Happy Halloween! / Hallowen 2017

   Nu știu dacă voi sunteți fani Hallowen, dar eu una ador ideea acestei sărbători, fie ea preluată de la americani, sincer chiar nu îmi pasă.
   În țară la noi din păcate idee nu a fost preluată în totalitate, cu semnificațiile acestei sărbători și tradițiile ei autentice, ci mai mult o variantă comercială, care nu reprezintă nici 10% din Halloween,și poate că ar fi fost altfel abordată situația dacă oamenii nu s-ar mai contrazice atâta despre faptul că este o sărbătoare preluată și că americanii nu țin sărbătorile romanești, sau varianta care mă exasperază cel mai tare, dacă sărbătorești Halloween-ul ești satanist.
Ce ar fi să depășim situația asta cu satanismul, sau cel puțin hai să ne documentăm despre ce semnifică Halloween-ul înaite să spunem vorbe în gol.
   De exemplu, știați că sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi? În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.
  Concluzia la această frază ar fi următoarea: La fel cum mai multe popoare au preluat ideea de Halloween, așa și conceptul în sine s-a influențat din alte sărbători, unele dintre ele fiind de origine creștină. Așadar am marcat o biluță albă care arată că Halloweenul nu reprezintă o sărbătoare satanistă. 
   În sine acest concept seamănă cu "Ziua morților" la mexicani, care reprezenta (acum nu știu dacă se continuă această credință) comemorarea celor ce nu mai sunt și se credea că într-o anumită zi din an aceștia ar putea să se plimbe din nou pe pământ, ca și spirite, pentru ai vizita pe cei în viață. Deci, o simplă și banală sărbătoare ce are în prim plan păstrarea în suflete a persoanelor decedate. Aceasta ar fi și una din semnificațiile Halloween-ului, pe lăngă multe altele cu o însemnătate autentică sau cu o variantă mai comercială. 

   Personal îmi place ideea ca în seara de 31 octombrie să mă uit la filme de groază sau la animații hilare cu monștrii alături de o cană de cafea și o ciocolată, iar la fereastră să îmi lumineze un dovleac frumos sculptat de mine. De asemenea ador make-up-urile horror. Îmi place să le văd realizate și purtate la petreceri tematice însoțite de costume reprezentative. 
   Eu zic că o astfel de zi, puțin mai creppy decât normalul, chiar și cu scopuri comerciale, nu strică prin a fi abordată și apreciată.

   So Happy Halloween!

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram