Lucruri pe care să le faci când ești trist / Tips & Tricks

  Toți avem momente când ceva nu ne merge bine și ne simțim triști sau poate avem starea asta chiar și fără un motiv anume, iar tristețea ne mănâncă energia din noi și uite așa ajungem să fim niște legume în stare de hibernare. (da asta a fost o replică interesantă și fără logică, știu!)
  Pentru că și eu am ocazional astfel de stări am decis să împărtășesc cu voi astăzi câteva lucruri pe care le fac eu pentru a mă simți mai bine fără ca măcar să ies din casă, știind că atunci nici cheful de a ieși pe afară nu există, iar ca să te forțezi pe tine însuți să faci ceva ce nu vrei nu ajută chiar deloc.
 Așadar, iată care sunt sfaturile mele în caz de tristețe:

1. Nu te pune la somn.
Deși ai putea avea impresia că te va ajuta, nu este deloc adevărat. Când te vei trezi starea de discomfort tot acolo va fi, tu doar ai anesteziat-o pe perioada somnului, dar nu poți dormi la infinit în speranța că aceasta va dispărea. Deci, acest sfat le determină pe cele ce vor urma ca alternativă mult mai utilă decât somnul.
2. În loc de nani nani eu zic să te uiți la desene animate.
Dacă te așteptai să glumesc, îmi pare rau dar chiar vorbeam serios. Filmele animate precum cele oferite de Disney pot fi o modalitate de a te liniști și de a îndepărta tristețea deoarece, hai să recunoaștem, cum să nu te binedispună măcar puțin Tom&Jerry sau Frozen? Sunt amuzante și draguțe, iar acestea două sunt ca un medicament ce ajută la combaterea stărilor de supărare.
3. Mănâncă ciocolată.
Se știe deja că zahărul ajută la eliberarea unor hormoni ce oferă o stare de bine. Deci, hai să lăsăm faza cu "dulciurile au multe calorii" și fugi să cumperi o ciocolată pentru că sunt ferm convinsă că te vei simți mult mai bine după ce te vei îndopa ca o lady ce ești cu ea.
4. Fă-ți un ceai/cafea/ciocolată caldă.
Băuturile calde au un factor ce oferă o oarecare binedispunere și doar mirosindu-le. Doar imaginează-ți o cană aburindă de ceai de mentă cu o felie de lămâie și poate și niște miere de albine..ah cât de bine miroase și ce gust divin are...Hm nu poți să spui că nu te-ar putea ajuta.
5. Citește ceva.
O revistă de modă, o carte de bucate, un roman polițist, ceva SF sau orice ți-ar putea pune mintea la puțină contribuție.
6. Shopping Online.
Acum pe bune, cine nu se simte instant mai bine facând cumpărături online? Dacă aveți niște economii pentru zile negre eu zic să faceți o mică pagubă în buget în momente din astea. ( se înțelege că nu sunt recomandate cumpărăturile online de ficare dată când sunteți într-o stare mai nașpa, ci ocazional.)
7. Dacă ai animale de companie atunci petrece niște timp cu ele.
Animalele au ele ceva de reușesc să elimine stresul și să te binedispună. Așadar dacă ai o pisică, un câine sau cine mai știe ce, acum ar fi cazul să le smotocești de blăniță.
8. Desenează.
Concentrarea pe care i-o vei acorda desenului îți va ocupa mintea mult mai mult decât ar face-o starea de tristețe, plus că astfel elimini și stresul acumulat exteriorizându-l prin desenul tău. (Nu are nici o relevanță dacă ești sau nu talentat/ă la desen!)
9. Gătește ceva.
La fel ca și în cazul desenatului și gătitul îți va ocupa mintea și te va ajuta la eliminarea stresului. Vă sfătuiesc să gătiți chestii dulci, astfel la final o să aveți dublu suport moral deoarece veți avea de mâncat tot ce ați preparat. Deci, fugi și caută o rețetă simplă de brioșe.
10.  Joacă ceva alături de familie.
Puteți încerca jocuri precum Monopoli, dame, etc. Chestii din acestea banale, dar care sunt sigură că vă vor ajuta să vă simți mai bine.

  Cam acestea ar fi câteva sfaturi și sugestii de activități în caz de tristețe/zile mai proaste. Toți avem astfel de momente, mai rare sau mai dese și tot noi suntem cei care ne putem ajuta să scăpăm din astfel de situații. 
  Sper că articolul meu o să vă fie de ajutor.^^

Comentarii

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram