Aduți o băutură lângă tine. Nu contează dacă e cafea, ceai, cola sau doar apă, orice e bun pentru că lichidele te revigorează fie ele reci sau calde.

PROCESUL DE ÎNVĂȚARE

Pasul 1
 Repetiția este mama învâțăturii, la propriu. Metoda mea este să citesc fiecare propoziție de 10 ori, apoi întorc pagina și încerc să o reproduc eu,  cuvânt cu cuvânt sau cu mici modificari ce îmi sunt mie mai pe înțeles. 

Pasul 2
 Pauzele sunt indicate, dar ce e drept nu din 5 în 5 minute. Preferabil la fiecare jumătate de oră să vă acordați 10 minute de recreere, timp în care puteți trage cu ochiul pe instagram sau  puteți ronțăi ceva.

  Eu v-am spus că nu e nimic revoluționar. Tactica mea este de a repeta de multe ori ceva până când mi se imprimă în memorie. Dacă voi aveți și alte sugestii, chiar vă rog să le lăsați în comentarii pentru că ar putea fi utile vreunui cititor.
 Pentru cărți la prețuri extrem de accesibile comandă de pe Elefant.ro, iar pentru o gamă și mai variată intră pe Cartepedia sau Libris.
 Pentru cărți în limba engleză și o ambalare spectaculoasă a acestora comandă de pe Okian.ro sau Books-Express.ro
 Pentru a precomanda noutățile editoriale intră pe site-ul celor de la Nemira, Humanitas, Trei și Litera.
 Dacă vrei produse de make-up accesibile la preț intră pe paginile celor de la 1001 cosmetice, Aoro.ro, Melkior.ro și PinkPanda.ro, iar pentru produse high end încearcă site-ul Marionnaud.
 Pentru haine faine și pantofi mișto vizitează site-urile dyFashion.ro, StarShiners, Tezyo.ro, Answear.ro, Aldo.com.ro, Kalapod.net, BenVenuti.ro și Originals.ro. Și pentru că ai nevoie și de accesorii fabuloase pentru ca ținuta să fie completă îți recomand să intri pe pagina celor de la Meli Melo.ro, Yvy.ro și UrbanBag.ro.

Comentarii

 1. Mihaelaa.ionelaa31 martie 2018 la 06:04

  De acum o sa învăț cu dragă inimă!! Drăguță metodă! O sa încerc sa învăț cum o faci tu!❤��

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai grija ca ,dupa cum am spus, nu tuturor li se potriveste acelasi stil de a invata^^

   Ștergere
 2. Nu am o anumita tactica de învățare, însă am o memorie vizuala foarte buna. Deci mereu, dar mereu folosesc culori, astfel ca totul mi se imprima prin memoria vizuala. :))
  Uneori nu am deloc răbdare sa îmi rescriu lecțiile, dar atunci când e necesar, încerc sa mă motivez:))
  Insta: andreeaIstoc
  Fb : Andreea Olimpia

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram