Cum și cât am slăbit? / StoryTime

*Imaginea e cam meh, dar abia astăzi mi-am amintit că eu nu am făcut nici măcar o poză pentru acest articol și chiar aveam nevoie de ceva reprezentativ.*

  E timpul să vă povestesc o experiență de a mea, în urma căreia am primit nenumărate întrebări atât pe contul meu de Facebook și Ask.fm, cât și față în față de la unele persoane.
   Cum am slăbit?
   Ei bine, aici avem mult de discutat, deci e timpul pentru un Story time, de altfel și primul de pe acest blog. Inițial am vrut să fac un clip pe canalul meu de YouTube pe acest subiect, dar după ce m-am mai gândit puțin am realizat că nu m-aș simți prea bine să povestesc astea în fața camerei, în scris e mai ușor. Așa că hai să începem cu începutul.

   Pentru cine nu știe deja, mă numesc Daniela, am 18 ani și în momentul de față am 74 de kg. 

*Acum o să vină hate-ul ăla cu tot felul de insulte că tot sunt o grasă, umflată și nu mai știu eu cum, dar știi ceva, tu cel care vrei să mă jicnești, NU îmi pasă.*

   Revenind. Da am atâtea kg câte ai citit mai sus, iar acum probabil ai să mă întrebi de ce doamne m-am apucat eu să îți vorbesc despre slăbit? Ei bine, aici e partea interesantă. Nu am avut întotdeauna 74 de kg, oh nu, nici pe departe, ci mai exact, în luna aprilie 2016 aveam 98 de kg. (poze cu mine de atunci nu voi pune pentru că nu m-aș simți chiar ok, dar mai găsiți pe conturile mele de social media)
   Și știți care a fost defapt partea mai proastă în perioada aceea? Că nu eram cine sunt acum nici măcar ca și caracter, ce să mai zic de aspect. 
   Și acum mă întreb cum am putut fi atât de nepăsătoare încât să nu fac nimic în privința greutății mele până atunci. Oamenii m-au jicnit mereu din această privință, chiar și acum mai fac asta unii, doar că singurul lucru care a fost valabil atunci și e și acum, este faptul că nu îmi pasă ce cred alții despre mine.
   Totuși hai să merg mai rapid cu prezentatul, nu de alta dar va ieși cam lung articolul și poate se plictisește lumea.
   Deci în luna aprilie 2016, am fost dusă mai mult cu forța decât de bunăvoie, într-un cabinet Herbalife de către prietena mea cea mai bună de la acel moment, care de altfel era și consultant de câteva luni în cadrul firmei.
    Acolo am fost pusă pe un cântar dubios care mai avea puțin și îți spunea și câte oase ai în corp, dar greutatea interesa pe toată lumea, iar când am văzut acolo scris 98 mi se făcuse și mie rău în acel moment. Cred că atunci a fost pentru prima datâ în viața mea când am conștientizat la modul cel mai serios faptul că treaba e chiar nașpa și că poate să ajungă și cu mult mai rău decât era.
   Mai apoi am fost supusă la câteva întrebări precum:
  • Bei cafea? Câte căni zilnic?
  • Câtă apă consumi zilnic?
  • Mănânci la ore fixe?
  • Ai timp mereu pentru cele trei mese zilnice?
  Și bineînțeles că nici răspunsurile la acestea nu au fost tocmai cele ideale. Astfel că mi s-a sugerat să intru în programul lor pentru slăbit. Inițial nu am fost tentată, dar după ce am mai stat câteva zile să mă gândesc și să vorbesc cu părinții mei, să îi intreb dacă ar investii banii necesari în acest program, care da era destul de costisitor și nici nu aveam de unde să știu sigur că va da roade, dar ajungem la asta mai târziu...deci după vreo 3-4 zile am acceptat toată chestia asta, sperând că va fi ceva de capul ei.
   
  Programul prevedea achiziționarea unor "borcănele" cu un soi de praf aromatizat care se amesteca cu apă călduță sau cu un lapte slab, iar acest amestec se presupunea că ar trebui să înlocuiască necesarul de calorii de la micul dejun și cină, zilnic. Astfel că am ajuns că am ajuns să consum respectivele prafuri de două ori pe zi, ceea ce însemna 250 X 2=500 de calorii doar din ele, iar restul până la 1500 maxim pe care trebuia să le consum zilnic mi le luam din masa de prânz, care era pe bază de proteine și foarte multe legume și cele două gustări care în mod normal erau în materie de fructe. 
   Nici vorbă de mâncaruri prăjite, dulciuri, chiar și cafeaua mi-a fost scoasă la început pentru a lăsa corpul să se detoxifice (partea cu renunțatul la cafea a fost cea mai nașpa pentru că dacă mă cunoașteți sau mă urmăriți pe Instagram, veți observa că sunt total obsedată și dependentă de aceasta). Practic am trecut la mâncare sănătoasă și la multă apă. 
   Am făcut exact ce mi s-a spus, am consumat ceea ce mi s-a sugerat și am renunțat la cam tot ce mi s-a zis că nu e ok. (Acum nu o să intru în amănunte chiar așa mult ca să vă spun exact și ce mâncam.)
   
   Acum o să vă întrebați dacă a funcționat nu? Ei bine...da a funcționat, dar și cu unele modificări personale la toată "dieta" lor. Am consumat acele prafuri din aprilie până în septembrie 2016, mai exact 6 luni de zile în care am slăbit 22 de kg. Foarte mult zic eu într-un timp atât de scurt. 
   Următoare voastră întrebare acum va fi cel mai probabil aceasta: Păi și dacă au funcționat atât de bine, de ce le-ai folosit doar 6 luni?
    Nu le-am mai folosit deoarece mica modificare făcută de mine în acel program a fost următoarea Se presupunea că eu ar trebui să consum maxim 1500 de calorii zilnic și minim 1000 pentru a nu avea probleme mai apoi dacă mâncam prea puțin. Ca de exemplu amețeli sau stări de leșin. Doar că ce m-am gândit eu...dacă mănânc mai puțin o să slăbesc mai repede și practic așa și fost. Am pierdut în greutate mai rapid pentru că eu ajunsesem să consum maxim 800 de calorii zilnic, de cele mi multe ori nici măcar atât, iar asta da, chiar a dus la amețeli, leșin și dureri de stomac zilnice, până când corpul meu pur și simplu nu a mai acceptat să asimileze acele prafuri cu apă, dorind hrană concretă. 
  Când încercam să le consum, organismul le respingea și le elimina instant (vă dați voi seama cum), așa că am decis să renunț și să le înlocuiesc cu hrană normală și sănătoasă. De atunci și până acum am mai slăbi 3 kg și continui să mă mențin la greutatea de 74 de kg mâncând aproximativ 1300 de calorii minim pe zi și maxim habar nu am pentrucă mai încalc unele reguli ocazional în ceea ce privește dulciurile, iar la cafea m-am întors după trei luni în care renunțasem.

   Cam așa am ajuns eu să slăbesc, asta ar fi povestioara, iar rezultatul din urma acelui program și a încercării mele de a face mai mult foamea au fost 25 de kg eliminate și mi-am impregnat un altfel de stil de viață, aș putea spune, unul cu hrană mult mai sănătoasă care îmi permite să mă mențin la această greutate. Totuși m-am ales și cu niște probleme la stomac, nu foarte grave, dar există și ele acolo acum.

   Acum ca să vă zic și cum aș putea descrie experiența mea cu Herbalife...băi, nu știu neapărat dacă ar fi fost necesare acele produse de la ei, sunt destul de sigură că și începerea unei diete pe bază de mâncare ok, multă apă și un simplu calcul al caloriilor zilnic ar fi fost la fel de eficiente. Totuși eu nu am acordat nici un fel de importanță greutații mele până când nu am ajuns în acel cabinet, deci pot spune că la mine toată experiența cu ei a fost mai mult un fel de motivație pentru mine. 
   Nu spun că produsele, sau cel puțin unele, nu ar fi eficiente, pentru că sunt atâta timp cât respecți și restul instrucțiunilor oferite de consultanți, dar totuși ele nu pot fi consumate întreaga viață. Începi cu ele, dar tu trebuie să îți modifici alimentația și să te obișnuiești cu alt stil de viață pentru că ai toate șansele ca după ce renunți la produsele alea, și te întorci la aceeași hrană neadecvată, să iei în greutate înapoi. Plus că produsele lor sunt destul de scumpe, 124 de lei era doar un simplu borcănel cu respectivul praf, iar acesta mă ajungea cam 2 săptămâni. Deci ca să le iei pe o perioadă lungă de timp, te-ar ajunge o mică avere.
   Singurul lucru care a lipsit de aici și care ar fi fost de preferat să existe totuși, este sportul. Nu sunt o fană a activitășilor sportive, ba chiar sunt o persoană extrem de sedentară și nu am făcut nici măcar 20 de minute zilnice de exercișii fizice pe parcursul acelei perioade, și nici acum de altfel, dar ar fi de preferat. Astfel veți slabi frumos, iar corpul va fi tonifiat. 
  Poate cândva mă voi duce și eu la sală măcar 6 luni, dar până atunci, personal sunt foarte mândră de mine pentru ce am reușit, pentru cât am slăbit, pentru că însfârșit realizasem și eu că trebuie naibii să fac ceva și mai ales, sunt mulțumită de felul cu arăt acum, iar criticile altora nu mă vor afecta vreodata în ceea ce privește aspectul meu.

  Așa că asta sunt eu, așa mă prezint în fața voastră pe blog, pe Youtube și pe rețelele de socializare. Atâta timp cât eu sunt mulțumică cu mine însămi, restul lumii nu are dreptul să comenteze. Dar dacă totuși au tupeul să o facă, nu le dau importanță și asta ar trebui să faceți și voi.

   Sper că nu va plictisit acest articol, care e destul de lung, și mai ales sper că ai prins măcar o idee din această experiență a mea. Vă pup^^
  Cam așa arăta și respectivul borcănel, iar produsul în sine ca si gust nu era deloc rău. Există zeci de arome, eu cred că am încercat atunci cam jumătate din ele :))
P.S. doamne ferește să credeși că e vreo postare sponsorizată de ei, chiar nu. Ce am zis eu acum în acest articol e așa cam cu două tăișuri.

Comentarii

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram