Recomandare de film: Marie Antoinette (2006) / Movies & Series

  Am zis să diversific și mai mult articolele de pe acest blog, așa că astăzi m-am întors cu o recomandare de film pentru voi dragilor. 
  Un film tare simpatic pe care l-am vizionat recent și eu în una din acele seri în care nu aveam somn. De asemenea și eu am mers pe recomandarea unei vloggerițe tare dragi mie și chiar am nimerit bine, deși la început nu mă așteptam să îmi placă.
 
  Este vorba despre un film inspirat din istorie, sau mai bine spus din viața legendarei Marie Antoinette. Cred că toată lumea a auzit măcar odată despre această personalitate, destul de criticată, a secolului al XVIII-lea.
  Știu că acum o să spuneți că filmele istorice sunt plictisitoare și nu vă plac, dar credeți-mă că nu este așa. Am râs la o mulțime de secvențe și mi-am încântat ochii cu stilul vestimentar și arhitectural din acea perioadă, care de altfel e divină, plus că nu avem faptele istorice concrete prezentate în film, ci o variantă mai puțin dură și mai mult amuzantă și totodată rafinată a vieții lui Marie Antoinette.

  O avem pe tânăra arhiducesă a Austriei, ce este trimisă la numai 14 ani să se căsătorească cu viitorul rege al Franței. Nu se opune acestei căsătorii aranjate deoarece aceasta reprezintă și o alianță între cele două țări, deci totul ar trebui să fie bine și frumos, dar, nu este. 
  Până la apariția unui viitor moștenitor poziția ei de soție a prințului este fragilă, și deși încearcă să îl vrajească pe acesta pentru a aduce pe lume un copil, dragul ei soț nu răspunde încercărilor sale de seducere. Astfel ea se afșă sub presiunea poporului francez ce așteaptă un moștenitor, a regelui ce așteaptă un nepot și a mamei sale care vrea să fie sigură că fiica ei va deveni regina Franței.
  Modă și lux, aceste cuvinte definesc acea perioadă și totodată pe tânăra noastra Marie.
  Nenumărate scene hilare în care Marie încearcă să își cucerească soțul și să facă față la curtea regală franceză cu siguranță te vor face să vrei să vizionezi acest film până la final ...și chiar merită.
Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram