Recomandare de film: Rubinrot(2013)-Saphirblau(2014)-Smaragdgrun(2016) / Movies & Series

 
  Știți momentul acela când găsești o carte, respectiv o serie, care îți place la nebunie, faci obsesie pentru ea și te gândești că ce bine ar fi dacă s-ar face și ecranizarea? Dar momentul acela când tu visezi să se realizeze filmele și aflii din senin că ele exista deja? Nu, chiar nimeni? Ei bine eu da și e hilar rău.
  Hai să vă povestesc un pic cum s-a întamplat. Deci acum câteva săptămâni am pus mâna pe primul volum al seriei și instant m-am apucat să îl citesc pentru că subiectul mă atragea ca un magnet. Când am ajuns la jumătatea cărții am postat o imagine la Insta story pe contul meu personal, iar o fată mi-a raspuns "Seria e superba". Eu i-am zis că tare aș vrea să fie și filme după ea, la care răspunsul ei a fost așa simplu "A dar există filme și le-am văzut, sunt faine". -_- Ok... în momentul acela m-am simțit ca un om al peșterii.
  După această mică întâmplare ce alt ceva puteam să fac decât să caut filmele, și să le vizionez, pe toate trei într-o noapte, fără ca măcar să fi terminat prima carte...da, mi-am luat la spoilere, dar e bine că mie îmi place să primesc din astea.
  Așa că astăzi vorbim puțin despre cele 3 filme, care apropo au fost absolut geniale. Cât deespre cărți urmează să discutăm într-o recenzie, dar încă e în lucru articolul respectiv.
  Avem o serie unde, ca și subiect principal este călătoria în timp. Dar stați calmi, nu este vreun SF din acela în care te zăpăcești de cap de nu mai știi dacă personajele sunt în prezent sau în trecut. Eu în general nu sunt o adeptă a acelor filme și sincer m-am temut puțin la început că vor fi așa, totuși gândindu-mă că la cât de superbe sunt cărțile, sigur va fi ceva și de capul ecranizărilor...și o da chiar a fost mai mult decât mă așteptam.
   Cele trei filme germane sunt extrem de bine realizate și structurate pentru a nu te zăpăci toată chestia asta cu călătoritul în timp, iar partea cea mai faină este că se respectă cam în proporție de 80% romanele.
   Foarte multă acțiune și romantism, filmele acestea te vor purta prin toate epocile glorioase ale trecutului. Modă, rafinament, iubire, mister și puțin Shakespeare...ce poți vrea mai mult?
  Primul film, Rubinrot ne prezină o familie ceva mai diferită și cu extrem de multe secrete și pe Gwendolyn, o adolescentă care se pare că a moștenit gena călătoriei în timp. Deși ani de zile s-a crezut că verișoara ei, Charlotte, este purtătoarea acestei gene, adevărul este că s-a produs o eroare. 
Acum Gwendolyn alături de Gideon, un alt călător în timp au de dus la bun sfârși o misiune începută acum multe secole în urmă, de către alți călători în timp, dar trebuie să descopere si secretele din spatele acesteia, iar unele dintre ele le-ar putea pune viața în pericol.
  Celelalte două filme nu le pot prezenta, pentru că aș da spoilere, evident, dar vă las pe voi să descoperiți. Merită din plin să urmăriți aceste filme, iar cărțile, ei bine dacă ești prieten cu lectura, atunci pune mâna pe ele.


Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram