Cum a fost prima mea sesiune... / Storytime

  Întrebarea momentului: Cum a fost sesiunea?
  Nici nu aveți idee câtă lume mi-a adresat această întrebare, atât în mediul online, cât și față în față, dar tuturor am ales să le răspund scurt și la obiect: Bine, chiar foarte bine pentru prima mea experiență, dar detaliile le-am păstrat pentru acest articol.
  *Big like viață de blogger, orice faci reprezintă material de articol.😂*
  Am finalizat prima mea sesiune cu media 9 și mă jur că nu m-am așteptat la o notă așa bună, mai ales că au fost 8 examene și colocvii în 4 săptămâni.

  Făcând acum abstracție de fericirea și uimirea mea pe acest subiect, aș zice că o scurtă recapitulare ar fi tare benefică pentru cei mai noi de pe blog, care nu au citit restul articolelor pe tematica facultății.
  Așadar, eu sunt în primul an la specializarea Asistență Socială din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava (USV), iar în această iarnă am susținut prima sesiune din viața mea.
  Ce reprezintă sesiunea? Foarte pe scurt, aceasta reprezintă o serie de examene pe care le susții la sfârșitul fiecărui semestru la toate materiile pe care le studiezi, astfel fiind notată activitatea ta școlară. Deci dacă faci în acel semestru 8 materii, la toate vei susține un câte un examen de 2 ore care poate fi scris sau oral, la alegerea profesorului de curs. E ceva gen bac, dar cu mai puține exerciții și pagini, totuși cu mai multe probe. Nu ai de făcut vreun eseu argumentativ, dar ai destul informații de reținut.

  Acum că aveți o scurtă idee cu privire la ce și cum stă treaba cu această perioadă din viața oricărui student, revenim la minunatele mele note (a naibii de modestă mai sunt😂) și la cum am supraviețuit eu acestor examene.

  Materiile pe care le-am studiat în primul semestru la facultate, respectiv cele la care am dat examenele la final sunt:
 • Introducere în Psihologie
 • Introducere în Sociologie
 • Gândire critică
 • Limba Engleză
 • Politici Sociale
 • Bazele asistenței sociale
 • Sistemul de asistență socială
 • Sport (încă mă întreb de ce doamne iartă-mă fac eu sport la facultate)
   Probabil vă întrebați cât am avut de învățat și dacă m-am apucat din timp...ahh, nu, nu m-am apucat deloc din timp. Cam cu o săptămână înainte de sesiune m-am trezit și eu la realitate și am început să îmi fac notițele pentru a învăța, deși când am văzut numeroasele foi și cursuri pe care le aveam, jur că m-am întrebat Ce naiba caut eu la facultate? (Întrebare tipică pentru oricare student înainte de sesiune.)
  Dar acum privind în retrospectivă, nu a fost chiar așa de greu. Un pic de învățat, puțină logică între informații și pe unde a fost cazul toceală de aia de memorezi și locul punctului și virgulei și gata! Examene luate, ba chiar cu note foarte mari. 

  De fel nu sunt o persoană care se streasează prea tare, astfel nu mi-am pierdut capul nici în perioada bacului, iar acum cu atât mai puțin... Bine, poate la ultimul examen m-am cam pierdut un pic. 
  Cel de la sociologie trebuia să încheie sesiunea de iarnă și deși eram cu o seară înainte mai mult decât pregătită, în momentul în care am primit cele 4 amărâte de întrebări, nu mai știam nimic. 
Era și de așteptat ca după atâtea să cedez la ultimul, dar am avut noroc că întrebările erau relativ ușoare și se putea răspunde la ele foarte bine și printr-o exprimare tipică vorbirii de zi cu zi. Astfel că după ce m-am panicat vreo 30 de minute și apoi încă 10 în care mi-am zis că "Da, sigur merg direct în restață cu acest examen", m-am dezmeticit eu un pic și m-am apucat de scris - ce anume nu vă pot spune - dar spre marea mea uimire, ba chiar spre șocul meu, am luat 8 în respectivul examen. Așadar tot răul spre bine!
 Câteva emoții trecătoare la fel ca și examenele. Nici nu realizai când intri în sală și când o părăsești, mai ales la examenele orale, care nu știu dacă au durat mai mult de 10 minute pentru fiecare persoană.

  Acum însă să nu vă gândiți că sesiunea este ca apa și treci fluierând prin ea, pentru că nu e așa. Ai de învățat, există câteva emoții, te sperie un pic numărul de examene și cantitatea de informație, dar asta nu înseamnă că trebuie să te panichezi și în nici un caz nu trebuie să înveți cu nopțile. Credeți-mă că lipsa de somn este mai rea decât dacă nu ai fi învățat nimic. Dacă ești odihnit ai șanse totuși să încropești niște răspunsuri din amintirile tale. 

  Pentru final, vă pot spune că facultatea este cu adevărat o experiență foarte mișto chiar și cu examene, proiecte, cursuri și seminarii, viața de student înseamnă să trăiești totul la maxim, fie vorba și de bucuria somnului sau vizualizarea de seriale, învățarea de lucruri noi nu doar pe partea didactică ci și pe plan propriu. Ca de exemplu cum să gătești în situația în care acasă dădeai foc la bucatărie și doar atingând tigaia. 

  Sper că v-a plăcut acest articol, aștept părerile voastre în comentarii, iar noi ne revedem zilele următoare cu o nouă postare.

 


 


Comentarii

 1. Ai cea mai mare dreptate,draga mea.��
  Cu toate că încă sunt mică,presimt că sesiunile se încadrează în ceva "simplu dar greu" :))
  Articol minunat și spor la citit/învățat��

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamne eu numar zilele pana la facultate, nici nu vreau sa stiu cum o sa fie la liceu , nu imi plc, dar abia astept sa ajung la facultate, sa ma mut din orasul meu .. Mi se pare ca sunt cei mai tari ani :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranța liceul și facultatea sunt cei mai mișto ani din viață.

   Ștergere
 3. Mă bucur mult ca ai trecut cu foarte bineee sesiunea�� eu sunt în a 9a și deja mă gândesc cu groaza la bac =))
  Trebuie sa dau și la istorie, iar eu sunt praf și pulbere
  Oricum, încerc sa nu mă stresez și sa las sa treaca totul de la sine.
  Pup��

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bacul nu e mare chestie. Acum mă gândesc la el și m întreb de ce doamne m-am stresat atâta?

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram