Recenzie "Cinder" - Vol. 1 din "Cronicile Lunare" de Marissa Meyer / Books

  Un nou articol, o nouă recenzie a unei cărți pe care am așteptat cu atâta nerăbdare să fie tradusă și la noi, iar în momentul în care a apărut și mi-a fost trimisă de către cei de la Epica am și devorat-o, la propriu și la figurat, în 2 sau 3 zile. Nu puteam dormi noaptea din cauza curiozității de a afla ce se mai întâmplă cu protagonista și lumea ei.
  Până acum obsesiile mele au fost seriile "Regina Rosie", "Alegerea", "Culorile dragostei" și "Girl Online", dar aparent a mai intrat una pe lista mea, cred că din titlu este evident despre ce vorbesc aici, "Cronicile Lunare" de Marissa Meyer, mai exact, despre primul volum al seriei, "Cinder" ce a apărut recent în colecția EpicWave. 
  Exact de asta îi iubesc eu pe cei de la Epica, pentru că traduc unele dintre cele mai mișto cărți.
  Și cum e relevant că aceasta va fi o recenzie pozitivă, zic să mai tăiem din introducere și să trecem la oile, respectiv cărțile noastre.
Produs publicat în 2017 de Epica
Data apariției: Noiembrie 2017
Tip copertă: Brosata
Număr pagini: 368

  Într-o era a tehnologiei, Noul Beijing este amenințat de o molimă letală ce face ravagii printre locuitori, iar speranța de a găsi un leac pălește tot mai tare. Ca și cum situația nu ar fi fost deja îndeajuns de rea, un popor nemilos din spațiu e gată să preia controlul.

  Cinder, o adolescentă de 16 ani este cel mai bun mecanic din regat și totodată cyborg, lucru nu foarte ieșit din comun pentru acele vremuri, dar totuși nu este privită cu "ochi frumoși" de către oamenii normali. 
  Precum în clasica poveste a Cenușăresei nu putea lipsi malefica mamă vitregă și cele două surori, doar că de data aceasta, doar una dintre ele și-a moștenit mama la caracter.
  Dar curiozitatea voastră este alta nu? Știu eu bine că pe voi vă interesează dacă există și un prinț pentru această Cenușăreasă nu tocmai cu pantofi de cleștar. Ei bine, da există, prințul Kai. 
  Deci avem o poveste clasică transpusă în viitor, dar există o problemă, finalul cu siguranță nu va fi unul cu "Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți", cel puțin nu în acest volum.

"Nu avea nici măcar un pat, iar seara, când era istovită de muncă, trebuia să se culce în fața șemineului, într-un strat de cenușă."

  Dacă Cenușăreasa credeți că era maltratată de mama ei vitregă, imaginați-vă că Cinder a rămas fără piciorul robotic datorită acelei "scorpii", iar ăsta nu a fost nici pe departe cel mai grav lucru. Așadar avem o adolescentă cu o viață nu foarte normală nici măcar pentru acele timpuri, dar în ciuda tuturor chinurilor și secretelor ce ies la iveală, Cinder își păstrează empatia, bunătatea, curajul și iubirea ce tocmai a înflorit în adâncul sufletului său. Credeți-mă că o să vă îndrăgostiți de această protagonistă.
  Umanitatea ce o regăsești în privirea ei este cu mult peste metalul din corp, iar forța ce o posedă, le poate fi multora fatală.

"Era imună.
Era importantă."

  Prințul Kai este un tânăr șarmant, manierat și total irezistibil pentru Cinder, dar și un viitor rege trup și suflet pentru poporului său, într-atât încât ar face orice doar cât să le fie bine acestora. Însă alegerile ce dorește să le facă cu privire la bunăstarea supușilor săi s-ar putea să creeze un dezastru mult mai mare întregii planete. 
  De ar știi că singura șansă de salvare a lumii depinde de fata din inima lui...

"Prințul puse ca scara să fie unsă cu smoală, iar când Cenușăreasa încercă să fugă, pantoful stâng îi rămase înfipt acolo."

  Povestea unei copile diferite de toți ceilalți, o lume a sclaviei unde ea este calea câtre eliberare, dar până atunci Cinder va avea multe de înfruntat și o inimă de recâștigat.

  Cum am spus și la început, o nouă obsesie literară, dar situația era inevitabilă. Mi-a plăcut reinterpretarea autoarei și trimiterile făcute către basmul clasic, personajele au fost minunate, mai ales protagonista...ce să mai, am adorat cartea și cu sigurantă o să îmi placă și restul seriei, pe care de abia aștept să o savurez. Așadar editura Epica, aștept continuarea cât mai curând :))
-Alte citate/secvențe-
"Am ales pacea în locul războiului. Viața în locul morții."
"-Vrei să îmi faci plăcerea de a mă însoți la bal?[...]
 -P-poftim?"

   Pentru primul volum al seriei "Cronicile Lunare" de Marissa Meyer apărut la editura Epica am acordat 5 steluțe pe Goodreads și cu siguranță aceasta a fost o carte total pe gustul meu. Vă recomand și vouă să o încercați dacă sunteți fanii basmelor clasice sau a cărților de ficțiune pentru adolescenți, pentru că aceasta îmbină foarte frumos ambele genuri.
  Cartea este disponibilă pentru achiziții online pe eMag, Elefant.ro, Libris, Cartepedia și pe Librărie.net.

Comentarii

 1. E o carte interesanta, diferita.... daa da da, Epica e cea mai tare editura 😍 . Cărțile mele preferate sunt doar de aici , genul romance, of course I like ittt . Cartea asta clar e in wishlist !

  Insta: alessia.stefania10

  RăspundețiȘtergere
 2. Cum am deschis laptopul am si intrat aici, tinand cont ca de pe telefon nu am putut :(
  Esti minunata si cred ca ti-am zis asta de prea multe ori :) dar meriti sa ajungi cunoscuta <3
  Iubesc felul tau de a scrie si de a te exprima^^ Nu prea mai stiu ce sa iti zic, tinand cont ca ti-am scris pe instagram :)
  Recenzia e minunata si cu siguranta CARTEA ASTA TREBUIE SA AJUNGA IN BIBLIOTECA <3
  De fiecare data, astept cu sufletul la gura un nou articol, app: cand va fi postat urmatorul?^^
  Cam atat :))
  te pup^^
  Insta: andreeaistoc
  Fb: Andreea Olimpia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. trebuie neapărat să citești cartea asta!!! p.s următorul articol apare marți sau miercuri ceva de genul^^

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram