Cele mai bune lecturi ale anului 2017 / Books

  Suntem în ianuarie 2018 deci a venit timpul să vă spun care au fost cel mai faine cărți pe care eu le-am citit în anul ce a trecut.
  A fost un an destul de productiv în materie de lecturi deși nu am reușit să îmi finalizez Challenge-ul de pe Goodreads cu 50 de cărți, tot am citit un număr destul de măre, mai exact 41. Câteva dintre ele au fost cu mult mai minunate decât mă așteptam și au intrat la inima mea, sau mai bine spus au ajuns niște obsesii literare pentru mine. 
  Deci pentru articolul de astăzi cam așa stă treaba. Eu vă povestesc despre cele mai mișto cărți descoperite și savurate de mine în 2017, iar la final aștept să mi le împărtășiți pe ale voastre în comentarii.

1. Seria "Regina Roșie" de Victoria Aveyard
  Nu este o surpriză, asta este sigur, pentru că de când există blogul am tot pomenit această serie și am ridicat-o în slăvi în fiecare mesaj în care mi se cerea să recomand niște cărți bune. Dar acesta este adevărul, chiar mi se pare a fi o serie foarte bine scrisă, cu o poveste interesantă în spatele căreia se ascund personaje extraordinare, ce au o personalitate atât de puternică încât zici că vor ieși din paginile cărți cu prima ocazie. 
  Protagonista, Mare, e imposibil să nu o adori, să îi apreciezi forța și tăria inimii, devotamentul și curajul, iar dacă ajungi să vezi dincolo de scânteile din ochii ei, vei găsi o inimă ce bate fără încetare pentru un scop măreț alături de o iubire ce o menține mereu puternică în luptă.

  La noi momentan sunt apărute primele două volume ale seriei (Regina Roșie și Sabia de sticlă) la editura Nemira, iar dacă nu le-ați citit deja vă recomand din toată inima să le încercați dacă sunteți fani ficțiune. 
  Evident, ambele volume au primit 5 steluțe de la mine pe Goodreads.
 2. Seria "Alegerea" de Kiera Cass
  Nici aceasta nu este vreo surpriză pentru că v-am povestit de atâtea ori că a fost dragoste la prima vedere cu seria asta și întratât de mare a fost iubirea dintre noi încât am citit cele 3 volume traduse până în prezent la noi în 3 zile. Adevărul este că atunci când te apuci de ea, slabe șanse mai ai să te oprești, s-ar putea să uiți și să respiri între timp.

  O serie scrisă foarte bine unde iubirea este în centrul atenției, urmară de faimă, avere și dorință. 
35 de fete se luptă pentru inima unui singur prinț și doar una va deveni regină și mireasa acestuia.
  Protagonista, America, este o fata puternică, talentată și cu un suflet mare, poate chiar prea mare. 
Oare ea va fi cea care îi va fura inima prințului, sau el se va lupta pentru iubirea ei?
  Citiți și aflați magia unei povești unde războiul nu este pe câmpul de luptă, ci între zidurile palatului, iar armele sunt iubirea, gelozia și minciuna. 
  5 steluțe pentru toate cele 3 volume (Alegerea, Elita și Aleasa) care sunt disponibile la editura LedaEdge.
 3. Seria "Culorile dragostei" de Kerstin Gier
   Seria ce m-a impresionat foarte tare nu doar prin cărți, dar și prin ecranizările acestora care au fost magnifice. 

  O poveste unde timpul nu are limite, iar iubirea este cea mai de preț armă. Dușmanii și prietenii par a fi unii și aceeași, iar secretele trecutului ar putea reprezenta sfârșitul prezentului și al viitorului. 
  Secolul XVII, XVIII, toate au magia lor, dar când ești un călător al timpului, ajungi să vezi cu mult mai mult. Pentru Gwendolyn, istoria lumii poate fi aflată într-o singură după amiază, dar trecutul familiei ei este cum mult mai greu de descoperit.
  Am citit 2 din cel 3 cărți ale seriei (Roșu de rubin, Albastru de safir și Verde de smarald) și fără discuții am acordat fiecăreia 5 steluțe și sunt ferm convinsă că tot atâtea va primi și al treilea volum.  Seria este dispoibilă la editura Litera.
4. Seria "Cronicile Lunare" de Marissa Meyer
  Aici discuția ar fi doar despre primul volum, ce a apărut la noi recent la editura Epica, totuși am folosit mai sus termenul de "serie" pentru că atât de mult ma impresionat prima carte încât sunt ferm convinsă că și restul vor fi un deliciu. 

  O lume a tehnologiei unde roboții sunt la tot pasul, iar unii oameni sunt pe jumătate cyborgi, așa cum este și protagonista cărții, Cinder. 
  Cenușăreasa acelor timpuri a fost nevoită să înlocuiască pantofii de cleștar cu un picior de metal.
Poate sună un pic straniu, dar hai să nu o judecăm, pentru că trecutul ei ascunde o poveste mult mai interesantă. Este o fată specială și asta nu doar în ochii prințului, ci și în aceia ai reginei lunare.

  Aceasta este povestea ce nu se încheie cu "Și au trăit fericiți până la adânci bărtâneți".
  5 steluțe pentru această carte, fără discuții, iar pentru cei mai curioși, o să urmeze și o recenzie curând.
  Cam astea au fost favoritele mele^^ acum sunt tare curioasă care au fost ale voastre dragilor^^

Comentarii

 1. Minunate alegeri ����
  Seria Alegerea am devorat-o și eu��
  Ținând cont ca sfârsirul fiecarei cărți te lasa la suspans maxim, nu aveam Cum sa nu le termin în doua zile pe toate trei :))
  Seria Culorile dragostei, o am și eu în plan. Am văzut filmele și abia aștept sa devorez cărțile.
  Cărțile cele mai importante pentru mine din 2017 ar fi : Hopeless, Vocea lui Archer și Opoziție ����

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Instagram: andreeaistoc
   Facebook : Andreea Olimpia
   ����

   Ștergere
  2. Seria Lux o am si eu in plan de ceva vreme. Sper sa o citesc anul acesta😍

   Ștergere
  3. Merita din plin! Cu seria asta am intrat în lumea cititului ❤❤

   Ștergere
 2. Serii foarte interesante , am citit si eu Rosu de Rubin si jumatate din Albastru de Safir si sper sa termin seria candva =] (copertile lor sunt superbe) . Regina Rosie imi aduce aminte de serialul Reign , intr-o zi cred ca le voi achizitiona .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Instagram : Alessia.Stefania10

   Ștergere
  2. Mie mi se pare mai mult ca face trimitere la serialele The white princes si The white queen.

   Ștergere
  3. Da, sunt si ele, Nu le-am vizionat inca pe acestea

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram