Recenzie "Zile și nopți de vară" ediție coordonată de Stephanie Perkins / Books

   A trecut ceva timp de când nu am mai postat o recenzie pe blog, dar să nu credeți că am renunțat la acest gen de articole, ci am decis să nu fac chiar la toate cărțile pe care le citesc. 
   Acest gen de postări necesită destul de mult timp de lucru, iar cum eu mai am și școala pe cap, am considerat că e mult mai ok, atât pentru mine cât și pentru diversitatea blogului meu să fac recenziile ceva mai rar, cam 1-2 pe lună cred că e suficient. 
  Așadar, astăzi vreau să vă împărtășesc părerile mele cu privire le o carte ce emană iubire și miros de vară. Probabil v-ați dat deja seama din titlu că este vorba despre "Zile și nopți de vară", o carte apărută la editura Epica, ce conține 12 povești în care iubirea, soarele, zilele lungi și nopțile scurte sunt la ele acasă. 
  12 autori cu stiluri diferite, 12 povești la care nu știi la ce să te aștepți, dar de când o vezi sunt sigură că îți vei dori și tu să decoperi magia din spatele fiecărei pagini. 

  Produs publicat în 2017 de Epica
Data apariției: August 2017
Traducător: Irina Stoica
Tip copertă: Brosata
Număr pagini: 432 
  
  Pentru că nu pot și nici nu ar avea rost să vă vorbesc despre toate cele 12 povești, am decis să v-o prezint pe scurt și fără spoilere pe cea care mi-a plăcut cel mai mult. Povestea care m-a făcut să îmi doresc să nu se mai termine, cea care a transmis mai mult decât iubire și căldură, cea care a reușit să mă sfâșie de durere și apoi să mă refacă la loc în mai puțin de 50 de pagini. Este vorba de povestea scrisă de Veronica Roth. Probabil cunoașteți autoarea, ea fiind creatoarea seriei "Divergent". 
  Ei bine în această carte, capodopera ei, chiar o pot numi așa, este intitulată "Inerție", și credeți-mă că din titlu nu m-am așteptat să fiu surprinsă atât de plăcut, dar se pare că paginile ei au fost mai mult decât superbe.
  
" Inerția 
Mă poartă în linie dreaptă spre tine
E-o forță căreia nu-i mă pot opune
Mă poartă în linie dreapăt spre tine."
 Claire și Matt ar trebui să fie 2 adolescenți normali, dar soarta nu le-a permis acest lucru niciunuia dintre ei. 
  În urma unui accident Matt a ajuns pe o linie subțire dintre viață și moarte, dintre realitate și inconștiență. De luni bune nu a mai ieșit din comă, iar speranță pentru el pare să nu mai fie.
  Claire a fost cândva normală, iar pe vremea când Matt era și el bine, cei doi păreau a fi prieteni pe viață, de nedespărțit și depășind orice situație împreună, dar când trecutul a izbit-o la pământ, Claire nu și-a mai revenit. Prietena care era odată a dispărut înghițită de depresie, s-a înconjurat cu durere și întuneric, dar acum când este anunțată că Matt nu se va mai trezi, acceptă să îi facă o ultimă vizită.
  Sinceritatea își croiește drum prin durerea ambelor părți, iar în final asta s-ar putea să fie tot ce mai contează.
 Matt:"- Eu. Te-am ales să fii unul dintre Ultimii Vizitatori, pentru că...pentru că voiam o ultimă șansă ca să-ți spun că tu însemni mai mult decât durerea ta."

   Povestea aceasta a fost pentru sufletul meu datorită subiectului cu depresia, care mi-a plăcut cum a fost prezentat și abordat de către autoare, iar idea de Ultima Vizită m-a cutremurat pe interior, dar în același timp a fost cu totul alt ceva. 
  Totul s-a îmbinat perfect și totul a transmis mult mai mult decât de aștepți inițial de la o povestioară de iubire.
Claire:"- Arta este un act de vulnerabilitate și deopotrivă de curaj, i-am spus, în cele din urmă." 

   Pentru "Inerție" de Veronica Roth nu s-a pus problema, 5 steluțe fără discuții, dar pentru întreaga carte "Zile și nopți de vară" am acordat 4 steluțe pe Goodreads deoarece sunt 12 autori cu stiluri diferite, astfel că era de așteptat să nu se plieze toți pe gusturile mele, totuși per total a fost o carte bună pe care chiar v-o recomand cu dragă inimă.
   Puteți achiziționa cartea de pe Libris.ro, Elefant, Cartepedia sau de pe Librărie.net.
 

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram