Cărțile pe care vreau neapărat să le citesc în 2018 / Books

  Știu că am primit de câteva ori întrebări de genul "Ce cărți vrei să citești anul acesta?" pe sarahah și ask.fm, iar la o analiză ceva mai serioasă am realizat că ar fi o listă destul de consistentă. Deci de ce să nu o transform într-un material de articol? 
  Pe listă am atât cărți care sunt deja traduse la noi, cât și cărți pe care le aștept cu sufletul la gură, câteva continuări ale unor serii pe care le îndrăgesc, dar și manga pentru că am decis ca în 2018 să diversific cât mai mult conținutul bibliotecii mele.
  Sunt destul de multe, deci hai să nu ne mai lungim cu introducerea.

1. "Moștenitoarea" - vol. 4 din seria "Alegerea" de Kiera Cass
  Am pomenit de această serie de zeci de ori, cred că v-am zăpăcit cu ea, dar nu am ce face, obsesia e obsesie deci nu este de mirare că am așteptat apariția celui de-al 4-lea volum. Acesta se află deja pe piață de 2 săptămâni și nu de mult a ajuns și în mâinile mele. (până să postez acest articol am și citit cartea 😂)
2. "Colivia Regelui" - vol. 3 din seria "Regina Roșie" de Victoria Aveyard
  Altă serie care se numără printre preferatele mele, dar să mă ierte Dumnezeu, de ce naiba cei de la Nemira traduc atat de greu volumele?! Un an diferență între apariția volumului 2 și anuțarea celui de-al 3-lea... Dar toate ca toate, bine măcar că nu lasă seria în aer, iar pentru fanii acestor cărți să știți că volumul 3 este deja disponibil online și în librăriile fizice.
3. "Trandafirul și Hangerul" - vol. 2 din seria "Saga Șeherezadei" de Renee Ahdieh
  Știu sigur că am mai adus în discuție primul volum și anume "Urgia și zorile" roman apărut la editura Epica și mă bucur că aceștia au reușit într-un final să îl traducă și pe al 2-lea, care cred că la momentul de față se găsește deja online. (ceea ce îmi amintește că ar trebui să dau curând o comandă de cărți :))  )
4. "Mara Dyer Transformarea" - vol.2 și "Mara Dyer Răzbunarea" - vol. 3 din seria "Mara Dyer" de Michelle Hodkin
  Am citit primul volum din serie la final de 2017 și pot spune că m-a dat total pe spate. E un YA cu totul aparte, care te uimește prin tema nemaiîntâlnită și prin misterul din spatele unei povești atipice de iubire adolescentină, deci e clar că vreau să citesc și celelalte cărți din trilogie. 
5. "Girl Online pe cont propriu" - vol. 3 din seria "Girl Online" de Zoe Sug
  Aceasta pot spune că este seria mea de suflet care m-a reintrodus în citit după o lung pauză, plus că sunt o mare fană Zoella, iar în protagonista creată de ea mă regăsesc cel mai mult. Aștept volumul ce încheie trilogia ca pe aer, deci editura Epica hai odată cu romanul ăsta!!
6. "Regatul spinilor și al trandafirilor" de Shara J. Mass
  Am cartea aceasta de atâta vreme pe listă și tot nu am mai apucat să o citesc, dar gata nu se mai poate. Anul ăsta trebuie neapărat să citesc măcar prima carte din serie, dacă nu chiar pe ambele ce sunt traduse la noi.
7. "Demon Love Spell" - manga de Mayu Shinjo
  Vreau să îmi aduc cunoștințele de limba engeză la un stadiu mai înalt, astfel că înainte de a mai trece la vreun roman complex, vreau să citesc câteva manga pentru a mai învăța niște cuvite și expresii, iar seria "Demon Love Spell" îmi cam face cu ochiul. 
8. "Sailor Moon" - manga de Naoko Takeuchi
  Mai am și acum obișnuința să mă mai uit uneori la câte un episod din Sailor Moon, sunt fană a anime-ului astfel că nu e de mirare că mă cam intrigă și colecționarea tuturor celor 12 volume din serie, dar anul acesta aș vrea să le citesc măcar pe primele 3.
9. "Slam" și "Ugly Love" de Colleen Hoover
  Am început să îndrăgesc acastă autoare foarte mult și chiar vreau să citesc și ultimele 2 romane ale sale care sunt traduse la noi. Cărțile ei abordează teme mai delicate și nu așa des întâlnite, dar care sunt îmbinate cu obișnuitele povești de dragoste. Colleen este cu siguranță o maestră a romanelor YA și vreau să o descopăr întru-totul.
 Pentru cărți la prețuri extrem de accesibile comandă de pe Elefant.ro, iar pentru o gamă și mai variată intră pe Cartepedia sau Libris.
 Pentru cărți în limba engleză și o ambalare spectaculoasă a acestora comandă de pe Okian.ro sau Books-Express.ro
 Pentru a precomanda noutățile editoriale intră pe site-ul celor de la Nemira, Humanitas, Trei și Litera.
 Dacă vrei produse de make-up accesibile la preț intră pe paginile celor de la 1001 cosmetice, Aoro.ro, Melkior.ro și PinkPanda.ro, iar pentru produse high end încearcă site-ul Marionnaud.
 Pentru haine faine și pantofi mișto vizitează site-urile dyFashion.ro, StarShiners, Tezyo.ro, Answear.ro, Aldo.com.ro, Kalapod.net, BenVenuti.ro și Originals.ro. Și pentru că ai nevoie și de accesorii fabuloase pentru ca ținuta să fie completă îți recomand să intri pe pagina celor de la Meli Melo.ro, Yvy.ro și UrbanBag.ro.

 

Comentarii

 1. Atat de multe carti, dar atat deputin timp, eu am ff multe pe lista , si regret ca nu am citit de la o varsta mai mica, s-au adunat multe si apar inca si mai multe si simt ca nu voi termina niciodata lista😂

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stiu sentimentul. Parca nu o sa termin niciodata de citit la cate carti tot apar😂😂

   Ștergere
 2. Unele dintre cărțile de mai sus le am și eu pe wishlist.
  Tocmai mi au ajuns Mostenitoarea și Slam, Ugly love am citit, iar pe celelalte încă nu le am în plan.
  Lectura placuta și fain articol ! ����

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram