Liceul: sfaturi pentru bobocei / Tips & Tricks

  Astăzi am revenit cu un articol ceva mai spontan ca să zic așa. Ideea de a vorbi despre ce înseamnă liceul și de a oferi niște sfaturi pentru viitorii bobocei a înflorit în mintea mea cam acum 2 zile pe când meditam la ce articole aș mai putea face ca să le mai diversific și eu un pic.

  Perioada liceului nu se apropie nici pe departe de ceea ce vedem noi în filme, cu o cantină cu mâncare apetisantă sau cu elevi care cântă pe toate coridoarele, dar asta nu înseamnă că liceul e groaznic, ba chiar din contră, este cea mai mișto perioadă. 
  Liceu în sine nu înseamnă doar teme interminabile și profesori țâfnoși, deși într-o oarecare măsură ai parte și de asta, ci mai degrabă este perioada de evoluție și de formare a unui tânăr. 
  Adolescenți fiind atunci facem greșeli și tot noi învățăm din ele, legăm prietenii care pot sau nu să țină o viață întreagă, iar de cele mai multe ori este și perioada în care facem cunoștintă cu sentimentul de iubire, cu profunzimea, frumusețea și durerea care vine la pachet cu acesta. 
  În timpul liceului cunoști și toate tipurile de oameni, buni, răi, egoiști, îngânfați și de asemenea vezi cum toți ajung să se schimbe chiar sub ochii tăi, iar tu de asemenea te schimbi alături de ei. Totuși nu te speria pentru că schimbarea e bună și uneori te ajută să vezi oamenii și faptele cu alți ochi.
  Deci ca să descriu anii de liceu aș spune că ei reprezintă perioada marilor schimbări și decizii care te vor defini mai apoi ca om.

  Sfaturi pentru bobocei:
  1.  Nu încercați să fiți ceea ce nu sunteți doar pentru a atrage atenția, popularitatea nu se face așa, ci printr-o personalitate frumoasă care să arate celor din jur că ești de încredere, cu simțul umorului, mai exact arată ce fel de om ești tu și nu fă pe-a pițipoanca sau băiatul "cool" că s-ar putea să ți se pună o etichetă tare nașpa mai apoi.
  2.  Elevii mai mari nu au grija voastră așa că nu vă speriați că nu veți fi ca o pradă pentru animalele sălbatice.
  3. Nu vă puneți rău cu profesorii, iar aici mă refer să nu le vorbiți urât sau răspicat nu la faptul că nu o să vă pricepeți la unele materii. Sunt și ei conștienți că nu ne putem pricepe la toate.
  4.  Cooperați între voi ca și colegi, ajutați-vă unii pe alți pentru că trebuie să fiți un colectiv unit altfel veți ajunge să vă certați și să vă bârfiți între voi.
  5.  Nu fi sfântul clasei care nu chiulește nici în ruptul capului. O să existe și anumite momente când va vrea toată clasa să mergă la un suc decât să stea la ultima oră, iar tu cel care citești asta să nu te pună păcatul să vrei să rămâi pentru că ce viață grea vei avea mai apoi în respectivul colectiv nici că îți pot descrie.
  6.  Da, liceul înseamnă să și chiulești ocazional, pentru că să fim serioși te mai și saturi de atâtea ore. 
  7.  Ai grijă la ce prieteni îți faci și în ce anturaje pătrunzi. Unii s-ar putea doar să te folosească sau fraierească.
  8.  Nu te apuca de fumat doar ca să pari mai mișto, pentru că nu vei fi. 
  9.  Implicați-vă în activități și proiecte din cadrul școlii sau în cele extrașcolare. Imaginea ta va crește în ochii unor profesori, deci vei avea de câștigat în timp.    
  10.  Caută măcar o materie care chiar să îți placă foarte mult și implicăte total. Olimpiadă, concursuri, orice, pentru că tot tu vei avea parte de beneficii.      
   Pe scurt, nu vă fie teamă de liceu și bucurați-vă de el.
Sper că acest articol ceva mai diferit să fie bine primit, astfel voi știi dacă să mai fac astfel de "discuții" și pe alte subiecte.       

Comentarii

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram