Recenzie "Confess" de Colleen Hoover / Books

  De multă vreme nu am mai avut parte de o carte care să mă aducă în pragul lacrimilor, care să mă sfâșie total pe interior, iar în final să îmi instaleze liniștea și pacea la care nu m-aș fi așteptat. 
  Astăzi vreau să vă vorbesc despre încă un roman al autoarei Colleen Hoover și anume "Confess", carte ce este apărută în colecția EpicLove a editurii Epica. Nu este un lucru nou faprul că aduc iar în duscuție cărți apărute la această editură pentru că după cum bine știți deja, Epica este clar grupul meu editorial preferat. 
  Acum câteva luni v-am vorbit într-un artcol despre romanul "Hopeless" (recenzie aici) de aceeași autoare și știu sigură că v-am spus că abordează nu doar o poveste atipică de iubire ci mult mai multe subiecte realiste și greu de integrat, dacă stai și te gândești, într-un roman de dragoste și mai ales unul care să aibă și un final fericit. Dar odată ce am finalizat și romanul "Confess" m-am lămurit total că acesta este stilul lui Colleen Hoover, cu totul aparte și care nu se regăsește doar într-o carte, ci sunt sigură că toate romanele sale vor spune mai multe povești decât te aștepți.
  Colleen este genul de autoare care nu lasă trecutul uitat, care pornește o poveste din punctul în care viața nu este dreaptă și o finalizează atunci când toate se așează la locul lor. 
  După cum se pare m-am cam lungit cu introducerea, dar nu m-am putut abține, trebuia să vă vorbesc puțin mai mult și despre autoare nu doar despre creațiile acesteia. Totuși zic că ar fi cazul să trecem și la recenzia cărții, că până la urmă probabil asta vă interesează pe voi.

Produs publicat în 2017 de Epica
Data apariției: Decembrie 2017
Tip copertă: Brosata
Număr pagini: 320

  Pentru Aubrun Reed viața nu a fost deloc dreaptă. Cu 5 ani în urmă a fost smulsă brutal din brațele unei iubire pure, o iubire pe care nu va mai avea șansa să o retrăiască, dar ca oricare alt om, ea nu are doar un singur destin.
 
"-Sper să nu aibă un singur destin, Owen."

  Acum în încercarea de a-și reface viața, de a face alegerile corecte pentru a nu mai pierde pe cineva, destinul a decis să îi scrie o altă poveste de iubire alături de Owen Gentry care poate nu va fi la fel de pură, dar cu siguranță va fi una intensă. Dar ce faci când prezentul și trecutul nu cooperează, când deciziile tale ajung față în față cu secretele? Oare iubirea să fie chiar singurul adevăr?
  "Te voi iubi mereu, chiar și când nu voi putea."

  Auburn este protagonista romanului și un personaj în care am văzut o sclipire aparte atunci când vine vorba de iubire. Prin ea am reușit să văd adevărata semnificație a cuvintelor "Iubire adevărată". Deși începe o nouă poveste și simte din nou dragostea pentru cineva, nu lasă uitată nici o clipă amintirea primei persoane căreia i-a dăruit inima și nu numai.

"-Nu e o alegere, Owen. Dacă era o alegere, aș fi avut și alte opțiuni. E doar ce trebuie să fac."

  Owen este artistul din poveste, cel ce imprimă mărturisirile oamenilor, deși pe ale sale le ține ascunse. Însă tăcerea lui s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere și să îl coste iubirea lui Auburn cât și ce a mai rămas din familia sa.

"Se retrage și mă privește în ochii, întristat. [...]
-Deja simt că doare."
  Destinul a fost nemilos, pierderile consierabile și multe s-au schimbat din acest motiv, dar o singură clipă a trecutului, poate o simplă coincidență, va rescrie viețile atâtor oameni. 

"Nu exiști, Doamne. Iar dacă exiști, să-Ți fie rușine."

  Ce-a mai mare curiozitate a mea față de această carte a fost legată de ilustrațiile din ea. Nu am știut ce vor să reprezinte, deși sunt mare fană a artei, până nu am înțeles exact ce crează Owen, ce fel de artist este și cum a început povestea lui în acest domeniu am privit tablourile lui doar ca pe simple picturi, probabil exteriorizări a sentimentelor sale, dar m-am înșelat. 
  Pot spune că este prima dată când într-un roman m-am identificat și m-am simțit mai atrasă de povestea personajului masculin decât a celui feminin cum este în 90% din cazuri. Tablourile lui spun povestea atâtor oameni care nici măcar nu i-au trecut pragul atelierului. Mărturisirile lor sunt cuvintele ce stau la baza artei sale, cuvinte ce altfel nu ar fi fost exprimate vreodată sau care acum nu mai pot fi spuse.
  O poveste emoționantă despre trecut și prezent, despre puterea destinului și a iubirii adevărate. Un roman scris din suflet pentru alte suflete iubitoare de artă, nu doar în cuvinte ci și în imagini. 

-Alte citate / secvențe-
"Ar putea fi mâna destinului."

"Sunt oameni pe care îi întâlnești și ajungi să îi cunoști și sunt oameni pe care îi întâlnești și îi cunoști deja."

"Iar eu știu că dependențele nu se vindecă de la sine. Fie te lupți cu ele activ, fie le hrănești. Iar el nu face absolut nimic să se lupte cu dependența."
  Ce pot spune, 5 steluțe fără să stau pe gânduri. Vă recomand această carte, indiferent dacă sunteți sau nu fani ai cărților YA sau Romance, pentru că o să vă intre la inimă garantat.
  Puteți achiziționa cartea de pe Libris, Elefant, Cartepedia și Librărie.net.

Comentarii

 1. Am zis ca nu o sa citesc recenzia, dar nu m-am putut abține =))
  Colleen Hoover e una din trei autoarele mele favorite, și am citit de la ea pana acum Hopeless și Ugly love, care au fost minunate ������
  De ziua mea, am primit Confess și vreau sa mă apuc cât mă curând de ea��
  Slam mai rămâne ca și carte tradusă de aceasta autoare și trebuie sa pun mana și pe ea :))
  Minunata recenzie și sunt sigura ca nici pe mine nu mă v a dezamăgi cartea ��
  Insta: andreeaistoc
  Fb : Andreea Olimpia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu mai am Ugly love si Slam. O sa le citesc si pe acestea in primavara, dar momentan autoarea m-a ucis in lacrimi cu aceasta carte💖😭mai facem o pauza.

   Ștergere
  2. ahh, si eu tot Ugly love si Slam ( azi am terminat cartea, sfarsitul ala..) am citit, scrie asa frumos autoarea

   Ștergere
 2. Vreau sa citesc toate cartile acestei autoare, unele subiecte sunt cliseice, dar le ador, da-mi carti romance si te voi iubi mereu=))) n-ai cum sa nu zici da, unei carti cu coperta, imaginile din ea si recenziile oamenilor atat de frumoase. A M A Z I N G

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram