Ce este un Bullet Journal? / Planning

  Bullet Journal este un sistem de organizare creat de Ryder Carroll, un designer de produs din New York. Cel mai mare avantaj al acestui sistem este că nu necesită nimic deosebit decât o agendă sau un caiet oarecare și un pix sau un creion. Nu trebuie să vă cumpărați nimic deosebit pentru a vă realiza propriul Bullet Journal.  
  Bineînțeles că acesta poate fi decorat după bunul plac și după abilitățile la desen și lucru manual ale fiecăruia. Dar în esență nu necesită nimic special.

     Cum îți faci și tu un Bullet Journal?
  Cum am spus, ai nevoie de o agenda simplă (să nu fie trecut nimic pe ea, cum ar fi calendar sau zilele și lunile), nu contează dacă este liniată, cu foaie albă sau punctată, aici tu alegi după cât de bine te descurci cu linia mai apoi.

  Aceasta este agenda mea care acum a devenit un Bullet Journal. Am comandat-o de pe site-ul https://www.vivre.ro/ unde puteți beneficia și voi de un voucher de 25 de lei la prima comandă dacă vă înregistrați pe acesta. Are paginile liniate și cu un model subtil de flori roz pe marginile lor.
   În primul rând aveți nevoie de un Index pe primele 2-3 pagini, unde în funcție de numerotarea acestora în BuJo vostru le veți găsi mai rapid.
  Următorul lucru ar fi realizarea unui Future Log. Aici ar trebuie să vă notați zile de naștere, examene importante, în principiu evenimente care au o dată fix în cursul acelui an. Acesta trebuie urmat de un calendar al întregului an, realizat manual , precum și restul conținutului din BuJo, ceea ce o sa dureze ceva timp, deci mult noroc la notat 12 luni a câte 30-31 de zile fiecare :))

  Urmează realizarea paginii de Intro a lunii în cauză, iar aici vă sugerez să fiți mai creativi deoarece pagina aceasta trebuie să vă atragă atenția. Dacă nu sunteți pricepuți la desen, pentru că nu toată lumea are talent la așa ceva, folosiți-vă de niște stickere sau de washi-tape. Eu de exemplu am ales să fac un desen foarte simplu și de niște washi-tape în dungi colorate pe care l-am lipit cam...aproape peste tot pe pagină.
  Vom trece la realizarea unui Monthly Log ce ar trebui să cuprindă de asemenea evenimentele cu dată fixă din acea lună. 
  Poate fi realizat sub forma unei liste a zilelor sau a unui calendar, după bunul plac.
Acesta ar trebui urmat de un Weekly Log unde urmează să vă notați activitățile din fiecare zi pe acea săptămână. Dar dacă nu sunteți o persoană foarte ocupată iar activitățile principale au o data fixă ce a fost deja notată în Monthly Log, acesta nu este un pas necesar.
  Astfel trecem la un alt pas care mie personal îmi place extrem de mult, și anume Habit Tracker-ul lunii în cauză. Aici ar trebui notate activitățile ce vreți să le monitorizați pe parcursul lunii. De exemplu, cititul sau postările pe o anumită rețea de socializare vor fi bifate cu o alta culoare în tabelul de mai jos dacă acestea au fost realizare în unele din zilele din cadrul lunii respective.
(Eu am combinat aceste pagini și cu zilele de postat pe blog și articolele ce vor urma deoarece aș fi irosit niște spațiu dacă treceam pe o altă pagină.)

 Se poate trece acum la paginile dedicate serialelor și filmelor pe care doriți să le vizionați, carților pe care vreți să le citiți sau a lucrurilor absolut necesare ce doriți să le achiziționazi în anul curent. Acestea pot fi notate înainte de organizarea fiecărei luni sau spre final agendei.
  Așa am ales eu să îmi fac paginile pentru Challenge-ul meu de citit de pe Goodreads pe anul 2017, cât și pentru cărțile ce doresc să le achiziționez în decursul acestui an.
  Iar aici îmi monitorizez serialele pe care le urmaresc în funcție de sezonul și episodul la care mă aflu.
  Conceptul de Bullet Journal este din ce în ce mai extins, iar fiecare persoană vine cu idei noi ce le adaptează la nevoile proprii. Ceea ce am realizat eu sunt doar câteva idei care pntru mine până acum au reprezentat necesarul meu, dar nu înseamnă că doar asta poate fi notat într-un BuJo sau că voi trebuie să îl realizați ca și mine. Găsiți nenumărate idei pe platforma de socializare Pinterest cât și pe YouTube. Eu sper doar că ceea ce v-am prezentat mai sus să vă fie util în realizarea propriului Bullet Journal.

  * Multumesc că ai ajuns cu cititul până aici!^^ Pentru mai multe informații despre Bullet Journal accesează pagina http://bulletjournal.com/ *

Comentarii

  1. Mi-am făcut propriul jurnal mare, folosind țesături, hârtie colorată și multe altele :) Am ales țesăturile aici https://www.goldea.ro/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Daniela has read 6 books toward her goal of 25 books.
hide

Goodreads

Instagram